شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۴ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۷۴

  • حراج اثر ایرانی ایتالیایی‌ها در فرانسه

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌و هنر: اثر ایرانی متعلق به خاندان سلطنتی ایتالیا در حراج آنلاین کریستیز پاریس چکش خورد. این اثر بدون عنوان با امضای صادق تبریزی، نقاش نام‌آشنای ایرانی و پیشگام فقید مکتب سقاخانه، متعلق به مجموعه ویکتور امانوئل، شاهزاده ناپل، بود که به عنوان تنها اثر ایرانی حاضر در این حراج به قیمت ۲هزار و ۲۶۸ یورو به فروش رسید.
  • نویسندگان علیه نسل‌کشی در غزه

    دنیای اقتصاد: اعتراض هنرمندان و نویسندگان به جنایات رژیم اسرائیل در غزه همچنان ادامه دارد. پس از واکنش‌های گسترده فیلم‌سازان در جشنواره برلین و مراسم اسکار که بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت، به‌تازگی ۱۲ تن از نویسندگان و شخصیت‌های برجسته ادبی جهان، در اعتراض به «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها توسط اسرائیل از جشنواره جهانی قلم آمریکا کناره‌گیری کردند.
  • میازاکی بازنشسته نمی‌شود

    دنیای اقتصاد: چند روز پیش هایائو میازاکی برای دومین بار توانست اسکار بهترین انیمیشن بلند را کسب کند و بار دیگر اهمیت و اثربخشی آثارش را در جهان انیمیشن به همگان ثابت کند. این در حالی است که او این بار هم در مراسم اسکار حاضر نشد تا دومین اسکارش هم بدون حضور خودش اهدا شود.
  • آغاز اکران آنلاین ۴ فیلم مستند

    دنیای اقتصاد: مستندهای «دبستان پارسی»، «دیافراگم» و «راه ناتمام» تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و مستندی از بهمن کیارستمی در اکران نوروزی عرضه شدند. «دبستان پارسی» ساخته حسن نقاشی یکی از مستندهای جشنواره پانزدهم سینماحقیقت بود که جایزه بهترین مستند، بهترین کارگردانی و گفتار متن آن دوره را دریافت کرد. این مستند راه‌اندازی یکی از نخستین مدارس ایرانی را روایت می‌کند. «دیافراگم» به کارگردانی جواد وطنی که در پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت روی پرده رفت درباره تاریخ تحول ضبط موسیقی و صدا روی صفحه‌های گرامافون و تاثیر سیاسی اجتماعی آن در دوره‌ تاریخی قاجاریه تا پایان پهلوی دوم است.
  • برپایی شب پروین اعتصامی در موزه سینما

    هم‌زمان با زادروز پروین اعتصامی، مراسم اکران فیلم «پروین» و اهدای پارتیتور، لباس و گردنبند شخصیت پروین اعتصامی در این اثر در موزه سینمای ایران برگزار شد. محمدرضا ورزی، کارگردان فیلم «پروین»، گفت: لباسی که امروز به موزه سینما اهدا می‌شود، طراحی آن بر عهده رویا ابراهیمی بوده که برای شخصیت اصلی فیلم سینمایی «پروین» طراحی و دوخته شده است. تصمیم گرفتیم این لباس را به موزه سینما اهدا کنیم، زیرا معتقدیم این مجموعه فرهنگی تاریخی گنجینه مناسبی برای نگهداری آن است.
  • اتودهای نقاشان بزرگ

    بسیاری از هنرمندانی که برای خلق تابلوهای نقاشی رنگارنگ به شهرت رسیده‌اند، در خلق طراحی نیز چیره‌دست بودند اما طراحی‌های آنها کمتر دیده و رسانه‌ای شده است. در حقیقت نقاشان ماهری همچون میکل‌آنژ، داوینچی و روبنس‌ برای بررسی سوژه‌ها و ترکیب‌بندی‌ها بارها طرح اولیه را قبل از نقاشی کردن آماده می‌کرده‌اند.
  • گفت چرا این‌شکلی آمدی؟

    دنیای اقتصاد: جواد زرینچه، بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال ایران، گفت که موضوعات فیلم سینمایی «پرویزخان» به کارگردانی علی ثقفی عین واقعیت است. بازیکن سابق تیم ملی افزود: موضوعات فیلم «پرویزخان» عین واقعیت است؛ مثلا من اصلا بازی باشگاهی نداشتم و از ژاندارمری در دسته چهارم به تیم ملی دعوت شدم. مواردی که در فیلم وجود دارد واقعی است مثل اینکه ما کنار دریاچه می خوابیدیم و همه کارها از جمله تمیز کردن با خودمان بود. غذای ما سیب‌زمینی، برنج، خرما و... بود. پس از یک هفته آقای کلانتری، وزیر کشاورزی وقت، حواله دادند و گوشت گرفتند و به غذای ما اضافه کردند.
  • «در چشم باد» روی آنتن آی‌فیلم

    «در چشم باد» قصه زندگی خانواده‌ای است که رویدادها و لحظات تلخ و شیرین زندگی‌شان از دوره قیام میرزا کوچک خان جنگلی تا آزادسازی خرمشهر در آن به تصویر کشیده می‌شود. قصه از زمانی آغاز می‌شود که میرزا کوچک خان جنگلی، در گیلان اعلام جمهوری می‌کند و با این اقدام دوران پرحادثه تاریخ معاصر ایران آغاز می‌شود که سه دوره تاریخ ایران یعنی قاجار، پهلوی و جمهوری اسلامی را روایت می‌کند. پارسا پیروزفر، کامبیز دیرباز، لاله اسکندری، سعید نیکپور، زنده‌یاد ماه‌چهره خلیلی، اکبر عبدی، محمدرضا هدایتی، سحر جعفری جوزانی، گلاره عباسی، جهانگیر الماسی و ... بازیگران این مجموعه هستند که هر شب ساعت ۲۲ از شبکه آی‌فیلم پخش می‌شود.
  • انتشار آهنگ جدید محسن چاوشی

    همزمان با آغاز اکران عمومی فیلم سینمایی «بی‌بدن» به کارگردانی مرتضی علیزاده، تک‌آهنگی هم به همین نام با آهنگسازی و خوانندگی محسن چاوشی منتشر شد. در این اثر امید روزبه ترانه‌سرا، رضا فوادیان تنظیم‌کننده، بهروز میرزایی نوازنده گیتار و مهدی کریمی میکس و مستر چاوشی را همراهی کرده‌اند.
  • کنسرت نوروزی احسان یاسین در برج میلاد

    احسان یاسین دومین کنسرت خود را در ۵ و ۶ فروردین سال ۱۴۰۳ در یک سانس ساعت ۱۹:۳۰ دقیقه در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران اجرا می‌کند. در این کنسرت‌ ۱۳ قطعه اجرا می‌شود. فروش بلیت اجراهای نوروزی و رمضانی احسان یاسین از جمعه شب آغاز شده است. این خواننده نخستین کنسرت رسمی خود را ۱۶ تا ۱۸ فروردین ۱۴۰۲ در تالار وحدت همراه با ارکستر بزرگ «ایستگاه» و با اجرای قطعه‌های آلبوم «ماه من» برگزار کرد.
  • «اکازیون» از یک فروردین

    سریال کمدی «اکازیون» به کارگردانی سیدمسعود اطیابی و نوشته حمزه صالحی از یکم فروردین در شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود. داستان این سریال درباره رحیم است که قصد دارد برای ادامه تحصیل به کانادا برود اما متوجه می‌شود ممنوع‌الخروج شده و این اتفاق زیر سر دایی محسن است، پس باید دنبال راه چاره‌ای باشد… هادی کاظمی، ایمان صفا، غلامرضا نیکخواه، سمانه پاکدل، نعیمه نظام‌دوست، آوا دارویت، سام نوری، جواد پولادی، لادن ژافه‌وند، پرنیا کربلایی و... بازیگران این مجموعه هستند.
  • نمایش ۵ انیمیشن ایرانی در اسپانیا

    پنج پویانمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مرکز فرهنگی‌ هنری «کاسا انسندیدا» در پایتخت اسپانیا به نمایش درمی‌آید. «جایگزین» به کارگردانی عبدالله علیمراد، «قدم یازدهم» به کارگردانی مریم کشکولی‌نیا، «باد دوچرخه‌سوار» به کارگردانی نازنین سبحان‌سربندی، «مثل یک پروانه روی قلب» به کارگردانی مریم خلیل‌زاده و «گرگم و گله می‌برم» به کارگردانی امیرهوشنگ معین (ویژه نوجوانان)، عنوان پنج پویانمایی کانون است که در این مرکز به نمایش گذاشته می‌شود. بر همین اساس، این پنج فیلم در مدت‌زمان ۵۰ دقیقه برای مخاطب بالای پنج سال و خانواده‌هایشان اکران خواهد شد. عنوان‌های انتخاب‌شده برای این برنامه ۵۰‌دقیقه‌ای تلفیقی از داستان‌های غنی ایران و جادوی انیمیشن است که پیچیدگی‌ها، قدرت و زیبایی هنر ایرانی را بررسی می‌کند. مرکز فرهنگی‌هنری «کاسا انسندیدا» به‌طور ویژه از هنرمندان جوان حمایت می‌کند و از جمله فعالیت‌های آن برگزاری نمایشگاه‌های هنری آوانگارد، برپایی دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی در زمینه مسائل اجتماعی، فرهنگی و محیط زیست و اجرای برنامه‌های فرهنگی مانند هنرهای نمایشی، فیلم، نمایشگاه‌ و دیگر اشکال خلاقیت معاصر است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر