خیز صعودی بورس تهران
دنیای اقتصاد- بورس اوراق بهادار تهران بار دیگر رشد خود را از سر گرفته‌است و در روزهای پایانی سال با افزایش شاخص به استقبال بهار می‌رود. بازار سهام، روز گذشته در سومین روز پیاپی از هفته جاری به رونق خود ادامه داد تا شاخص این بازار با رشد 614 واحدی به رقم 78 هزار و 430 واحد دست یابد و بازده 106 درصدی از ابتدای سال را برای سرمایه‌گذاران به ارمغان آورد. تداوم رشد بازار سرمایه به تشکیل صف‌های خرید منجر شده و در کنار آن ورود شرکت‌های جدید، انگیزه سهامداران را برای حضور در بازار تقویت کرده است.


شاخص ۷۸ هزار واحد را پس گرفت
خیز صعودی بورس تهران

گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته سلسله روزهای مثبت خود را ادامه داد تا به‌رغم بازگشایی نماد مپنا شاخص با رشد ۷۹/۰ درصدی مواجه شده و با ۶۱۴ واحد افزایش به ۷۸ هزار و ۴۳۰ واحد برسد. به این ترتیب بازار در ۳ روز گذشته با ۴/۲ درصد رشد مواجه شده است. بر این اساس بازدهی سالانه بازار به ۱۰۶ درصد رسید.
در بازار دیروز معامله‌گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که جو مثبت به وجود آمده در بازار و بازگشت انگیزه در میان سرمایه‌گذاران به تشکیل صف‌های خرید در بازار مواجه شد. این امر در شرایطی بود که صف‌های خرید نمادهای تازه وارد به بازار نیز باعث تقویت انگیزه سهامداران حقیقی شده است. در این شرایط اعلام عرضه اولیه فولاد ارفع در روز چهارشنبه- آخرین روز کاری سال ۹۲-نیز بر انگیزه معامله‌گران افزود.
فولاد ارفع که بخش عمده سهام آن متعلق به شرکت‌های بورسی نظیر چادرملو، معادن و فلزات، سرمایه‌گذاری‌های امید و ملی است با عرضه خود موجب شد اکثر این نمادها به صف خرید برسند.
انتظار می‌رود با توجه به P/E گروه فولادی عرضه ارفع در قیمت مناسبی صورت گیرد.
در بازار دیروز در گروه تجهیزات نماد مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران مپنا بازگشایی شد که با افت قیمت ناشی از عدم تغییر سود شرکت برای سال آینده مواجه شد. مپنا که در بخش عمده دوره افت بازار متوقف بوده و از اصلاح قیمتی دور بود با استقبال معامله‌گران مواجه شد. بازگشایی نماد مپنا با صف خرید نیروگاه عسلویه توام شد. در همین شرایط وزیر نیرو با بیان اینکه وضعیت واگذاری نیروگاه‌ها در گذشته یک شیوه غلط و ناصحیح بوده است، گفت: در صورت تصویب مجلس، خصوصی‌سازی نیروگاه‌ها اصلاح و به شیوه صحیح و منطقی صورت می‌پذیرد.
به ‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، حمید چیت‌چیان ادامه داد: در طرح ارائه شده، تمام نیروگاه‌ها باید به یک شرکت تبدیل شوند تا زمانی که این شرکت‌ها واگذار می‌شوند اگر نیروگاهی بدهی دارد، بدهی و اموال آن با هم واگذار شود.
وی افزود: همچنین باید این امکان وجود داشته باشد که بخشی از سهام نیروگاه‌ها برای کارکنان وزارت نیرو و نیروگاه‌ها نگهداری شود. به‌گفته وی، شرکت‌ها باید در بورس واگذار شوند تا قاعده مالکیت این تاسیسات حیاتی کشور وسیع شود.
در گروه بانکی دیروز بانک صادرات عرضه‌های سنگینی را تجربه کرد که بخشی از آن ناشی از فروش سهام وثیقه یک بدهکار بانکی بود. بخشی از این عرضه را براساس شنیده‌ها سرمایه‌گذاری خوارزمی خریداری کرده است.
در گروه دارویی دیروز شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین با ۲۹۰ میلیارد تومان سود، برای هر سهم در سال مالی منتهی به ۳۱ اردیبهشت ۹۳ مبلغ ۸۴۷ ریال سود خالص پیش‌بینی کرده و این در حالی است که دوره ۹ ماهه را با تحقق زیان یک ریالی به پایان رسانده است.
«تیپیکو» که گزارش اخیر خود را با تعدیل مثبت ۱۴ درصدی به بازار ارائه کرده، سود هر سهم تلفیقی گروه را در سال مالی مذکور مبلغ ۹۹۸ ریال اعلام کرده است.
در گروه پتروشیمی دیروز فرابورس براساس شنیده‌ها پتروشیمی عظیم شهید نوری بروزیه را پذیرفت تا این شرکت در بهار ۹۳ به روی تابلو برود. در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن شاخص با رشد ۶۱۴ واحدی به رقم ۷۸ هزار و ۴۳۰ واحد رسید تا سطح ۷۸هزار واحد را مجددا باز پس بگیرد.
ارزش معاملات نیز دیروز در بورس ۳۱۲ میلیارد تومان بود تا معاملات فرابورس ارزش کل معاملات به ۵۲۱میلیارد تومان برسد.