شماره روزنامه ۶۰۱۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۰ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۹۹۰

  • انفجار بزرگ در مقر حشدالشعبی

    دنیای اقتصاد: به گفته منابع امنیتی، بر اثر انفجار در یک پایگاه نظامی در عراق که توسط «نیروهای بسیج مردمی» (PMF) یا «حشدالشعبی» مورد استفاده قرار می‌گرفت، حداقل یک‌نفر جان باخت و ۲۰نفر زخمی شدند. حشد‌الشعبی گفت «حمله» اواخر روز جمعه، پایگاه نظامی «کالسو» واقع در ۵۰کیلومتری جنوب پایتخت بغداد در استان بابل را هدف قرار داد. محمود عبدالواحد، در گزارشی برای الجزیره در ۲۰آوریل نوشت، فیلم‌ها و تصاویر از محل وقوع، انفجار مهیبی را نشان می‌دهد که درختان اطراف را نیز به آتش کشیده و باعث گسترش آتش‌سوزی شده است. تصاویر گرفته‌شده از داخل پایگاه در صبح روز شنبه حکایت از یک دهانه بزرگ و آسیب به زیرساخت‌ها و وسایل نقلیه داشت. حشد‌الشعبی در بیانیه‌ای مدعی شد: «تجاوز آمریکا علت اصلی بمباران پایگاه نظامی کالسو بود» که در نزدیکی شهر اسکندریه قرار دارد.
  • عصر پهپادها در معادلات جهانی جنگ

    دنیای‌اقتصاد: درحالی‌که پهپادهای انفجاری یا کامیکازه در میدان نبرد شهرت پیدا می‌کنند، گفته می‌شود که حتی تانک‌های قدرتمند آبرامز آمریکایی هم آسیب‌پذیر شده‌اند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، نبرد هواپیماهای بدون سرنشین در اوکراین که جنگ مدرن را متحول می‌کند، شروع به تحمیل تلفات مرگبار بر یکی از قدرتمندترین نمادهای قدرت نظامی آمریکا -تانک- کرده است و اساس آن را کامل تهدید می‌کند و حالا این سوال مطرح می‌شود که قرار است در درگیری‌های آینده چگونه از آنها استفاده شود. یک مقام ارشد آمریکایی گفت: «طی دوماه گذشته، نیروهای روسیه پنج تانک از ۳۱تانک ‌ام۱ آبرامز ساخت آمریکا را که پنتاگون در پاییز گذشته به اوکراین فرستاد، خارج کرده‌اند.»
  • روز حاتم‌بخشی کنگره

    دنیای‌اقتصاد: پس از رفع یک مانع مهم در روز جمعه، انتظار می‌رود که بسته ۹۵میلیارد دلاری (کمک مالی به سه کشور) تایید شود و این قانون را پس از یک سفر پر از فراز و فرود در کنگره در مسیر تصویب قرار دهد. کنگره احتمالا در مسیر تصویب این قانون قرار گرفته است که شامل کمک مالی به تایوان، اوکراین و اسرائیل است. به نظر می‌رسد که مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، برای پیشبرد قوانین، جدال سختی با تندروهای حزب خود داشته باشد.
  • متلاشی شدن یک ملت

    دنیای‌اقتصاد: ارتش میانمار در سال۲۰۲۱ دست به کودتا زد و اصلاحات دموکراتیک را از میان برد و بسیاری از رهبران غیرنظامی این کشور را به زندان انداخت. سه سال بعد، این کشور آسیای جنوب شرقی در آستانه یک «کشور شکست خورده» است. گروه‌های شورشی، از جمله نیروهای طرفدار دموکراسی و شبه‌نظامیان قومی، در حال نبرد با سربازان حکومت نظامی هستند. ده‌ها هزار نفر کشته و میلیون‌ها نفر دیگر آواره شده‌اند. «هانا بیچ» و «وییی کای» در گزارش ۱۹آوریل در نیویورک‌تایمز نوشتند، درگیری‌ها در جنگل‌ها و شهرهای سرتاسر میانمار کمتر از درگیری‌های اوکراین و غزه مورد توجه بین‌المللی قرار می‌گیرد. با این حال، یک دهه پیش، این کشور که بین هند و چین قرار گرفته، به‌عنوان نمونه‌ای نادر و کشوری در حال گذار مسالمت‌آمیز از دیکتاتوری نظامی به حکومت دموکراتیک معرفی شد. کودتای ارتش به هر توهمی از پیشرفت سیاسی پایان داد. میانمار به حکومت نظامی وحشت و جنگ داخلی بازگشته است. بی‌قانونی در مناطق درگیری دست در دست شبکه‌های مجرمانه فراملی که از میانمار به‌عنوان پایگاه استفاده می‌کند، محصولات فعالیت غیرقانونی خود را به سراسر جهان صادر می‌کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر