افتتاح پالایشگاه و امضای قرارداد تولید  ریل میان ذوب‌آهن اصفهان و راه‌آهن
با حضور محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت، ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وعباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، پالایشگاه شماره 2 تصفیه گاز کک و باتری شماره یک کک‌سازی شرکت ذوب‌آهن اصفهان رسما افتتاح‌ شد. همچنین با حضور این سه وزیر، تفاهم‌نامه تولید ریل میان ذوب‌آهن اصفهان و راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نیز به امضا رسید. در این مراسم که‌ استاندار اصفهان، ‌نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه و محسن پورسیدآقایی مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشتند، وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت طی سخنانی با اشاره به نقش ذوب‌آهن اصفهان در صنعت فولاد کشور گفت: احداث پالایشگاه توسط ذوب‌آهن کار بزرگی است که سرمایه‌گذاری 160 میلیاردی به صورت ارزی و ریالی برای آن صورت گرفته است.
وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت درخصوص امضای تفاهم‌نامه تولید ریل در ذوب‌آهن نیز گفت: دولت برنامه جدی برای توسعه خط ریلی و راه‌آهن در کشور دارد چون متاسفانه امروز کل ریل راه‌آهن ما ازخارج وارد می‌شود.
وی افزود: در مذاکرات سال گذشته مقرر شد ذوب‌آهن با توجه به اینکه از لحاظ مواد اولیه بهترین شرایط را دارد و می‌تواند مواد فولاد را در حدی که برای تولید ریل مناسب باشد تصفیه کند، مقدمات لازم را برای راه‌اندازی خط نورد فراهم کند که این طرح در قالب برنامه پیش بینی شده به اجرا درخواهد آمد.
وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت یادآور شد: اگر امروز اصفهان مقام اول صنعت کشور را در اختیار دارد، یکی از دلایل اصلی آن حضور ذوب‌آهن اصفهان است که با تربیت نیروهای متخصص و مدیران موفق در سطح ملی، منشأ اقدامات مهمی در صنعت کشور شده است.
نعمت‌زاده افزود: ذوب‌آهن اصفهان علاوه بر انجام وظیفه اصلی خود مبنی بر تولید محصولات فولادی، ‌باید همچنان در جهت تربیت نیروهای متخصص و صاحب دانش نیز تلاش کند. در واقع ذوب‌آهن با تربیت نیروهای متخصص، پایه‌گذار صنعت کشور بوده است و ما حاضریم در زمینه تربیت نیروی انسانی کارآمد با این مجتمع عظیم صنعتی تعامل کنیم.
توسعه صنعت حمل و نقل ریلی
وزیر راه و شهرسازی نیز با اشاره به امضای تفاهم‌نامه راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و ذوب‌آهن اصفهان گفت: توسعه راه‌آهن و شبکه‌های ریلی در اولویت برنامه‌های کشور قرار دارد و دراین راستا احداث حدود 15 هزار کیلومتر راه‌آهن برای احداث شبکه‌های راه‌آهن جدید و بهبود و افزایش کارآیی شبکه‌های موجود در دست اقدام است.
وی افزود: با توجه به اینکه هر کیلومتر راه‌آهن نیاز به ۱۲۰ تن ریل دارد، برای احداث ۱۵ هزار کیلومتر راه‌آهن جدید، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن ریل نیاز داریم.
آخوندی تصریح کرد:‌ اگر ذوب‌آهن طبق زمان مقرر، ‌ریل مورد نیاز راه‌آهن را مطابق استاندارد‌های بین‌المللی تولید کند، ما نیز متعهد به خرید این محصول هستیم؛ بنابراین بازار خوبی برای محصول ذوب‌آهن در داخل کشور وجود دارد، ضمن اینکه این شرکت با تولید محصول خود، راه توسعه صنعت حمل‌و‌نقل ریلی را نیز هموار می‌سازد.
وزیر راه و شهرسازی، وحدت، ‌همدلی و تعامل مناسب بین بخش‌های مختلف کشور را عامل توسعه سریع کشور و ایجاد افقی روشن پیش روی ملت ایران دانست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز، تفاهم‌نامه تولید ریل بین ذوب‌آهن و راه‌آهن جمهوری اسلامی را موجب توسعه و پیشرفت ذوب‌آهن و خدمت به صنعت حمل و نقل ریلی دانست و گفت: مطابق این تفاهم‌نامه مقرر شد سنگ‌آهن و زغال‌سنگ مورد نیاز این شرکت تامین شود. همچنین با حل مشکل معادن بافق امیدواریم بخشی از مشکلات ذوب‌آهن در این زمینه مرتفع شود.
وی افزود: حضور سه وزیر در این مراسم اتفاقی نیست، بلکه بخشی از تدبیر و تلاش دولت برای خروج اقتصاد کشور از رکود، افزایش تولید و ایجاد اشتغال است.
ربیعی تصریح کرد: تفاهم‌نامه یاد شده ناشی از هماهنگی میان دستگاهی است که موجب هم‌افزایی شده و نه تنها برای ذوب‌آهن بلکه برای ملت ایران،‌ نماد توسعه و پیشرفت است.
مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران هم با ابراز خرسندی از امضای تفاهم‌نامه تولید ریل ملی در ذوب‌آهن اصفهان گفت: امروز تفاهم‌نامه مهمی توسط سه وزیر به امضا رسید که امیدوارم ملت ایران از نتایج این تفاهم استفاده کنند.
محسن پورسیدآقایی افزود: ذوب‌آهن اصفهان تجهیزات لازم را خریداری کرده و مقدمات کار فراهم شده است. همچنین یک قرارداد پیش‌خرید مبادله کرده‌ایم که در این خصوص با تفاهم‌نامه گذشته متفاوت است.
وی تصریح کرد: زمانی که وزارت راه قراردادی منعقد می‌کند، به آن عمل می‌شود و زمینه‌های اجرای آن پیش‌بینی شده است.
مدیر عامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: با تولید ریل در ذوب‌آهن، ارز از کشور خارج نمی‌شود و به همین نسبت صرفه‌جویی ارزی ایجاد می‌شود که خود‌کفایی ارزی را به همراه دارد.
وی افزود:‌ پس از تولید ریل در ذوب‌آهن، زمانی که به ریل نیاز داشته باشیم از داخل کشور تامین می‌کنیم که این مسئله باعث کاهش مشکلات ما در‌خصوص گشایش اعتبار و مسائل ارزی خواهد شد.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از مواد اولیه ذوب‌آهن از طریق راه‌آهن جابه‌جا‌ می‌شود، تصریح کرد:‌ پس از تولید ریل توسط ذوب‌آهن می‌توانیم بخشی از هزینه‌هایی را که بابت این جابه‌جا‌یی دریافت می‌کنیم تهاتر کنیم که این مسئله به سود هر دو مجموعه خواهد بود.