شماره روزنامه ۵۹۹۹
|

  • شفاف‌سازی بودجه محقق شد؟

    دنیای اقتصاد: یکی از اهداف دو بخشی کردن لایحه بودجه۱۴۰۳ شفافیت بود؛ چراکه تا پیش از آن بودجه به‌صورت یکجا تقدیم مجلس می‌شد؛ اما با جداساختن احکام از جداول تلاش شد که شفافیت بیشتری درباره بودجه‌های سنواتی ایجاد شود. با این حال نمایندگان مجلس معتقدند رسیدگی سریع و عدم بررسی برخی جداول در صحن با شفافیت فاصله معناداری دارد.
  • پهپاد جدید ایران؛ «هیرو» یا «لانست»؟

    دنیای اقتصاد: «ایران از یک پهپاد مشابه نمونه روسی رونمایی کرده، اما این به این معنا نیست که مسکو فناوری تولید پهپاد مشترک با تهران دارد.» پل ایدون تحلیلگر ارشد سیاست و تاریخ خاورمیانه ۲۹ آوریل در مجله فوربس نوشت: رسانه‌‌‌های ایرانی با اشاره به شباهت خفیف پهپاد ایرانی به پهپاد لانست روسیه، که از زمان ورود به خدمت در سال ۲۰۲۰ در سوریه و اوکراین مورد استفاده قرار گرفته است، هفته گذشته از ساخت یک مهمات سرگردان جدید - که در فضای عمومی به عنوان پهپادهای انتحاری یا کامیکاز شناخته می‌شود- خبر دادند.
  • سردار سپه گربه را دم حجله کشت

    رضاخان ضمن اینکه به زاهدی دستور داد از دزفول یک ستون و از اصفهان هم یک کمکی برایش بفرستد که بروند به سمت جنوب خوزستان تا خزعل را بگیرند، خودش هم همراه با او راه افتاد، رفت بوشهر. با کشتی می‌خواست بیاید این طرف به طرف خوزستان. آن زمان سر پرسی لورین هم در مرخصی بود و چیزی نمی‌دانست و سردارسپه هم از موقعیت استفاده کرده بود و به طرف خوزستان حرکت کرده بود. فروغی [آن زمان] به عنوان قائم مقام سردارسپه در تهران بود. نامه‌ای از سفارت انگلیس می‌آید و او هم از سردارسپه که در میان راه بود نمی‌دانم در اصفهان یا بوشهر کسب تکلیف می‌کند که اینها یک نامه نوشته‌اند و گفته‌اند که چرا این قوا به سمت جنوب می‌آیند؟ سردار سپه می‌گوید نامه را توی پاکت بگذارید و برایشان پس بفرستید؛ اینها حق ندارند راجع به این مسائل با ما صحبت کنند. یعنی سردارسپه همان جا گربه را دم حجله کشت که گفت من تصمیمم را گرفته‌ام. سردار سپه تصمیمش را گرفته بود و یک مشت آدم‌هایی را هم دور خودش جمع کرده بود که اینها دنبال کارشان می‌رفتند. این است که تمامش کار سردار سپه بود.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲

    روزنامه کیهان دیروز در گزارشی اپوزیسیون را زیر سوال برد‌ و تیتر زد: «همه دنیا جنایات اسرائیل را محکوم کردند؛ اما اپوزیسیون همچنان لال است.» در بخش‌هایی از این مطلب آمده است: «کارنامه ننگین اپوزیسیون در طی چند دهه گذشته، پر از صفحات سیاه وطن‌فروشی آنان بوده است. در طی این سال‌ها، افرادی که بعد‌تر نشان دادند هیچ دلبستگی به کشور و خاک ایران ندارند و خواستار تحریم و فشار بر مردم و همچنین حمله نظامی به کشور شدند، شعار نه غزه، نه لبنان را در فتنه ۸۸ سر می‌دادند.» روزنامه جوان هم از «بزم پزشکان با الکل تقلبی» نوشت و این بزم را از نظر شرعی و علمی زیر سوال برد. روزنامه ایران نیز در مطلبی با عنوان «بازوی پژوهشی مجلس علیه امنیت روانی بازار» رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس را زیر سوال برد و آورد: «تاکید بر جنبه‌های منفی سیاست و ایجاد نگرانی در این زمینه به ویژه در زمانی که وفق قانون، بودجه ۱۴۰۳ از سوی مجلس مورد تایید قرار گرفته، صحیح نیست.»
  • خط مقدم ایران در دانشگاه کلمبیای نیویورک

    دنیای‌اقتصاد: مارک توث مورخ و کارآفرین عضو سابق هیات‌مدیره مرکز تجارت جهانی سنت لوئیس و جاناتان سوییت ۳۰ سال به عنوان افسر سابق اطلاعاتی نظامی خدمت کرد و همین‌طور مدیر سابق بخش تعامل اطلاعات فرماندهی اروپای ایالات متحده در تحلیلی برای نشریه هیل نوشتند: ظاهرا «معامله» بین واشنگتن و تهران برای پایان دادن به بیش از ۱۷۰ حمله به پایگاه‌‌های ایالات متحده و کشتیرانی تجاری در سراسر خاورمیانه از ماه اکتبر، مسیر خود را طی می‌کرد.اما خیلی طول نکشید که این روند از مسیر خارج شد.
  • پشت پرده توطئه جنگ با حزب الله لبنان

    دنیای‌اقتصاد: ایوان آر. الند، عضو ارشد موسسه مستقل و مدیر مرکز صلح و آزادی موسسه مستقل در مطلبی برای ریسپانسیبل استیت کرفت نوشت: دولت جو بایدن اکنون به دلیل اینکه توانسته از وقوع جنگ منطقه‌‌ای گسترده‌‌تر بین اسرائیل و ایران اجتناب کند، نفس راحتی می‌‌کشد.«اما این خودستایی باید با درک این موضوع تعدیل شود که طرفین به یک رویارویی نزدیک بودند و انگیزه‌‌های بنیامین نتانیاهو، نخست‌‌وزیر اسرائیل و ائتلاف حاکم جنگ‌‌طلب او برای برانگیختن چنین رویارویی‌‌ همچنان وجود دارد.»
  • ۲۰۲۵؛ سال بد برای برجام

    دنیای اقتصاد: «ترامپ که به سیاست خشن ضد ایرانی متمایل شده بود، توافق هسته‌ای را که باراک اوباما سلف او با تهران امضا کرده بود، نابود کرد. جو بایدن ضمن اعتراف به اشتباه، اما در اصلاح آن کاملا شکست خورده است، در عوض با اصرار بر بهبودهای غیرواقعی توافق، فرصت را از دست داده است. اگر جنگ سرد در خاورمیانه بین آمریکا، اسرائیل و ایران داغ شود، همه امیدها از بین خواهد رفت.»
  • وزن‌ میانه‌روها در مجلس جدید

    دنیای‌اقتصاد : غلامرضا نوری‌قزلجه، رئیس فراکسیون مستقلین مجلس یازدهم و یکی از چهره‌های شاخص فراکسیون میانه‌روها درمجلس آتی در گفت‌وگو با مجموعه رسانه‌ای دنیای‌اقتصاد تعداد اعضای فراکسیون مستقلین مجلس آینده را پیش از مرحله دوم انتخابات ۸۰نفر اعلام می‌کند که این عدد احتمالا با برگزاری دور دوم به ۱۰۰نفر افزایش می‌یابد. عددی که از دوبرابرشدن وزن اعتدالیون و میانه‌روها درمجلس دوازدهم حکایت دارد. به گفته او، مجموع این افراد بنا دارند که فراکسیونی تشکیل دهند.
  • سیگنال تجاری ریاض به تهران

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی وزارت خارجه ایران حضور هیات اقتصادی عربستان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ را نشانگر توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی خواند. ناصر کنعانی روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در حاشیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌‌های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) در پاسخ به سوال «دنیای‌اقتصاد» مبنی بر اهمیت حضور هیات‌های اقتصادی ایران و عربستان در رویدادهای تجاری یکدیگر در ریاض و تهران تاکید کرد: موضوعات اقتصادی را از ابتدای گفت‌‌وگوهای دو کشور برای از سرگیری مناسبات در جدول گفت‌‌وگوهای مشترک داشتیم. حضور هیات اقتصادی عربستان در نمایشگاه اکسپو نشان از عزم دولت عربستان همسو با نگاه ایران است.
  • جابه‌جایی بودجه برخی دستگاه‌های دولتی

    دنياي اقتصاد: روز گذشته جداول بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. بر این اساس جداول یک تا ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ به تصویب نمایندگان رسید. جدول یک در مورد منابع و مصارف بودجه، جدول ۲ خلاصه درآمدها و هزینه‌های دولت، جدول ۳ در خصوص خلاصه درآمدها و هزینه‌های دولت، جدول ۴ در مورد خلاصه واگذاری و تملک دارایی‌های مالی، جدول ۵ در مورد منابع قانون بودجه، جدول ۷ در مورد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی ذیل دستگاه‌های سیاستگذار، جدول ۸ در خصوص برآورد تملک دارایی‌های مالی و جدول ۹ در خصوص برآورد اعتبارات ردیف‌های متفرقه در نوبت صبح به تصویب نمایندگان رسید. اما در نوبت عصر به دلیل به حد نصاب نرسیدن جلسه رای‌گیری انجام نشد و بررسی جداول در روز اول به پایان رسید.
  • توصیه‌های آموزشی رئیسی به فرهنگیان

    ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در دیدار جمع زیادی از فرهنگیان و در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری، از معلمان خواست تا برای باز شدن گره ذهنی دانش‌آموزان تلاش کنند. رئیسی با بیان اینکه اگر گره ذهنی باز نشود، به مساله و انزوا تبدیل خواهد شد، گفت: تلاش برای بازکردن گره‌های ذهنی جوانان و نوجوانان وظیفه همه معلمان است و باید به آنچه آنها می‌گویند، توجه شود. رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه در هر کوی و برزنی نمی‌شود دانشگاه فرهنگیان تاسیس شود، اظهار کرد: فشار این نماینده، آن استاندار و مسوول نباید باعث تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی برای ساخت دانشگاه فرهنگیان شود./ایرنا

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر