شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۵ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۵۹۵۵

  • برزیل بر سر دوراهی

    سید محمد هاشمی: آمریکای لاتین از موقعیت ممتازی برای حمایت از تلاش‌‌‌های جهانی در زمینه‌ گذار انرژی، تغییرات آب‌‌‌وهوایی، امنیت غذایی، حفظ تنوع زیستی و پیکربندی مجدد زنجیره‌‌‌های تامین برخوردار است. درعین‌‌‌حال، برخی کشورهای منطقه با چالش‌‌‌های طولانی‌‌‌مدت مانند فضای متلاطم سیاسی، رشد پایین، مهارت‌‌‌های نیروی کار و امنیت دست‌‌‌وپنجه نرم می‌کنند.
  • اصلاحات انقلابی در نظام مالیاتی برزیل

    شورای نویسندگان اکونومیست
    اگر لابی‌‌‌ها اجازه دهند، اصلاح پیچیده‌‌‌ترین سیستم مالیاتی جهان، هزینه‌‌‌های کسب‌وکار را کاهش می‌دهد. کنگره برزیل اواخر سال ۲۰۲۳ طرح اصلاح نظام مالیاتی کشور را تصویب کرد؛ اقدامی که در آن زمان با عباراتی نظیر «انقلابی» و «معجزه» مورد تحسین قرار گرفت. رئیس‌جمهور این کشور، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، ملقب به «لولا» که در جلسه مذکور حضور داشت در واکنش به این تصمیم «تاریخی»‌‌‌ اظهار کرد: «هیچ‌کس باور نمی‌کرد تصویب این اصلاحات امکان‌پذیر باشد.» اما در واقع شاید بتوان گفت این توصیف‌‌‌ها، چندان هم بی‌‌‌دلیل نیستند. این اصلاحات که ۳۰سال در حال تدوین بودند، پیچیده‌ترین نظام مالیاتی جهان را ساده‌ می‌کنند. اما آیا دولت لولا می‌تواند در برابر فشار گروه‌های خاص ذی‌نفع بر سر اجرای کامل آن مقاومت کند؟
  • شرط‏‏‌بندی برزیل روی سرمایه‏‏‌داری دولتی

    برایان هریس/فایننشال‌تایمز میشائیل پولر /فایننشال‌تایمز
    رئیس‌‌‌جمهور برزیل، طرح‌‌‌های بزرگی برای رونق اقتصادی کشورش دارد، اما منتقدان می‌‌‌گویند او تلاش دارد یک استراتژی بی‌‌‌اعتبار را احیا کند. کلنگ پروژه عظیم معروف به «ابر لیما»‌‌‌، بزرگ‌ترین پالایشگاه نفتی کشور، اولین‌‌‌بار در سال ۲۰۰۵ در زمان ریاست‌جمهوری لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، به‌عنوان اولین پالایشگاه نوین نفتی برزیل به زمین زده شد؛ اما در نهایت به یکی از گران‌‌‌ترین پروژه‌‌‌هایی ازاین‌‌‌دست در جهان معروف شد. پس از اینکه برآورد هزینه‌‌‌های ادامه این پروژه، فراتر از تخمین‌‌‌های ابتدایی، به رقم ۲۰میلیارد دلار رسید، منتقدان لولا از آن به‌‌‌عنوان دستاویزی برای اثبات فساد و بی‌‌‌کفایتی و اتلاف منابع عمومی توسط حزب متبوع او بهره‌‌‌برداری کردند. در نهایت ادامه عملیات عمرانی روی این پروژه در سال ۲۰۱۴ بعد از طرح اتهامات مربوط به رشوه‌‌‌خواری، اختلاس میلیاردها دلار از منابع شرکت دولتی نفت «پترو براس» در میان سیاسیون، در زمان جانشین منصوب لولا، دیلما روسف، متوقف شد و تنها نیمی از تاسیسات برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌شده وارد فاز عملیاتی شدند.
  • قدرتمند شدن از مسیر تولید غذا

    جاش لیپسکی/پژوهشگر شورای آتلانتیک مروگان بوساری/پژوهشگر شورای آتلانتیک
    برزیل به‌عنوان اقتصادی بزرگ و در حال توسعه، روابط اقتصادی متعددی با کشورهای مختلف جهان دارد. با این‌حال دیدگاه‌‌‌های خاص رهبران برزیل احتمالا بر آینده اقتصاد این کشور اثر خواهد داشت. برای نمونه در حالی که چین و هند هر دو بر فناوری‌های نوظهور و زیرساخت‌‌‌های دیجیتال به‌عنوان دو محور توسعه خود تمرکز کرده‌‌‌اند، برزیل تمرکز بر کشاورزی را نیز به این دو اولویت اضافه کرده است. این به دلیل مزیتی است که برزیل به لطف بیش از نیم‌قرن تلاش به دست آورده است. با شروع دهه ۱۹۷۰، هم دولت برزیل و هم نهادهای خصوصی سرمایه‌گذاری انبوهی در نوآوری‌‌‌های کشاورزی انجام دادند؛ روندی که به توسعه گونه‌‌‌های انعطاف‌‌‌پذیرتر منجر شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر