تولید سالانه 75‌هزار میلیارد تومان محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی

وی ارزش تولیدات آذربایجان شرقی در حوزه کشاورزی را حدود ۷۵‌هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: ظرفیت‌‌‌های بسیار زیادی در حوزه کشاورزی آذربایجان‌‌‌شرقی وجود دارد. خرمایی که در جنوب کشور تولید می‌شود برای فرآوری و بسته‌‌‌بندی به آذربایجان‌‌‌شرقی منتقل می‌شود. در حوزه فرآوری نخود نیز ظرفیت بسیار خوبی در ممقان وجود دارد که باید توجه ویژه‌‌‌ای به این ظرفیت‌‌‌ها داشته باشیم. رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌‌‌شرقی اظهار کرد: بودجه‌‌‌ای که به یک بخش و سازمان تخصیص پیدا می‌‌‌کند باید براساس برنامه‌‌‌ای باشد که اجرای آن به سازمان مدنظر محول می‌شود. فتحی ادامه داد: تزریق بودجه خصوصا در زمینه پروژه‌‌‌های نیمه تمام بخش کشاورزی که برخی از آنها در سفر ریاست جمهوری نیز مصوبه‌‌‌ای برای تخصیص اعتبار به آنها تصویب شده است باید در اولویت قرار بگیرند تا این پروژه‌‌‌ها که مطالبه مردم و فعالان حوزه کشاورزی هستند و اتمام مرحله ساخت برخی از آنها نیز مدت زیادی به درازا کشیده است، به بهره‌‌‌برداری برسند.

وی عمده فعالیت‌‌‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی را معطوف به افزایش بهره‌‌‌وری تولید در این حوزه دانست و گفت: در طرح‌‌‌های مختلف از جمله جهش تولید در دیم‌زارها به هیچ وجه افزایش سطح زیرکشت مدنظر نیست بلکه در این طرح با به‌‌‌کارگیری دانش، تغذیه صحیح، به‌زراعی، استفاده از ارقام مناسب و سایر اقدامات مشابه، ۱۷۰ کیلوگرم به طور متوسط در هر هکتار افزایش عملکرد محقق شده است که در مجموعه ۶۰‌هزار تن افزایش تولید رقم خورده است که این افزایش تولید در حالت عادی با زیر کشت رفتن ۶۰‌هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان به دست می‌‌‌آمد. البته باید به این موارد نیز توجه کنیم که در سالی که گذشت آذربایجان شرقی با بلایای طبیعی مختلف از قبیل خشکسالی، سیل، سرمازدگی، تگرگ و... مواجه بود اما باز هم این افزایش بهره‌‌‌وری و رشد تولید محقق شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از رشد ۳۰ درصدی صادرات محصولات کشاورزی نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: این ارقام نشان می‌‌‌دهد که بخش کشاورزی ظرفیت‌‌‌های زیادی دارد که اگر از آن حمایت کنیم، درآمدزایی قابل‌توجهی برای کشور و استان خواهد داشت. فتحی با اشاره به سهم ۲۰درصدی حوزه کشاورزی در اشتغال‌زایی استان، گفت: باید با توجه به میزان اشتغال‌زایی و ارزشی که هر بخش در اقتصاد استان دارد به آن بخش بودجه اختصاص یابد و این اقدام نیازمند تصمیمات شجاعانه و تحول‌‌‌آفرین است.