شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۲ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۳۲

  • تصمیم «اون» برای جنگ؟

    دنیای‌اقتصاد: دو تحلیلگر کهنه‌کار کره شمالی -رابرت ال.کارلین، مقام سابق وزارت امور خارجه و زیگفرید اس.هکر، دانشمند هسته‌ای- هفته گذشته در مقاله‌ای برای وب سایت آمریکایی «۳۸north»، زنگ خطر را به صدا درآوردند و ادعا کردند که صبر کیم تمام شده است. آنها نوشتند: «کیم جونگ اون تصمیم استراتژیک برای جنگیدن گرفته است.» به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، تحلیلگران به‌طور کلی موافق هستند که کره‌شمالی در سال‌های اخیر به‌دلیل انباشت مشکلات داخلی، از جمله اقتصاد در حال مرگ و کمبود مواد غذایی و نفت و ناامیدی در دیپلماسی خارجی خود، مانند شکست کیم در پایان دادن به تحریم‌های بین‌المللی از طریق دیپلماسی مستقیم با رئیس‌جمهور دونالد جی.ترامپ موضع خود را تغییر داده است.
  • آژیر تست خیابانی خودروها

    دنیای اقتصاد -گروه مسکن و شهری: شهرداری تهران از اواخر پاییز با هدف «تشخیص دامنه پوشش معاینه‏‌فنی خودروها در سطح شهر تهران» و همچنین «اطلاع آماری از حجم (تعداد) خودروهای فاقد برگه سلامت معاینه‏‌فنی»، اقدام به آزمون خیابانی خودروهای در حال حرکت در مناطق مختلف پایتخت کرد، اما در نتایج این پایش، «اطلاعات هشدارآمیز فراتر از آنچه تصور اولیه بود»، دیده می‌شود. جزئیات این چکاپ خیابانی نشان می‌دهد، یک‏‌سوم خودروهایی که در طول شبانه‏‌روز در پایتخت حرکت می‌کنند، «اصلا برگه تست معاینه‏‌فنی» ندارند.
  • هدف اول بازارساز ارزی

    دنیای اقتصاد-گروه بازارپول و ارز: نرخ شاخص ارزی در معاملات غیر‌رسمی روز گذشته پس از یک افت دمای نسبی مجددا به قیمت روز یکشنبه بازگشت. روز یکشنبه قیمت دلار در راستای ریسک‌های سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای در حال افزایش بود که با انتشار یک خبر اقتصادی روند افزایشی متوقف شد و روند بازار تغییر کرد. در بازار روز گذشته نیز در ابتدا نرخ دچار نوسانات کاهشی شد، اما در حوالی ظهر این افت قیمت‌ها جبران شد و قیمت اسکناس آمریکایی در رقم روز یکشنبه به تعادل رسید.
  • تب برگشتی‌ها بالا ماند

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: تازه‌ترین آمارها از چک‌های مبادله‌ای نشان می‌دهد که در آذرماه امسال، ۸درصد از چک‌های مبادله‌شده برگشت خورده‌اند؛ این تعداد چک ۱۲.۵درصد از کل مبلغ مبادله‌شده با چک را به خود اختصاص داده است. این اعداد در حالی رقم می‌خورد که در آبان‌ماه این اعداد اندکی کمتر به ثبت رسیده بود و آمار تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی در آذرماه روند افزایشی به خود گرفته است. مقایسه تعداد چک‌های برگشتی در ۹ماه ابتدایی سال‌های اخیر نشان می‌دهد اجرای قانون چک گرچه استفاده از چک را کاهش داده، اما از نسبت چک‌های برگشتی کاسته است.
  • هنر پیش‌بینی

    دنیای‌اقتصاد: فیلیپ تتلاک در کتاب «هنر پیش‌بینی، گفتاری درباره توانایی آینده‌نگری با روش‌های علمی» به این نکته اشاره می‌کند که اگر ۶۰‌درصد از پیش‌بینی‌های روزمره یک فرد درست از آب دربیایند، آن فرد یک پیشگوی خوب به‌حساب می‌آید. در این کتاب تتلاک معتقد است که با وجود اینکه همه ما پیش‌بینی می‌کنیم و دائم در حال پیش‌بینی‌کردن اتفاقات زندگی‌‌‌‌‌‌مان در مورد آینده، شغل، ازدواج، خرید منزل و سرمایه‌گذاری و تولید کالا هستیم، اما با این وجود توانایی ما در درست پیش‌بینی‌کردن؛ در واقع بسیار کم است.
  • سبقت توریسم ۲۰۲۴ از پیشاکرونا؟

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: درآمدهای بازار جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۳ حتی از تعداد توریست‌‌‌های بین‌المللی نیز بهتر عمل کرده و توانسته بیش از هر زمانی به سطح پیش از کرونا نزدیک شود. این تسریع در روند بهبودی درآمد و بازگشت گردشگران به مقاصد جهانی، رشد ۲درصدی نسبت به سطح ۲۰۱۹ را برای چشم‌انداز ۲۰۲۴ نشان می‌دهد. سازمان جهانی گردشگری در جدیدترین گزارش خود از آمارهای ارائه شده در بخش توریسم بین‌الملل، اذعان دارد که پس از سال قدرتمند ۲۰۲۳، گردشگری بین‌المللی به‌‌‌خوبی در مسیر بازگشت به سطح قبل از همه‌گیری در سال ۲۰۲۴ قرار گرفته است. بر اساس اولین سنجش جهانی گردشگری در سال جدید میلادی، گردشگری بین‌المللی توانست در سال ۲۰۲۳ به ۸۸درصد سطح قبل از همه‌گیری برسد و با حدود ۱.۳میلیارد توریست ورودی بین‌المللی سال را به پایان برساند.
  • توسعه در گرو مصالحه تجدد و سنت

    دنیای اقتصاد-دکتر حسین قریب: توسعه و پیشرفت کشور موانع مختلفی دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به گره‌های معرفت‌شناختی برخی مسوولان اشاره کرد. رفع گره‌های معرفتی، بینشی و دانشی در نزد نخبگان سیاسی بسیار حائز اهمیت است. مک کلاسکی جمله مهمی دارد مبنی بر اینکه ایده‌ها، بیش از سرمایه‌ها، جهان را ثروتمند کرده‌اند. یکی از نمودهای گره معرفت‌شناختی مسوولان، فقدان برقراری پیوند بهینه و پایدار میان سنت با مبانی فکری عصر جدید و همچنین ملیت با دین و مذهب پس از گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی است. این امر نه تنها موجب ظهور و بروز برخی تنش‌ها میان مدیران با آحاد جامعه شده، بلکه نقش بازدارنده در روند توسعه و پیشرفت کشور نیز داشته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر