تولیدات باارزش افزوده بالا و غیرقابل‌رقابت استراتژی آینده فولاد سفیددشت

معاون وزیر صمت، در ادامه، ضمن ابراز خرسندی از راه‌اندازی کوره قوس الکتریکی این شرکت، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، اولین ذوب از این مجموعه را در روزهای آتی خواهیم گرفت، ولی برای بخش ریخته‌گری به زمان بیشتری نیاز است و این بخش باید نهایتاً در نیمه اول سال آینده به بهره‌برداری برسد. البته تلاش می‌کنیم این زمان با همکاری بین سهام‌داران، فولاد مبارکه، پیمانکاران و خود شرکت فولاد سفیددشت، کوتاه‌تر شود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو بر لزوم تکمیل زیرساخت‌های این مجموعه تأکید و خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی مجموعه فولاد سفیددشت، بسیاری از زیرساخت‌های دیگر، ازجمله تأمین آب، پست‌های برق و پلنت‌های دیگر در این مجموعه به‌عنوان یک زنجیره در حال تکمیل شدن است و ۳۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل این زنجیره در مجموعه فولاد سفیددشت سرمایه‌گذاری شده است.

محدودیت اعتباری برای طرح‌های اکتشاف وجود ندارد

جعفری اکتشافات و توسعه آن را از مباحث مهم دانست و گفت: این استان ظرفیت‌های خود را دارد و در کنار آن، موضوع زیرساخت‌ها، معادن، اکتشاف و کمک به توسعه اکتشاف مطرح می‌شود. در این راستا اقداماتی صورت گرفته و باید فرایند اکتشاف را سرعت دهیم. ایمیدرو و شرکت‌های تابعه آمادگی دارند که هر کار اکتشافی را بدون محدودیت اعتباری به نتیجه برسانند.

توجه ویژه به حفظ منابع آبی

رئیس هیات عامل ایمیدرو بابیان اینکه آب و حفظ منابع آبی کشور اهمیت بسزایی دارد گفت: این مقوله درواقع در حوزه مسوولیت‌های اجتماعی قرار می‌گیرد و تلاش‌ها بر این است که با همکاری مجموعه فولاد سفیددشت و شرکت‌های وابسته، عمدتاً آب از طریق پساب تأمین شود. این امر کمک به فاضلاب شهرستان‌ها و استفاده کم‌تر از آب زیرزمینی را به دنبال دارد.

بهره‌برداری از طرح بیلت شرکت فولاد سفیددشت تا سال آینده

او در ادامه درباره طرح بیلت این شرکت تصریح کرد: ۸۰ درصد تجهیزات بیلت از سال آینده وارد و در مجموعه نصب خواهد شد. این طرح مشکلات خاصی در حوزه فاینانس داشت که با تلاش‌های صورت گرفته سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

نقش جدی فولاد مبارکه در حوزه برق و آب

جعفری با اشاره به اینکه ایمیدرو و شرکت‌های تابعه و وابسته به حوزه برق و آب ورود کرده‌اند، گفت: در این راستا فولاد مبارکه نقش جدی داشته است و امروز یکی از نیروگاه‌های فولاد مبارکه ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو در ادامه افزود: در سال جاری، علی‌رغم قطعی گاز و برق، شاهد رشد تولید بودیم و در بیشتر زمینه‌های مربوط به ایمیدرو، تولید از ۳ تا ۸ درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته رشد داشته است. همچنین در تأمین آب سه خط، دو جدید و یک قدیمی، مطرح‌شده است که طبق آن، آب دریا از مسیرهای متفاوت به کشور انتقال پیدا می‌کند و باعث توسعه صنعتی و زیرساختی می‌شود. فولاد مبارکه بسیاری از قطعات خود را بومی‌سازی و در این زمینه سامانه‌ای به نام کارلینک راه‌اندازی کرده است

او در انتها در خصوص بومی‌سازی گفت: اکنون فولاد مبارکه بسیاری از قطعات خود را بومی‌سازی و سامانه‌ای به نام کارلینک راه‌اندازی کرده است که تاکنون ۳۴ هزار قطعه در این سامانه ثبت و ۲۶ هزار قطعه و تجهیز نیز ساخته‌شده است. این روند باید به‌جز زنجیره فولاد در سایر زنجیره‌های معدنی مثل نیکل، قلع، سیلیس، گرافیت و... نیز صورت گیرد و می‌تواند حداقل یک‌میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به دنبال داشته باشد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز در همین رویداد خبری گفت: در فولاد سفیددشت همانند استراتژی شرکت فولاد مبارکه باید هدف‌گذاری آینده این باشد که محصول باارزش افزوده بالاتر تولید کنیم و به سمت تولید کالایی برویم که رقابت‌پذیر نباشد.

محمد یاسر طیب نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه که پس از بازدید از طرح‌های توسعه‌ای فولاد سفیددشت در نشستی خبری به همراه وجیه‌الله جعفری، معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل ایمیدرو شرکت کرده بود، گفت: فولاد مبارکه علاوه بر اینکه میزبان برخی از عزیزان چهارمحالی در خود مجموعه فولاد مبارکه است، سرمایه‌گذاری‌هایی در طول سال‌های متوالی در این استان انجام داده است.

او افزود: تاکنون در شرکت فولاد سفیددشت حدود ۲۰۰ میلیون یورو به‌صورت ارزی و ۴ هزار میلیارد تومان به‌صورت ریالی سرمایه‌گذاری صورت گرفته که اشتغال ۷۵۰ نفری را در این شرکت به ارمغان آورده است. همچنین در شرکت ورق خودرو ۱۱۰ میلیون یورو به‌صورت ارزی و ۲۵۰ میلیارد تومان به‌صورت ریالی سرمایه‌گذاری انجام‌شده است؛ درعین‌حال هدف اصلی ما این است که طرح‌هایی که در این استان اجراشده است به یک زنجیره متوازن تبدیل شود و بهره‌برداری کاملی از این سرمایه‌گذاری صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به هدف اولیه شرکت فولاد سفیددشت توضیح داد: با اضافه شدن واحدهای تولیدی به این مجموعه در سال آینده، شاهد ظهور یکی از کارخانه‌های خوب فولادی در سطح کشور خواهیم بود و امیدواریم در این شرکت به زنجیره متوازنی دست پیدا کنیم. اکنون استراتژی ما در گروه فولاد مبارکه، استفاده حداکثری از ظرفیت‌هاست و به‌نوعی این وجه تمایز فولاد مبارکه با دیگر مجموعه‌هاست. در حال حاضر از ۹۹ درصد ظرفیت‌های ایجادشده در فولاد مبارکه استفاده می‌شود و این در حالی است که به‌طور متوسط از ۶۵ درصد ظرفیت فولادی در سطح کشور استفاده می‌شود. درنتیجه این استراتژی باید در مجموعه فولاد سفیددشت به کار گفته شود تا از ظرفیت مجموعه به‌طور کامل استفاده کنیم.

طیب نیا ایجاد طرح‌های تکمیلی و متوازن کننده اعم از پست‌های برق، جاده، خطوط انتقال آب، اکسیژن دوم، کوره پاتیلی و دیگر طرح‌های کوچک و بزرگ را لازمه استفاده از ظرفیت حداکثری مجموعه فولاد سفیددشت دانست و خاطرنشان کرد: در تلاشیم همه این موارد را تا یکی دو سال آینده در مدار تولید بیاوریم تا به بهره‌برداری و استفاده از ظرفیت کامل برسیم. همچنین در راستای سرمایه‌گذاری در این استان برنامه‌هایی برای راه‌اندازی طرح‌های جدید پیشنهادشده است که درنهایت تا پایان سال طرح نهایی جمع‌بندی خواهد شد و برای استان اشتغال‌ و درآمدزایی بادوام به همراه خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در خصوص تاثیر مجموعه فولاد سفیددشت در میان طرح‌های فولادی کشور گفت: اکنون حدود ۳۰ میلیون تن تولید فولاد در کشور داریم و شاید به لحاظ تناژی و کمی تولیدات مجموعه سفیددشت در مقایسه با تولیدات کل کشور اعداد فراوانی نباشد. ولی هدف‌گذاری ما ارتقا تولید کیفی همراه با محصولات باارزش افزوده بالاست. مشابه اتفاقی که در دیگر بخش‌های فولاد مبارکه صورت می‌گیرد؛ برای نمونه ورقی که در شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود در کشور رقیب ندارد.

طیب نیا در پایان افزود: در فولاد سفیددشت باید هدف‌گذاری آینده این باشد که محصولات باارزش افزوده بالاتر تولید کنیم و به سمت تولید کالایی حرکت کنیم که رقابت‌پذیر نباشد.