نظر آملی لاریجانی درباره وعده رفع حصر

دنیای اقتصاد: رئیس قوه‌قضائیه دیروز در جلسه عالی قضایی اظهارات برخی نامزد‌ها در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری را برخلاف امنیت ملی خواند و تاکید کرد که در برخی از این اظهارات، از برخی خطوط قرمز نظام عبور شد. بر اساس آنچه خبرگزاری میزان گزارش داده، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در ادامه این موضوع، طرح برخی مباحث نظیر رفع حصر را خارج از حدود اختیارات نامزد‌ها دانست.

بوی فتنه استشمام می‌کنم

او در توضیح این اظهارات با بیان اینکه «در فضایی قرار داریم که عده‌ای به‌دنبال جریان‌سازی پوپولیستی برای ایستادن در مقابل تصمیمات قانونی نهادهای قانونی کشور هستند»، گفت: از اتاق‌های فکر آنان خبر می‌رسد که می‌گویند تا التهابات انتخاباتی باقی است و فضا داغ است، باقی منویات خود را دنبال کنیم و سخنان خود را به کرسی بنشانیم. بنده از چنین فضایی بوی فتنه استشمام می‌کنم. در سال ۸۸ نیز برخی تلاش داشتند با فشارهای پوپولیستی در مقابل نهادهای قانونی بایستند، اما از مردم سیلی محکمی خوردند. امروز نیز همین معنا به شکل دیگری بروز کرده است و برخی به‌دنبال این هستند تا موضوعاتی را که برای آن راهکار قانونی وجود دارد با فشارهای پوپولیستی پیش ببرند.» بنابر گزارش روابط عمومی قوه‌قضائیه، آملی لاریجانی، در این باره به موضوع رفع حصر اشاره کرد و گفت: «نقل کرده‌اند که کاندیدایی در جمع هواداران خود خطاب به آنان گفته است که ما آمده‌ایم حصر را بشکنیم. شما چه کاره‌اید که بخواهید حصر را بشکنید؟» رئیس قوه‌قضائیه در ادامه تاکید کرد: «همه دیدند که برخی در مورد این موضوع قبل و حین انتخابات چه کردند و همنوایان آنان چه گفتند. ما این مسائل را هم از دور می‌بینیم و هم از نزدیک شاهد اتفاقاتی که در پشت پرده رخ می‌دهد هستیم. ماهیت این کار شبیه همان کاری است که در فتنه ۸۸ صورت گرفت.»

هشدار به رسانه‌ها

آملی لاریجانی با بیان اینکه عالی‌ترین نهاد امنیتی کشور در این زمینه تصمیمی را اتخاذ کرده است، گفت: «رفع حصر نیز مانند سایر مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی برای معتبر بودن مسیر خاص خود را دارد و اینکه بخواهیم عواطف مردم را برای ایستادگی مقابل این قبیل تصمیمات قانونی تحریک کنیم همان روح و باطن فتنه ۸۸ است.» رئیس قوه‌قضائیه دراین باره با هشدار به برخی رسانه‌ها تاکید کرد: «به این قبیل رسانه‌ها و افرادی که تلاش می‌کنند به‌صورت زنجیره‌ای و همنوا چنین مسائلی را دائما تکرار کنند و از این طریق فشار وارد آورند هشدار می‌دهیم که این بساط را جمع کنند وگرنه قوه‌قضائیه با اقتدار، خود این بساط را جمع خواهد کرد.»

کار قوه‌قضائیه پس از رفع حصر

آیت‌الله آملی لاریجانی افزود: «به فرض که شورای‌عالی امنیت ملی مصوبه خود را ملغی کند و رفع حصر اتفاق بیفتد، در این صورت تازه کار قوه‌قضائیه برای رسیدگی قضایی به این موضوع آغاز می‌شود و تصمیم در مورد این اتهامات و نحوه رفتار با متهمان با قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده و در چارچوب مقررات قانونی خواهد بود.» آملی لاریجانی با اشاره به عملکرد نامزدهای انتخاباتی و اظهارات آنان در دوران تبلیغات، نسبت به نقض برخی قواعد اخلاقی و همچنین عبور از خطوط قرمز نظام و اظهارات خلاف امنیت ملی ابراز تاسف کرد و گفت: سخنان نامزد‌ها باید در جای خود مورد ارزیابی لازم قرار گیرد. گرچه برخی مدعی هستند که بسیاری از این اظهارات محصول تب انتخاباتی است و نامزد‌ها مرفوع القلم هستند، البته قطعا این سخن درستی نیست، انتخابات در جمهوری اسلامی با انتخابات در سایر کشور‌ها متفاوت است و قرار نیست که افراد با توسل به هر وسیله‌ای اهداف و منویات خود را دنبال کنند بلکه «رعایت ارزش‌های دینی و اخلاقی» باید محور همه فعالیت‌ها باشد.

هجمه‌ها علیه دستگاه قضا

رئیس قوه‌قضائیه با اشاره به هجمه‌ها علیه قوه‌قضائیه گفت: قوه‌قضائیه در کشور ما و در سایر کشور‌ها یک نهاد حاکمیتی است و بالاترین نقش و اثرگذاری آن در فصل خصومت‌ها و پایان دادن به نزاع‌ها و مرجع نهایی بودن است. دشمن مدت‌هاست تلاش می‌کند که این ویژگی را از دستگاه قضایی به‌عنوان رکن مهم نظام اسلامی بگیرد. متاسفانه برخی افراد در داخل نیز عمدا یا سهوا آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و به این توطئه کمک می‌کنند. او با اشاره به برخی اظهارات در ایام انتخابات گفت: در مناظره‌های انتخاباتی گفتند که قوه‌قضائیه در مبارزه با فساد به‌ویژه در دولت قبل چه کار کرده است؟ در پاسخ به همین یک مثال می‌توان اکتفا کرد که در تاریخ جمهوری اسلامی سابقه نداشته است که معاون اول رئیس‌جمهور در زمان تصدی، ۱۳ جلسه مورد تحقیق و محاکمه قرار گیرد و نهایتا نیز حکم به محکومیت او صادر شود. متاسفانه برخی دستگاه‌ها می‌خوابند و بعد از قوه‌قضائیه توقع دارند که به فساد رسیدگی کند.