سامورایی بی‌دفاع!

ژاپن با همین ذهنیت وارد مسابقات قطر شد. با این حال از همان روز اول اشکالی در ساختار بازی سامورایی‌ها به چشم خورد که هنوز هم برطرف نشده است؛ ضعف دفاعی. ژاپن در بازی اول ۴بر۲ ویتنام را برد و طبیعتا چیزی که خیلی جلب‌توجه کرد، همان دو گلی بود که آنها خوردند. وضع زمانی بدتر شد که آنها در بازی دوم مرحله گروهی ۲بریک به عراق باختند و در حقیقت مقهور همین نقطه‌ضعف شدند. ژاپن در مسابقه سوم با یک پیروزی راحت ۳بریک برابر اندونزی صعودش را قطعی کرد، اما باز هم گل خورد و در حقیقت مرحله گروهی را بدون کلین‌شیت به پایان رساند.

شاگردان موریاسو در نخستین بازی مراحل حذفی هم موفق شدند ۳بریک بحرین را شکست بدهند؛ پیروزی قاطعی که با برتری فنی همه‌جانبه ژاپن در طول مسابقه رقم خورد و به جرات می‌توان گفت آنها حداقل ۳ گل دیگر هم می‌توانستند بزنند. با این حال نقطه‌ضعف کذایی بار دیگر خودنمایی کرد؛ جایی که ژاپن موفق به ثبت نخستین کلین‌شیت خود نشد و روی اشتباه بسیار عجیب مدافع و دروازه‌بانش، یک گل به خودی بد دریافت کرد. حالا شایسته‌ترین تیم آسیا به یک‌چهارم نهایی رسیده، اما حسرت بسته نگه داشتن دروازه، همچنان برای این تیم باقی مانده؛ تیمی که بی‌رحمانه حمله می‌کند و گل می‌زند، اما در خط دفاعی آن‌قدرها با صلابت نیست.

جالب است بدانید ژاپن در ۱۸ بازی رسمی آخرش موفق به زدن گل شده، اما رقبای آتی این تیم می‌توانند به استفاده از خط دفاع ضعیف سامورایی‌ها دل ببندند. به طور کلی ضعف در خط دفاعی متوجه خیلی از مدعیان و تیم‌های سرشناس حاضر در این دوره مسابقات جام‌ملت‌های آسیا بوده است. تیم‌ملی کره‌جنوبی تاکنون ۶ گل دریافت کرده که حد نصاب بالایی است، در مورد تیم‌ ایران هم به کرات از آسیب‌پذیری ساختار دفاعی صحبت به میان آمده است.