به دنبال اعلام تمدید مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ اندیشکده بروکینگز در گزارشی تحلیلی به بررسی تاثیرات این تصمیم پرداخت و یادآور شد: «با توجه به شرایط کنونی جهان و اینکه گزینه جایگزین برای مذاکرات جنگ است، تمدید مذاکرات بهترین راه‌حل برای مواجهه با برنامه هسته‌ای ایران است.» به گزارش «ایسنا»، ناتان ساش، یک کارشناس اندیشکده بروکینگز در این‌باره نوشت: «تمدید مذاکرات هسته‌ای ایران دقیقا همان چیزی است که اسرائیلی‌ها در مورد آن هشدار داده بودند: اینکه ماهیت موقت برنامه اقدام مشترک دائمی خواهد شد و در این میان ایران علاوه بر بهبود وضعیت اقتصادی‌اش در واقع بیش از زمان قبل از تمدید، از تحریم‌ها رهایی می‌یابد،‌ اگرچه فشار گزنده تحریم‌ها هنوز به قوت خود باقی است.» یک سوال اساسی در اینجا این است که در طول چهارماه چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا گروه ۱+۵ یک دیدگاه هماهنگ‌شده خواهد داشت؟ آیا دولت آمریکا با تلاش‌های کنگره برای افزایش تحریم‌ها موافقت می‌کند، یا شاید حتی با قانون‌گذاران برای آماده کردن اقدامات جدید درصورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات در نوامبر ۲۰۱۴ همکاری می‌کند؟ من فکر می‌کنم طرح پیشنهادی کنگره ناپخته بود؛ اما می‌تواند برای ایرانی‌ها حامل این پیام باشد که هزینه دست‌نیافتن به توافق نهایی برای یک دفعه دیگر چه خواهد بود.

این کارشناس ادامه داد: «من معتقد بودم که توافق اولیه به‌طور متوازن به نفع همگان حتی اسرائیل بود. یکی از دستاوردهای محسوس توافق اولیه، حتی اگر مذاکرات به نتیجه نرسد اثبات سختگیری ایرانی‌ها به دیگر اعضای ۱+۵ است. از نظر من اکنون کار با دیگر اعضای ۱+۵ به اندازه کار با ایران مهم است.»

تاماراویتز،‌ دیگر کارشناس بروکینگز در این‌باره گفت: «در تمام گفت‌وگوهایم با اسرائیلی‌ها درباره این مذاکرات، آنها در مورد اینکه آمریکا نشان دهد در صورت به نتیجه مطلوب نرسیدن تا ۲۰ ژوئیه مایل به ترک میز مذاکره نیست نگران بودند. آنها همچنین نگرانند که تمدید مذاکرات به ایران زمان بیشتری می‌دهد تا از اختلافات میان ۱+۵ استفاده کند و تحریم‌ها را کاهش دهد.» هنوز مهم است که این تمدید چهارماهه مذاکرات را با توجه به گزینه‌های جایگزین ارزیابی کنیم. شکست مذاکرات درنتیجه نارضایتی آمریکا، احتمالا موجب شکاف در گروه ۱+۵ و همچنین کمتر شدن پایبندی کشورهای کلیدی به تحریم‌ها خواهد شد. در این میان پس از پایان توافق اولیه غنی‌سازی ایران و دیگر فعالیت‌های هسته‌ای این کشور به حالت اول بازخواهد گشت و این امر درنهایت منجر به نابودی فوری استراتژی فشارهای بین‌المللی کنونی و درنتیجه استفاده از فشار نظامی می‌شود.

اگرچه در فضای بین‌المللی بحران زده و از هم گسیخته کنونی آمریکا و اسرائیل برای به دست آوردن ائتلاف قوی هم‌پیمانانشان برای استفاده از حمله نظامی کار بسیار بسیار سختی در پیش دارند. این بدین معنی است که آنها برای پیش رفتن به سمت جنگ، تنها هستند. رویارویی مستقیم با این گزینه جایگزین نشان می‌دهد که تمدید مذاکرات بهترین راه برای محدود کردن ذخیره اورانیوم غنی‌شده ۲۰ درصدی ایران است و اگر مذاکرات بعدتر شکست بخورد آمریکا را در موقعیتی قرار می‌دهد تا بتواند کاری را که لازم می‌داند، انجام دهد.