شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۱ دنیای اقتصاد

اخبار بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۲۱

  • تجارت در جاده یکطرفه

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: آمارها نشان می‌دهد که تجارت ایران با ۳۱ کشور هدف تجاری عمدتا با مشکل عدم توازن مواجه است. به‌طوری‌که ارزش صادرات ایران به نیمی از کشورهای هدف، «۵ برابر یا بیشتر» از ارزش واردات از این کشورهاست. بنابراین خطر اینکه ایران بازار خود را در کشورهای هدف از دست دهد بسیار محتمل خواهد بود. حال آنکه شرایط تحریمی ایجاب می‌کند که توازن تراز تجاری با کشورهای هدف حفظ و منافع مشترک میان ایران و این کشورها ایجاد شود.
  • قربانی تقابل دولت و اتاق

    دنیای اقتصاد -بمانجان ندیمی: اتاق بازرگانی ایران در دوره جدید سرنوشت غریبی پیدا کرده‌است. به گفته یکی از اعضای هیات‌نمایندگان، اختلافات دولت و اتاق در این چند ماه را می‌توان به طولانی‌ترین دوران تعطیلی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی تعبیر کرد. وقتی سخن از شورای گفت‌وگو به میان می‌آید، باید این نکته یادآوری شود که این شورا که مجرایی مهم برای بیان چالش‌ها و مشکلات بخش‌خصوصی در حضور دولت بود، از زمان تشکیل اتاق دهم تعطیل‌شده‌است. این رویه یعنی مصائب بخش‌خصوصی روی زمین مانده‌است. حال سوال اینجاست که دولت دقیقا از چه کانالی در این چند ماه با بخش‌خصوصی ارتباط برقرار کرده است؟
  • افت ۱۰۰دلاری ارزش هر تن از کالاهای صادراتی ایران

    دنیای اقتصاد: رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس در نشست با اعضای کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران، تاکید کرد: بخش‌خصوصی باید پیامدهای ناشی از سیاست‌های جاری ارزی را بر اساس آمار و ارقام موجود، تحلیل کرده و نتیجه را با قوای سه‌‌‌‌‌‌گانه درمیان بگذارد و سکوت نکند. مطالبه‌گری فعالان اقتصادی می‌تواند به تغییر رویکردها و اتخاذ سیاست‌های کارآمدتر کمک کند.
  • ابهام در محدودیت‌های مبادلات ارزی ایران و عراق

    دنیای‌اقتصاد: سرپرست دفتر غرب آسیای سازمان توسعه‌تجارت گفت: خبر بر‌‌‌گزاری جلسه روسای بانکی عراق و طرف آمریکایی با هدف اعمال محدودیت تجاری و ارزی با تجار ایرانی صحت ندارد.
  • قیمت واقعی گوشت؛ متفاوت با اعلام مسوولان

    دنیای‌اقتصاد: رئیس شورای تامین‌‌‌‌‌‌کنندگان دام گفت: معمولا گوشت‌گرم و منجمد با نازل‌‌‌‌‌‌ترین قیمت‌ها وارد کشور می‌شوند و قیمت واقعی روزانه گوشت با قیمت مطرح‌شده توسط یک نماینده مجلس تفاوت داشته و آن قیمت‌ها اشتباه است.
  • پیروزی با اسم رمز تشکلی

    دنیای‌اقتصاد: تشکل‌ها اسم رمز پیروزی در اتاق، حداقل اتاق تهران به‌عنوان مهم‌ترین اتاق کشور بود و این استفاده‌‌‌‌‌‌‌‌ای بود که «ائتلاف برای فردا» از بدو تشکیل تا امروز از این پتانسیل خاموش انتخاباتی، به عمل آورده است.
  • بهره‌‌‌‌‌‌‌‌برداری از نخستین طرح بلندمدت اتاق ایران

    دنیای‌اقتصاد: نخستین طرح بلندمدت تیم جدید که در اتاق ایران مطرح و پیگیری شد، طرح تقسیم کار ملی بود. کیوان کاشفی، عضو هیات‌رئیسه اتاق ایران در مورد تقسیم کار ملی و پیشرفت این برنامه توضیح می‌دهد: ما در مرکز پژوهش‌های اتاق ایران که درنظر ما یکی از نهادهای پژوهشی تاثیرگذار و مهم پژوهشی اقتصادی است و کاملا مشرف بر فضای کسب‌وکار است، بررسی کردیم و دیدیدم ظرفیت بسیار مناسبی، چه در دانشگاه‌‌‌‌‌‌‌‌ها و چه در اتاق وجود دارد و باید از آن استفاده کرد.
  • توانمندسازی اقتصادی بانوان کارآفرین

    دنیای‌اقتصاد: در نشست «توانمندسازی بانوان کارآفرین» که به همت معاونت توسعه خدمات کسب‌وکار با همکاری موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران برگزار شد، ضمن معرفی خدمات اتاق تهران، از بخش جدید معرفی توانمندی‌های بانوان کارآفرین عضو که در سایت اتاق تهران طراحی و راه‌اندازی شده‌است، رونمایی شد.
  • دورنمای مطلوبی از اقتصاد کشور وجود ندارد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق زنجان در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی این استان که با حضور وزیر صمت برگزار شد، با اشاره به مشکلات عدیده فعالان اقتصادی در بخش‌های مختلف تولید، صنعت، صادرات و... گفت: تیم اقتصادی دولت باید نسبت به مسائل اقتصادی، اطلاعات دقیق و کامل داشته‌باشد.
  • مهارت، بخش اجتناب‌ناپذیر در توسعه و اشتغال است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه باید باور جدی در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی حوزه مهارت‌‌‌‌‌‌آموزی ایجاد شود، گفت: بدون مهارت‌‌‌‌‌‌آموزی، همواره درعین‌‌‌‌‌‌حال اینکه بنگاه‌ها نیازمند نیروی کار ماهر هستند، درگیر بیکاری خواهیم بود.
  • تبعات قیمت‌گذاری دستوری

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق اصفهان با اشاره به اینکه قیمت‌گذاری دستوری به چالش برای فعالان اقتصادی تبدیل شده‌است، این سیاست را زمینه‌‌‌‌‌‌ساز شکل‌گیری بازار سیاه و افزایش تورم عنوان کرد و نسبت به تبعات استمرار این سیاست هشدار داد. صد و سی چهارمین نشست شورای گفت‌‌‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان اصفهان با دستور کار بررسی مشکلات صنایع و واحدهای تولیدی در حوزه قیمت‌گذاری دستوری، تامین انرژی و منابع مالی در اتاق اصفهان برگزار شد. امیر کشانی، رئیس اتاق اصفهان در این نشست گفت: قیمت‌گذاری دستوری، یکی از چالش‌هایی است که امروزه بسیاری از فعالان اقتصادی با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند و وقتی دولت تصمیم می‌گیرد برای تنظیم‌بازار، قیمت را زیر قیمت تعادلی رقابتی نگه دارد، با کمبود کالا در بازار مواجه می‌شویم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر