شماره روزنامه ۶۰۰۲
|

  • نوشدارو پس از مرگ امنیت داده

    دنیای اقتصاد: سرانجام لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد و قرار است به زودی در مجلس بررسی شود. این لایحه در حالی به تصویب دولت رسیده که با فیلترینگ گسترده از سال ۱۴۰۱ تاکنون عملا امنیت شبکه و حفاظت از داده در ایران به‌شدت ضعیف شده است.
  • فیلتر کوچکی که دوربین موبایل را گران می‌کند

    مهر: محققان دانشگاه UCLA دستگاهی ابداع کرده‌اند که می‌تواند درخشندگی و تابش زیاد نور در تصاویر را کاهش دهد. به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، این دستگاه نوین متکی بر فناوری نیمه‌رسانای دوبعدی با قابلیت استفاده از نور محیط است تا مانند یک فیلتر هوشمند پیشرفته عمل کند. پژوهشگران مدعی هستند که این فیلتر به بهبود کیفیت عکس‌هایی که با دوربین‌های ارزان گرفته می‌شود، کمک می‌کند.
  • خطر ممنوعیت تیک‌تاک برای اینترنت

    ايسنا: قانون اخیر آمریکا برای فروش اجباری یا ممنوعیت اپلیکیشن چینی تیک‌تاک، تنها شامل این پلتفرم و کاربرانش نمی‌شود و خطر دامن زدن به ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های بیشتر توسط کشورهای دیگر را به دنبال دارد. تیک‌تاک در تلاش برای آرام کردن واشنگتن، دو مدیرعامل عوض کرده است. اولی کوین مایر بود که تنها چند ماه دوام آورد. جانشین او، شو زی چو، حدود سه سال است که این سمت را برعهده داشته است، اما شکست او در متقاعد کردن قانون‌گذاران آمریکایی در خصوص امن بودن تیک‌تاک ممکن است به دوران مدیریت او هم پایان دهد و همچنین ممنوعیت اپلیکیشن‌های بیشتری را به دنبال داشته باشد.
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات از تاکسی‌های اینترنتی

    دنیای اقتصاد: انجمن تجارت الکترونیک تهران در بیانیه‌ای اخذ مالیات ارزش‌افزوده از خدمات حمل‌ونقل درون‌شهری را تصمیمی خلاف قانون دانست که آثار زیان‌بار فراوانی را به‌همراه خواهد داشت. طبق اعلام روابط عمومی انجمن تجارت الکترونیک تهران، در این بیانیه آمده است:
  • هوش مصنوعی iOS۱۸ را متحول می‌کند

    مهر: طبق اخباری جدید اپل در آی‌فون‌های جدید و با به‌روزرسانی سیستم عامل iOS قابلیت‌های هوش مصنوعی مختلفی را برای اپ‌های اصلی آن به کار می‌گیرد و قابلیت خلاصه‌سازی متن‌های طولانی را ارائه می‌کند. به گزارش گیزموچاینا، از ماه‌ها قبل شایعات درباره پتانسیل یکپارچه‌سازی هوش مصنوعی در سری آی‌فون ۱۶ و iOS۱۸ وجود دارد. اما اکنون اخباری جدید در این باره منتشر شده است. طبق گزارش‌ها، اپلیکیشن‌های اصلیiOS از جمله سافاری، اسپات‌لایت سرچ، سیری، ایمیل و مسجز، همه با هوش مصنوعی ارتقا می‌یابند.
  • هشدار به کاربران ایرانی ویندوز

    سيتنا: به‌روزرسانی امنیتی مایکروسافت برای سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ و ۱۱ و همچنین ویندوز سرور ۲۰۰۸ و نسخه‌های جدیدتر می‌تواند VPN را از کار بیندازد و دسترسی کاربران ساکن ایران به اینترنت را با مشکل مواجه کند.
  • اولین سخنگوی وزارت خارجه؛ زاده‌ هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: هوش مصنوعی با سرعتی احتمالا جلوتر از تصورات اغلب ما در حال رشد و نفوذ به بخش‌های مختلف است. شاید خلق یک کارمند توسط هوش مصنوعی، آن هم در بدنه دولت یک کشور، اتفاقی نبود که حالا آمادگی شنیدن آن را داشته باشیم؛ اما واقعیت این است که روز چهارشنبه هفته گذشته دولت اوکراین چنین خبری را به‌طور رسمی اعلام کرد.
  • خسارت ۹.۵‌ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال ۲۰۲۴

    مهر: با گذشت حدود ۴ ماه از آغاز سال ۲۰۲۴ و تداوم روند توسعه سریع فناوری‌های نوظهور دیجیتال، چشم‌انداز تهدیدات سایبری همچنان گویای تکامل این مخاطرات است. به زعم بسیاری از کارشناسان، انواع حملات سایبری، از جمله باج‌افزارها، به‌طور فزاینده‌ای پیچیده و پرتکرارتر از گذشته خواهند شد. این در حالی است که در طول سال‌های اخیر، چالش‌های اقتصادی جهان، شیوع ویروس کرونا و جنگ روسیه و اوکراین سبب افزایش بی‌ثباتی بازارها و در پی آن کاهش محسوس سرمایه‌گذاری در حوزه‌های گوناگون از جمله امنیت سایبری شده است.
  • تعهد اپراتورها برای پوشش فیبر نوری تا ۱۴۰۴

    مهر: رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد که پروانه یکپارچه شبکه و خدمات بر یکپارچه‌سازی خدمات ثابت و سیار و همچنین توسعه فیبرنوری است.
  • توسعه نسل ششم اینترنت با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم

    سیتنا: شرکت‌های مخابراتی و فناوری ژاپن در حال آزمایش نسل جدید اینترنت پرسرعت موسوم به ۶G هستند که گفته می‌شود می‌تواند ۵۰۰ برابر سریع‌تر از اینترنت ۵G باشد. اپراتور مخابراتی ان.تی.تی و شرکت‌های دوکومو، ان.ای.سی و فوجیتسو با همکاری یکدیگر، موفق به توسعه یک دستگاه آزمایشی ۶G شده‌اند که می‌تواند داده‌ها را با سرعت باور نکردنی ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه انتقال دهد. این سرعت نزدیک به ۱۰ برابر اوج سرعت نسل پنجم اینترنت یا ۵G و حدود ۵۰۰ برابر سریع‌تر از متوسط سرعت دریافتی یک گوشی هوشمند ۵G است.
  • گوگل، ایموجی صوتی را به تماس‌ها می‌افزاید

    مهر: گوگل قابلیتی آزمایشی به اپلیکیشن فون گوگل افزوده که شامل جلوه‌های صوتی است و هنگام تماس صوتی صداهای مختلف مانند دست زدن و خنده را پخش می‌کند. به گزارش گیزموچاینا، گوگل فون یک آپدیت عجیب دریافت می‌کند که ممکن است برای بسیاری از کاربران تعجب‌برانگیز باشد. یک نسخه بتا از اپ نشان می‌دهد این شرکت تصمیم دارد ایموجی‌های صوتی را بیفزاید که در حقیقت جلوه‌های صوتی است که کاربران می‌توانند هنگام تماس تلفنی پخش کنند.
  • شکایت روزنامه‌های آمریکایی از چت جی‌پی‌تی

    سیتنا: هشت روزنامه آمریکایی از شرکت سازنده چت جی‌پی‌تی و شرکت مادر آن مایکروسافت شکایت کردند.
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟

    دنیای اقتصاد: بازار موبایل هفته دوم اردیبهشت ماه سال جاری را نیز با اخباری از تولید گوشی‌های تقلبی و محدودیت در تخصیص ارز واردات پشت سر گذاشت. البته در این هفته فعالان از احتمال تشدید رکود در بازار موبایل و لپ‌تاپ تحت تاثیر بخشنامه جدید وزارت صمت درباره سهمیه ارزی ابراز نگرانی کردند که به نظر می‌رسد این بخشنامه قرار است بازنگری شود. با این‌حال فعالان بازار کالاهای‌ آی‌تی از جمله موبایل و لپ‌تاپ همچنان از رکود در این بازار می‌گویند؛ تا جایی که به اعتقاد مدیرعامل یک فروشگاه اینترنتی تعمیرات و خرید موبایل، بازار تعمیرات با تاکید بر تولید داخل در نبود زیرساخت‌ها‌ و کمبود کالای روز، رونق گرفته است.
  • پیگیری فعالیت بین‌المللی کسب‌وکارهای الکترونیکی

    دنیای اقتصاد: رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: «فراهم‌سازی بستر توسعه فعالیت کسب‌وکارهای تجارت الکترونیکی در عرصه‌های بین‌المللی یک ماموریت مهم و هدف‌گذاری مطلوب بوده که در حال پیگیری و اقدام است.»
  • ایجاد یک میلیون شغل دیجیتالی در فیلیپین تا ۲۰۲۸

    سیتنا: دولت فیلیپین قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ یک میلیون شغل دیجیتال ایجاد کند که تخمین زده می‌شود حدود ۴۰۰میلیون دلار بودجه دولتی برای حمایت از خدمات عمومی و پروژه‌های زیربنایی نیاز باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر