شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۲ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۷۲

  • بهمن؛ ایستگاه رونق صنایع

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت و معدن: روند کلی صنایع کشور در بهمن ماه، موفقیت‏‌آمیز و رو به رشد بوده است. شاخص مدیران خرید که نشان‏‌دهنده وضعیت اقتصادی و تولید صنایع مختلف است، بهترین عملکرد را در ۹ ماه گذشته تجربه کرده است. صنایع چوب، کاغذ و مبلمان با شاخص ۷۰.۳ بالاترین رضایت تولیدکنندگان را نشان می‌دهند، در حالی که صنعت پوشاک و چرم با شاخص ۴۸.۰ هنوز در وضعیت رکودی قرار دارد.
  • تصویب ۵.۵میلیارد دلار طرح سرمایه‌گذاری خارجی در سال ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۱۸ طرح به ارزش بیش از ۵.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی و تعداد ۱۷۵ طرح فرعی (درمجموع ۴۷۵) مصوب شده است.
  • بخش خصوصی ایجاد کننده توسعه پایدار است

    مهرداد شکوهی رازی / عضو کمیسیون معدن خانه صمت ایران
    توسعه پایدار از اهداف مهم در بخش‌های اقتصادی است که امروز تمامی حوزه‌های فعال در اقتصاد به این سو در حرکت هستند تا توسعه پایدار را محقق کنند. فراموش نکنیم دستیابی به توسعه پایدار منجر به افزایش بهره‌وری و سوددهی نیز خواهد شد پس این موضوع ضروری است باید برای تحقق آن برنامه‌ریزی کرد.
  • بهبود پویایی تولید صنعتی جهانی

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: در تازه‌‌ترین گزارش فصلی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) دریچه‌‌ای به سوی تحولات پویای بخش تولید در سه‌ماه پایانی سال ۲۰۲۳ گشوده شده است. این گزارش، حاکی از افزایش ۱.۵ درصدی متوسط تولید صنعتی جهانی در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۲ است. رشد یک درصدی این بخش در مقایسه با سه‌ماهه قبل، نوید ورود روند تولیدات جهانی به فاز پویاتری را پس از رکود رشد از نیمه دوم سال ۲۰۲۲ می‌دهد. نگاهی به گذشته، چالش‌‌های متعدد پیش روی بخش تولید در سال ۲۰۲۳ را آشکار می‌کند. نرخ بالای تورم جهانی، منجر به کاهش تقاضا شده و اختلالات مداوم در زنجیره تامین و پیامدهای درگیری‌‌های منطقه‌‌ای، بر پیچیدگی این چالش‌‌ها افزوده‌‌اند. کمبود نیروی کار ماهر در برخی صنایع و بلایای طبیعی روزافزون، که هم اکنون بر تولید تاثیر می‌‌گذارند، ضرورت پاسخی هماهنگ و پایدار از سوی رهبران جهانی را بیش از پیش نمایان می‌کند.
  • غیبت فروش لاستیک در نمایشگاه بهاره

    دنیای‌اقتصاد: با وجود اینکه وزیر صمت در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه بهاره تهران اعلام کرده بود که لاستیک خودرو در نمایشگاه‌‌های بهاره با قیمت مصوب عرضه می‌شود، این موضوع هنوز محقق نشده است.
  • تاوان وابستگی صنعت به واردات

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: بخش صنعت یکی از ارکان مهم اقتصاد ایران و تاثیرگذار در رشد اقتصادی، با درجات مختلف به زنجیره جهانی ارزش محصولات وابسته است. یکی از وجوه این مساله، وابستگی به واردات نهاده‌های تولید، اعم از مواد اولیه، کالاهای سرمایه‌ای و سایر نهاده‌هاست.
  • الزامات حضور ایران در بازار تاجیکستان چیست؟

    دنیای‌اقتصاد: مرکز پژوهش‌های اتاق ایران گزارشی با عنوان دیپلماسی اقتصادی تاجیکستان منتشر کرد. در این گزارش آمده‌است: راهبرد توسعه‌ملی جمهوری تاجیکستان تا سال‌۲۰۳۰ بر سه اصل بنیادی برای توسعه آینده استوار است: ۱) پیشگیری (کاهش آسیب‌پذیری توسعه کشور در آینده)، ۲) صنعتی‌شدن (استفاده موثر از منابع ملی) و ۳) نوآوری (توسعه مبتنی بر نوآوری در تمامی حوزه‌های زندگی اجتماعی-اقتصادی کشور) وزارت امور‌خارجه، وزارت توسعه اقتصادی و تجارت، بانک ملی تاجیکستان، کمیته دولتی سرمایه‌گذاری و مدیریت اموال دولتی و کمیته دولتی آمار مهم‌ترین نهادهای ملی تاجیکستان در تعیین و پیشبرد سیاست‌های اقتصادی و همکاری‌های تجاری این کشور محسوب می‌شوند.
  • وعده دولت پاکستان برای افزایش تجارت با ایران

    دنیای‌اقتصاد: سفیر پاکستان در ایران اعلام کرد که دولت برای افزایش حجم تجارت بین دو کشور، تمامی مسائلی را که جامعه تجاری در راستای ارتقای تجارت با ایران با آن مواجه است را حل خواهد کرد.
  • مشکل بازار گرانی است‌ نه گران‌فروشی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر خدمات عمومی وزارت صمت با بیان اینکه بیشتر گرانی کالا در بازار حاصل گران‌شدن است نه گران‌فروشی، گفت: تورم، نوسانات ارز و مشکلات بخش تولید و عرضه از عوامل گرانی کالاهاست.
  • رشد ۱۳‌درصدی صادرات محصولات کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی از رشد ۱۳‌درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۱۰ماهه ابتدایی سال‌۱۴۰۲ خبر داد. به گزارش «ایسنا» محمدعلی نیکبخت در جلسه هیات‌دولت، گزارشی از رشد صادرات محصولات و فرآورده‌های کشاورزی ارائه کرد. بر اساس این گزارش صادرات محصولات کشاورزی در ۱۰‌ماهه ابتدایی سال‌۱۴۰۲ هشت‌میلیون ‌تن بوده که نسبت به مدت مشابه در سال‌گذشته رشد ۱۳‌درصدی داشته‌است. از لحاظ ارزش هم ارزش مجموع این صادرات ۶‌میلیارد دلار بوده که رشد ۲۳‌درصدی را نشان می‌دهد. بنا بر گزارش وزیر جهادکشاورزی درحالی‌که ایران تا پیش از دولت سیزدهم یکی از واردکنندگان خوراک آبزیان بوده، با اقدامات صورت‌گرفته ضمن تامین نیاز داخل، تبدیل به صادرکننده این محصول شده و مجموع صادرات بخش شیلات و خوراک آبزیان در ۱۰‌ماهه ابتدایی امسال ۶۷‌درصد نسبت به مدت مشابه سال‌قبل رشد داشته‌است. همچنین صادرات بخش سبزی و صیفی ۴۱‌درصد، انواع میوه و فرآورده‌های آن ۳۵‌درصد و صادرات محصولات لبنی نیز رشد ۲۳‌درصدی داشته‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر