شماره روزنامه ۶۰۰۰
|

  • تیم‏‏‌سازی پویا چیست و چرا مهم است؟

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarejomeh@gmail.com
    رهبری تیم‌‌‌های کاری در دنیای پر از تغییر و تحولات سریع و پیچیدگی‌‌‌های فزاینده امروز بسیار سخت و طاقت‌‌‌فرساست. به همین دلیل، ۸۱‌درصد از کسانی که در تحقیق جدید موسسه دیلویت شرکت کردند، معتقد بودند رهبری تیم‌‌‌های کاری در دنیای پر از ابهام و دگرگونی امروز، به عنوان مهم‌ترین مهارت موردنیاز رهبران سازمانی قرن ۲۱ شناخته می‌شود. شرکت‌کنندگان در این تحقیق جامع که بر روی هزاران نفر از رهبران و مدیران کسب‌و‌کارهای مختلف از سراسر جهان انجام شد، نشان داده‌‌‌اند عواملی مانند تکنولوژی‌‌‌های جدید، سرعت بالای تغییرات، تحولات جمعیتی و دگرگون شدن سریع انتظارات مشتریان و کارکنان، دست به دست هم داده و شرایطی را به وجود آورده‌اند که باعث دشوارتر شدن رهبری تیم‌‌‌های کاری شده است.
  • مدیریت ریزهزینه‏‏‌های کسب و کارهای سبز

    مترجم: مهدی نیکوئی
    در سال‌های اخیر، بازار محصولات «سبز» گرم شده است و شرکت‌های مختلف به دنبال روش‌های نوآورانه‌‌‌ای برای تامین تقاضای مشتریان گشته‌‌‌اند. پایداری یکی از این روش‌هاست. پایداری به معنای توانایی ما برای استفاده از منابع موجود به نحوی است که به رشد آینده خود یا نسل‌‌‌های آتی آسیب نرساند. همچنین آنها را از تامین نیازهای زندگی‌‌‌شان منع نکند. پایداری کلید کسب‌وکارهای امروزی است. آمارهای داخلی غول تجارت الکترونیک جهانی علی‌‌‌بابا نشان می‌دهد که تعداد تقاضا و جست‌‌‌وجوی واژگانی مثل پایداری، دوستدار محیط‌‌‌زیست، زیست‌تخریب‌‌‌پذیر و تجدیدپذیر ظرف یک سال گذشته ۲۳‌درصد افزایش یافته‌‌‌اند. برخی از صنایع، رشد بیشتری را نسبت به سایرین تجربه کرده‌‌‌اند. به عنوان مثال، میزان جست‌‌‌وجوی چنین واژه‌‌‌هایی برای صنعت پوشاک و مد ۶۱‌درصد بوده است؛ در حالی که صنعت اسباب‌‌‌بازی کودکان ۳۰‌درصد و قطعات الکترونیک ۲۶‌درصد افزایش سالانه در واژگان سبز داشته‌‌‌اند.
  • ضرورت رویکرد درمان چندتخصصی در تومورهای شایع مغزی کودکان چیست؟

    «کنگره دوسالانه بین‌‌‌المللی آنکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق)» در تاریخ‌‌‌های ۲۶، ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری از ساعت ۸:۰۰ تا ۱۷:۰۰ در محل یادمان میتراسادات میرباقری (ساختمان شماره ۲ محک) برگزار می‌‌‌شود. رویکرد این کنگره درمان چندتخصصی در تومورهای مغزی کودکان است. به گزارش روابط عمومی محک، نشست خبری این کنگره با حضور آراسب احمدیان، مدیرعامل مؤسسه خیریه محک، دکتر محسن روزرخ دبیر علمی کنگره، دکتر علیرضا دانشگری دبیر اجرایی کنگره، دکتر میترا قالیبافیان و دکتر هادی موسی‌‌‌خانی از اعضای هیات علمی کنگره در محل ساختمان بیمارستان فوق‌‌‌تخصصی سرطان کودکان محک برگزار شد.
  • کدام استراتژی اکوسیستمی مناسب شما است؟

    مترجم: مهدی نیکوئی
    افزایش هماهنگی و توانمندی سازمان‌ها برای اجرای استراتژی‏‏‌های انتخابی، یکی از چالش‏‏‌های همیشگی علم مدیریت بوده است. با این حال، تلاش بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌های بخش دولتی برای استفاده از اصول اکوسیستم‌ها در طراحی ساختارشان، این چالش را دشوارتر از همیشه کرده است. اکوسیستم‌ها، مجموعه‏‏‌ای از شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف هستند که حول یک بستر یا منطقه جغرافیایی خاص شکل گرفته‏‏‌اند و ممکن است گاهی کسب‌و‌کارشان نیز به ظاهر ارتباطی با یکدیگر نداشته باشد. طراحی اکوسیستمی امکان استفاده از منابع بیرونی را به شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌دهد ولی برای بهبود عملکرد و نوآوری ناشی از این منابع افزایش‌یافته، نیاز به هماهنگی‏‏‌های سطح بالایی است.
  • فرسودگی چگونه عادی می‌شود؟

    نویسنده: کندی وینس/ مترجم: منا اختیاری
    وقتی انسان به کرات در معرض چیزی قرار بگیرد، تقریبا نسبت به آن بی‏‏‌حس می‌شود. رخدادی که زمانی باعث شوک می‏‏‌شد، می‌تواند تبدیل به وضعیتی عادی شود و چیزی که زمانی هشداردهنده بود و زنگ خطر را به صدا درمی‏‏‌آورد می‌تواند در حد موضوعی که صرفا برایش شانه بالا می‏‏‌اندازیم بی‏‏‌اهمیت شود. من به عنوان یک محقق فرسودگی شغلی، گاهی اوقات از اینکه می‏‏‌بینم تا چه حد داریم نسبت به جدیت این سندروم در محیط کار بی‏‏‌حس می‏‏‌شویم، نگران می‏‏‌شوم. نه تنها تعداد افرادی که به فرسودگی شغلی مبتلا شده‌اند به بالاترین نرخ خود در تاریخ رسیده، بلکه شواهد اخیر نشان می‌دهد که حالا کارکنان در سنین کمتری دچار فرسودگی شغلی می‏‏‌شوند و در سنین پایین‏‏‌تر تاثیرش ناتوان‌کننده‏‏‌تر است.
  • تکنیک‌‌‌های افزایش گزینه‌‌‌‌‌‌های حل مشکل

    نویسندگان: پیتر برگمن،هاوی ژاکوبسن مترجم: مریم رضایی
    در بخش‌‌‌های قبل گفتیم طرف گفت‌‌‌وگوی شما باید برای حل مشکلی که در آن گیر کرده، چند گزینه مختلف را شناسایی کند و شما می‌‌‌توانید با گفت‌‌‌وگوی درست در این زمینه به او کمک کنید. اما گاهی طرف مقابل نمی‌‌‌تواند خودش گزینه‌‌‌های متعددی را مطرح کند، چون بخشی از مغز او می‌‌‌خواهد با اجتناب از ریسک کردن امنیت خود را حفظ کند.
  • مشارکت به جای رقابت ؛ راز موفقیت برترین‏‏‌ها

    نویسنده: Kaihan Krippendorff مترجم: مریم مرادخانی
    در عرصه کسب و کار، بارها شاهد رقابت تنگاتنگ دو شرکت مطرح بوده‏‏‌ایم. کوکا و پپسی، مک دونالد و کی‏‏‌ اف سی، آدیداس و پوما، اپل و سامسونگ، اینتل و انویدیا. اما مورد آخر کمی فرق دارد. اینتل زمانی پرچمدار طراحی تراشه بود، بی‏‏‌رقیب بود و شرکت‌هایی مثل انویدیا در برابرش حرفی برای گفتن نداشتند؛ اما طی چند سال، عملکردش افت کرد و با مشکلات متعددی مواجه شد که کماکان ادامه‌دارند. حتی تغییر مدیرعامل شرکت نیز دردی را دوا نکرد. تحلیلگران می‏‏‌گویند عوامل متعددی در وضعیت فعلی اینتل دخیلند که مهم‌ترینشان، رقابت تنگاتنگ شرکت‌های صنعت تراشه است. شرکت‌های اسم و رسم‌داری مثل اینتل ناگهان دچار افت عملکرد می‏‏‌شوند؟ انویدیا چطور توانسته گوی سبقت را از اینتل برباید؟ ما برای یافتن پاسخ این سوال، ۱۵ جفت شرکت مطرح در حوزه‏‏‌های مختلف را انتخاب کردیم، از جمله مایکروسافت و اوراکل، نتفلیکس و پارامونت، تسلا و فورد و انویدیا و اینتل. هر جفت، شامل یک شرکت موفق و یک شرکت ناموفق (یا کمتر موفق) بود. سپس بررسی کردیم تا ببینیم وجه تمایز شرکت‌های موفق و ناموفق چیست.
  • شرکت، خانواده نیست

    مترجم: مهدی نیکوئی
    شرکت‌هایی هستند که کارکنان خود را مانند اعضای خانواده و دوستانشان معرفی می‌کنند. صمیمیت در محیط کار، ایده جذابی به نظر می‌رسد و مزایایی نیز دارد. با این حال، نباید از معایب آن چشم‌‌‌پوشی کرد؛ به‌‌‌ویژه که چنین ادعاهایی اغلب به نفع کارفرماست نه کارکنان.
  • دوراهی حساس بشر در مورد مدیریت هوش مصنوعی

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    رقابت بر سر هوش مصنوعی بین قدرت‌‌‌های بزرگ به چنان سطحی رسیده که هرکدام از آنها از بیم سبقت گرفتن رقبا در زمینه پیشرفت‌‌‌های صورت گرفته، دست به پنهان‌‌‌کاری می‌‌‌زنند و از اطلاع‌‌‌رسانی شفاف و دقیق در مورد سطح کنونی فناوری‌‌‌های هوش مصنوعی خود اجتناب می‌‌‌کنند. آنها ترجیح می‌‌‌دهند در خفا به تحقیقات و اقدامات خود در این حوزه ادامه دهند. باید دانست که مرزهای بین استفاده متعارف و مجاز از هوش مصنوعی و استفاده نامتعارف و غیرقانونی از آن در حال محو شدن است، به‌‌‌طوری‌‌‌که می‌‌‌توان با تغییر دادن یک کد کامپیوتری، یک سیستم هوش مصنوعی صلح‌‌‌آمیز و بی‌‌‌خطر را به یک عامل مخرب و خطرناک تبدیل کرد. این احتمال هم وجود دارد که یک اسلحه سایبری متکی به هوش مصنوعی که در اختیار یک دولت پاسخگو و آینده‌‌‌نگر است، به دست گروه‌‌‌های شبه‌‌‌نظامی بیفتد و برای مقاصدی کاملا متفاوت نسبت به آنچه مد نظر طراحانش بوده مورد استفاده قرار گیرد.
  • مدیریت در شرایط پراسترس

    کمبود نیروی انسانی متخصص، سومین دغدغه مدیران عامل ایرانی در سال‌جاری است. این موضوع در سال گذشته، در جایگاه دهم قرار داشت و احتمالا یکی از دلایل افزایش این نگرانی، مهاجرت نیروهای متخصص از کشور است. در همین زمینه، در ساعات پایانی رویداد «رونمایی از گزارش مدیران عامل» شرکت مشاوره مدیریت ایلیا که در روز سه‌‌‌شنبه چهارم اردیبهشت با عنوان «حرکت در جریان مخالف» برگزار شد، دکتر آذرخش مکری، دانشیار گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مورد سبک‌‌‌های انگیزش فردی در بحران‌‌‌ها و شرایط حساس صحبت کرد و دکتر آرین قلی‌‌‌پور، استاد منابع انسانی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، به راهکارهای جذب و نگهداشت نیروی انسانی پرداخت.
  • مزایا و معایب «رتبه‏‏‌بندی اجباری »

    مترجم: مرتضی ایراندوست
    رتبه‌‌‌بندی اجباری که می‌توان به آن رتبه‌‌‌بندی «فله‌‌‌ای» هم گفت، یک سیستم ارزیابی عملکرد است که کارکنان را در دسته‌‌‌های با عملکرد بالا، متوسط و پایین طبقه‌‌‌بندی می‌‌‌کند. مدیران معمولا تعداد مشخصی از کارکنان را در هر دسته قرار می‌‌‌دهند. به‌‌‌عنوان مثال، ۲۰‌درصد افراد دارای عملکرد بالا، ۷۰‌درصد دارای عملکرد رضایت‌‌‌بخش و ۱۰‌درصد دارای عملکرد پایین طبقه‌‌‌بندی می‌‌‌شوند. یک سیستم رتبه‌‌‌بندی اجباری، عملکرد کارکنان را در مقایسه با سایر کارکنان یک بخش یا سازمان و نه بر اساس استانداردهای عملکرد فردی مورد ارزیابی قرار می‌‌‌دهد.
  • چگونه کار تیمی شاهکار می‌کند!

    مترجم: پروانه پیوند
    «کار تیمی شاهکار می‌کند.» سابرینا رومانوف، روان‌شناس بالینی و استاد دانشگاه یشیوا، می‌‌‌گوید این عبارت (که گاهی روی لیوان‌‌‌های اداری و پوسترهای انگیزشی چاپ می‌شود) اساسا به این معنی است که تقسیم وظایف و مسوولیت‌‌‌ها بین یک تیم، در مقایسه با شرایطی که یک فرد به تنهایی همان کار را انجام دهد، می‌تواند به نتایج بهتری منجر شود. این عبارت را اولین بار یک کشیش آمریکایی به نام «جان سی مکسول» به کار برد. مکسول در سال ۲۰۰۲ کتابی به همین نام منتشر کرد که در آن نوشت: «کار تیمی شاهکار می‌کند، اما وقتی رهبر یک تیم رویای بزرگ و تیم بدی داشته باشد، چشم‌‌‌اندازش تبدیل به یک کابوس می‌شود.» مکسول در کتاب خود اهمیت همکاری مشترک را مورد بحث قرار می‌دهد و اصولی را برای ایجاد یک تیم قوی به اشتراک می‌‌‌گذارد. این عبارت در طول سال‌ها مورد توجه قرار گرفته و محبوب شده است. در این مطلب، مزایای کار تیمی، ویژگی‌‌‌های کار گروهی خوب و همچنین اقداماتی را که به شما کمک می‌کنند یک بازیکن خوب تیمی باشید یا یک تیم قوی بسازید، بررسی می‌‌‌کنیم.
  • ترس از تغییر؛ مانع پایداری کسب و کارها

    مترجم: مهدی نیکوئی
    آیا ترس از تغییر، مانع از پایدارسازی کسب و کار شما می‌شود؟ مدل‌‌‌های مختلفی برای کسب و کارهای دلسوز جامعه و محیط‌‌‌زیست وجود دارد که می‌توان آنها را به کار گرفت. با این حال، گاهی ترس از تغییر مانع از اقدامات اثرگذار می‌شود. اگر با چنین وضعیتی مواجه هستید، زمان حل آن رسیده است.
  • مهلت ارسال مقاله به کنگره دو‌سالانه بین‌‌‌المللی انکولوژی کودکان اعلام شد

    معاون درمان محک از برگزاری کنگره بین‌‌‌المللی انکولوژی کودکان (چهارمین یادبود پروفسور پروانه وثوق) با رویکرد درمان چندتخصصی در تومورهای مغزی کودکان در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ خبر داد. علیرضا دانشگری، معاون درمان محک، درباره‌‌‌ اهمیت پرداختن به درمان تومورهای شایع مغزی کودکان در چهارمین کنگره‌‌‌ انکولوژی کودکان گفت: «متخصصان بیمارستان محک به مدت ۱۵ سال بر درمان تومورهای شایع مغزی کودکان به صورت تخصصی کار کرده‌‌‌اند و به همین دلیل در چهارمین کنگره انکولوژی کودکان بر آن هستیم تا دستاوردهای خود را در این حوزه با استادان و متخصصان داخلی و خارجی به اشتراک گذاریم.» وی با بیان اینکه درمان تومورهای شایع مغزی کودکان در ایران به پیشرفتگی سایر رشته‌‌‌ها نیست افزود: «تعداد جراحان فوق‌‌‌تخصصی مغز و اعصاب کودکان در کشور محدود است، به همین دلیل پرداختن به درمان تومورهای مغزی کودکان در چهارمین کنگره انکولوژی کودکان ضروری است.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر