بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ ماه سال گذشته در مجموع ۷۶ هزار و ۵۹ دستگاه انواع خودروی سواری به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۴۹ درصدی را نشان می‌دهد. براساس این آمار، ارزش دلاری خودروهای وارد شده به کشور طی این مدت یک میلیارد و ۹۹۰ میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال ۹۴ رشد ۶۲ درصدی را نشان می‌دهد.

واردات ۱۲ ماهه خودرو در حالی روند صعودی داشته که دولت در اوایل دی‌‌ماه سال گذشته واردات خودرو از نمایندگی‌های واسطه‌ای و شرکت‌های متفرقه را ممنوع اعلام کرد. موضوعی که به عقیده کارشناسان اثر جدی بر آمار واردات خودرو طی سال جاری دارد. با وجود این واردات ۱۴ هزار و ۴۲۱ دستگاهی خودرو در اسفندماه سال گذشته نشان از رشد ۴۱ درصدی نسبت به اسفندماه سال ۹۴ دارد. آن‌گونه که به نظر می‌رسد، اصلی‌ترین دلیل در روند رشد واردات خودرو در اسفندماه ترخیص ثبت‌سفارش‌هایی است که از ماه‌های گذشته باقی‌مانده بود. همچنین بنابر آمار یاد شده در مجموع ۲۱ هزار و ۴۸۸ دستگاه انواع خودروهای هیوندایی وارد شده است که این موضوع نشان از رشد ۹/ ۱۸ درصدی این برند در مقایسه با سال ۹۴ دارد. از سوی دیگر این آمار نشان‌دهنده رتبه اول هیوندایی در واردات خودرو به کشور است.

به این ترتیب، این برند توانسته به‌تنهایی سهم نزدیک به ۲/ ۲۸ درصدی از کل واردات خودرو به کشور را به خود اختصاص دهد. در میان مدل‌های مختلف هیوندایی، سانتافه با ۹هزار و ۸۹ دستگاهی سهم ۹/ ۱۱ درصدی از بازار خودروهای وارداتی را از آن خود کرده است. پس از این خودرو، هیوندایی ix۳۵ با واردات ۵ هزار و ۶۲۱ دستگاه در رتبه دوم قرار دارد و بعد از آن سوناتا با یک هزار و ۸۶۹ دستگاه در رتبه سوم قرار دارد. دومین رتبه واردات خودرو متعلق به کیا است؛ به‌طوری‌که طی ۱۲ ماه سال گذشته ۱۲ هزار و ۹۴۰ دستگاه انواع محصولات کیا به کشور وارد شده است؛ بنابراین میزان واردات این برند در مقایسه با سال ۹۴ نشان از رشد ۷/ ۳۵ درصدی این برند دارد. نکته مهم دیگر اینکه محصولات کیا توانسته‌اند سهم ۱۷ درصدی از کل واردات خودروی کشور را به خود اختصاص دهند. از خانواده کیا، مدل اپتیما با واردات ۴ هزار و ۴۰ دستگاه، سورنتو با واردات ۳هزار و ۴۱۶ دستگاه و مدل سدان سراتو با واردات ۲ هزار و ۸۲۳ دستگاه در رتبه سوم ایستاده‌اند و اسپورتیج و ریو جایگاه‌های بعدی را در اختیار دارند. پس از این دو شرکت کره‌ای، رنو فرانسه توانسته با واردات ۱۱ هزار و ۷۴۹ دستگاهی در رتبه سوم جای بگیرد که نشان از رشد ۲۳۲ درصدی واردات این برند نسبت به سال ۹۴ دارد. رنو با افزایش واردات در ۱۲ ماه سال گذشته توانسته سهم ۴/ ۱۵ درصدی از میزان واردات خودرو به کشور را از آن خود کند.

در میان محصولات این شرکت، داستر با واردات ۳هزار و ۳۳۱ دستگاه رتبه اول را از آن خود کرده و بعد از آن کپچر با واردات ۲‌ هزار و ۵۴۱ دستگاه در رتبه دوم جای گرفته است و فلوئنس نیز با ۲ ‌هزار و ۴۴۸ دستگاه رتبه سوم را از آن خود کرده است. بعد از رنو، تویوتای ژاپن در رتبه چهارم برترین برندهای وارداتی به ایران ایستاده است. تویوتا طی این مدت ۸ هزار و ۹۵ دستگاه خودرو به کشور وارد کرده که در مقایسه با سال ۹۴ رشد ۴۵/ ۴ درصدی را به ثبت رسانده است. بر این اساس سهم این برند در واردات خودروی سواری به کشور ۶/ ۱۰ درصد است. تویوتا پریوس هیبریدی با واردات ۲ هزار و ۵۲۷ دستگاهی توانسته رتبه اول واردات این برند را به خود اختصاص دهد. رتبه دوم در این میان به تویوتا RAV۴ رسیده است، به‌طوری‌که این مدل با واردات ۲هزار و ۱۷۳ دستگاهی توانسته سهم نزدیک به ۸/ ۲ درصدی از واردات خودروی کشور را از آن خود کند. نکته جالب توجه اینکه تویوتا کرولا که محبوب‌ترین مدل این برند در سال جاری بوده است با واردات یک هزار و ۶۹۱ دستگاه در رتبه سوم جا گرفته است. پس از این خودرو مدل‌های کمری هیبریدی و یاریس در جایگاه‌های بعدی ایستاده‌اند.

اما در میان برندهای لوکس وارد شده به کشور، لکسوس با مجموع واردات ۴ هزار و ۳۲۶ دستگاه خودرو طی ۱۲ ماه سال گذشته بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌ است. بر این اساس این برند توانسته در مقایسه با سال گذشته رشد ۶۳ درصدی را تجربه کند. از سوی دیگر این برند سهم ۶/ ۵ درصدی از واردات را به خود اختصاص داده است. در این میان مدل NX۳۰۰ توانسته با واردات یک‌هزار و ۸۶۸ دستگاهی در رتبه اول قرار بگیرد و پس از آن به ترتیب، NX۲۰۰T و ES۲۵۰ قرار دارند. رتبه دوم برترین برندهای لوکس از آن ب‌ام‌و است؛ به‌طوری‌که این برند در مجموع ۳ هزار و ۱۳۶ دستگاه طی سال گذشته به کشور وارد کرده است. براین اساس واردات این خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد بیش از ۱۸ درصدی داشته است. همچنین این برند سهم ۱/ ۴ درصدی از واردات خودرو به کشور را از آن خود کرده است.

بیشترین سهم در میان خودروهای وارد شده از این شرکت به X۴ اختصاص دارد که یک هزار و ۴۷۲ دستگاه از آن به کشور وارد شده است. پس از آن مدل‌های X۳، ۵۲۸I و ۴۲۸I در رتبه‌های بعدی ایستاده‌اند. پس از ب‌ام‌و، برند مرسدس بنز در رتبه سوم واردات برندهای لوکس جای گرفته است. درمجموع ۹۵۰ دستگاه از خودروهای مرسدس بنز طی سال گذشته وارد کشور شده‌اند که نسبت به سال ۹۴ رشد بیش از ۲/ ۳ درصدی را نشان می‌دهد. این برند سهم ۲/ ۱ درصدی از میزان واردات خودرو به کشور را از آن خود کرده است. در این میان مدل اسپرینتر با واردات ۶۷۱ دستگاهی در رتبه اول جای دارد و بعد از آن مدل‌های Eکلاس و پس از آن C در رتبه‌های بعدی جای دارند. همچنین طی سال گذشته تعداد ۴۸۸ دستگاه پورشه نیز وارد کشور شده است تا برند پورشه سهم اندک یک درصدی را از بازار خودروهای لوکس وارداتی از آن خود کند.

نبرد برای کسب سهم بیشتر از بازار خودرو

نبرد برای کسب سهم بیشتر از بازار خودرو

نبرد برای کسب سهم بیشتر از بازار خودرو

نبرد برای کسب سهم بیشتر از بازار خودرو

نبرد برای کسب سهم بیشتر از بازار خودرو