نظام جامع گردشگری سلامت باید تدوین شود
دنیای اقتصاد- مسئول کمیته گردشگری سلامت اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: تدوین نظام جامع گردشگری سلامت در فرآیندهای مربوطه و نگرش ویژه به سلامت به عنوان صنعت باید در توسعه گردشگری سلامت مورد توجه قرار گیرد. به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی همایش بین‌المللی گردشگری ایران، دکتر عباس شجاعی در میزگرد «گردشگری سلامت» که در حاشیه برگزاری این همایش در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شد، اظهار کرد: در چهار کشور عراق، عمان، افغانستان و قزاقستان کمیته گردشگری سلامت دارای شرکت‌های خصوصی است که به عنوان کشورهای مرجع و نقاط پرمخاطب بسیار حائز اهمیت هستند. وی ادامه داد: سطوح خدمات گردشگری سلامت شامل پیگیری و ارتقاء سلامت، درمان، شفابخشی، بازتوانی و توان‌بخشی است.
شجاعی با بیان اینکه عواملی که درجذب گردشگر تاثیرگذار است، شامل مناسبات جهانی و منطقه‌ای نیز می‌شود، خاطرنشان کرد: این مناسبات از طریق تفاهم‌نامه‌های تجاری، قراردادها، ارتباطات موثر وزارت امور خارجه و نمایندگان خارج از کشور با مسئولان ذی‌ربط کشورهای هدف انجام می‌شود.
مسئول کمیته گردشگری سلامت اتاق بازرگانی افزود: میزان استفاده از علوم فناوری که شایع‌ترین علت مسافرت بیماران برای دسترسی به خدمات تخصصی هم‌سطح یا بالاتر در کشور مقصد است؛ هم‌چنین هزینه ارائه خدمات که به دلیل مهم بودن اقتصاد سلامت و رقابتی بودن قیمت‌ها در روابط تجاری کشورها حائز اهمیت است.
ترغیب بخش خصوصی؛
هدف گردشگری سلامت
شجاعی اظهار کرد: تشابهات فرهنگی، قومی، زبانی، مجاورت جغرافیایی، زیرساخت‌های ارتباطات حمل و نقل در کشور، جاذبه‌های طبیعی و زیرساخت‌های گردشگری از دیگر عوامل موثر در جذب توریسم است.
مسئول کمیته گردشگری سلامت اتاق بازرگانی در خصوص هدف‌گذاری در گردشگری سلامت سخن گفت و افزود: تسهیل و ترغیب بخش خصوصی اعم از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، آماده‌سازی زیرساخت‌ها و امکانات مورد نیاز براساس استانداردهای بین‌المللی و اطلاع‌رسانی گسترده، به منظور معرفی قابلیت‌ها و امکانات کشورها، از اهدافی است که در گردشگری سلامت مطرح می‌شود.