«پاروی بی‌قایق» به مقصد رسید
لی لا رضایی آلبوم «پاروی بی‌قایق» محسن چاوشی پیش از انتشار در میان هواداران این خواننده پرطرفدار جای خود را باز کرده بود. دو سالی می‌شد که همه منتظر انتشار این آلبوم با صدای این خواننده بودند تا اینکه مهرماه 93 فرا رسید. این آلبوم زمانی منتشر شد که بازار موسیقی کشور روزهای کم‌رمقی را پشت‌سر می‌گذاشت و جان چندانی نداشت. با انتشار آلبوم پاروی بی‌قایق شرایط تغییر کرده است و خون تازه‌ای در رگ‌های موسیقی به جریان درآمده است. رکوردزنی با پارویی که قایق نداشت
آمار نشان می‌دهد که آلبوم «پاروی بی‌قایق» تنها در هفته اول توانست معادل مخاطبان یک سال یک آلبوم متوسط به بالا را با خود همراه کند. طبق آمار به‌دست آمده آهنگ‌های این آلبوم در کمتر از سه روز به‌صورت قانونی ۱۸ هزار بار خریداری شد و آمار دانلودهای غیرقانونی هم بیش از ۳۰۰ هزار را نشان می‌دهد. این آمار فقط مختص سه روز اول بود که در روزهای بعد سیر صعودی پیدا کرد؛ به‌طوری‌که در ۱۰ روز اول مجموع این آمار به یک میلیون و بالاتر رسید و به این ترتیب آمار شنیده شدن یک اثر موسیقی را طی ده روز اول زد. پیش از این آلبوم «مسافر» با صدای شادمهر عقیلی این رکورد را به شکل رسمی در اختیار داشت، اما از آنجایی که هنوز این آمار به شکل رسمی و از سوی شرکت‌ها در قالب فروش آلبوم اعلام نشده است، نمی‌توان آن را جایگزین آلبوم شادمهر کرد و آن را رکورددار فعلی موسیقی ایران دانست.
«پاروی بی‌قایق» اولین آلبوم محسن چاوشی نیست که به فروش قابل‌توجهی دست می‌یابد. این خواننده پاپ ثابت کرد که می‌تواند در صدر جدول فروش بنشیند. به همین دلیل است که تهیه‌کنندگان برای انتشار و پخش آلبوم‌های او با همدیگر رقابت می‌کنند.
همان‌طور که گفته می‌شود، قیمت فروش آلبوم خوانندگان مطرح مبلغی بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان است که این رقم درباره آلبوم‌های چاوشی صدق نمی‌کند. او اولین آلبوم خود را بالای ۸۰ میلیون تومان واگذار کرد. از آنجا که این خواننده تاکنون کنسرتی نداشته و بعید به‌نظر می‌رسد راضی به برگزاری آن حتی برای یک بار هم بشود، قیمت آلبوم‌هایش با تمامی خواننده‌های ستاره متفاوت است. این‌طور که دیده شده و بر اساس مدارک و شواهد موجود، آلبوم‌های او بالای ۱۵۰ میلیون تومان واگذار می‌شوند و اتفاقا تهیه‌کنندگان که به هیچ‌وجه با توجه به شرایط کنونی بازار موسیقی حاضر نیستند ریسک کنند، به‌دنبال خریدن آلبوم‌های این خواننده هستند تا در یک جریان موسیقی که بعد مالی و اقتصادی نیز برای آنها دارد، با یکدیگر رقابت کنند. چرا که آلبوم‌های قبلی این خواننده همگی رکورددار بازار فروش بوده‌اند و نام او می‌تواند فروش بالای آلبوم را تضمین کند و به این ترتیب تهیه‌کننده متضرر نمی‌شود. به جرات می‌توان گفت که چاوشی تنها خواننده‌ای است که در همکاری با تهیه‌کننده‌ها خود دست به انتخاب می‌زند و این‌گونه نیست که از سوی تهیه‌کننده‌ها انتخاب شود.
دلایل فروش بالای آلبوم آقای خاص
ارکسترال بودن این آلبوم البته موجب شد تا یکسری از مخاطبان چاوشی ریزش داشته باشند که خود در این باره می‌گوید: درست است که این کار ارکسترال است و با کارهای قبلی‌ام متفاوت است، اما من از این کار هدف دارم و آن این است که می‌خواهم مخاطب خود را غربال کنم و به یک مخاطب یکدست برسم. حال از مخاطبان قبلی اگر کسی ماند قدمش روی چشم و با فراغ بال ما نیز از او استقبال می‌کنیم و هر کسی هم که دوست نداشت بازهم برای او ارزش قائلیم و به حضور او طی این سال‌ها در کنارمان افتخار می‌کنیم.
آلبوم جدید چاوشی از 16 مهرماه در بازار موسیقی عرضه شد و بلافاصله بعد از انتشار در صدر آثار پرفروش موسیقی قرار گرفت. این آلبوم که پس از تاخیر بسیار آماده عرضه به بازار موسیقی شد، 10 قطعه دارد که عنوان آنها «دزیره»، «قهوه قجری»، «جز»، «تفنگ»، «خواب»، «پاروی بی‌قایق»، «یک خانه کوچک»، «کلنجار»، «یوسف» و «وصیت» است.
آهنگسازی تمام قطعات این آلبوم بر عهده محسن چاوشی است که طی سال‌ها فعالیت در عرصه موسیقی و به‌عنوان پرطرفدارترین خواننده پاپ اکنون می‌داند که چه نوع موسیقی می‌تواند با مردم پیرامونش ارتباط برقرار کند. شاید به همین دلیل است که نخواسته ساخت ملودی‌های آلبومش را به کسی دیگر بسپارد و خود زحمت ساخت آنها را به عهده گرفته است.
او این بار در همکاری با تنظیم‌کننده‌ها از چهره‌های متفاوت‌تری نسبت به همکاران قبلی خود استفاده کرده است تا نتیجه جدیدتری داشته باشد. امیر جلال‌فرد، امید حجت و کوشان حداد در تیم تنظیم‌کننده‌های این آلبوم در کنار چاوشی حضور پررنگی داشته‌اند و البته اگر این آلبوم در آلمان و به شکل حرفه‌ای میکس و مستر نمی‌شد زحمات تیم اجرایی آلبوم دیده نمی‌شد.
خواننده‌ای که درگیر کلام است
او که همیشه از ترانه‌های خوبی برای اجرا استفاده می‌کند، این بار نیز از حرفه‌ای‌های این عرصه بهره گرفته است و از آنجایی که تجربه همکاری با حسین صفا و حسین غیاثی را دارد، در این آلبوم نیز با آنها در کنار روزبه بمانی همکاری کرده است و نتیجه این همکاری‌ها آلبومی است که آمار بالای فروش در جدول رده‌بندی را به خود اختصاص داده است.
می‌گویند چاوشی در این آلبوم به گذشته بازگشته است، اما واقعا این‌طور نیست؛ بلکه طبق گفته‌های خودش وی سعی داشته رو به جلو و باچشمانی باز حرکت کند و موفق هم شده است. او که تمامی فضاهای مختلف را طی سال‌های فعالیتش در موسیقی، تجربه کرده است، این بار با ارکسترال کار کردنش گامی مثبت برداشته است و در واقع با انتشار این آلبوم نشان داد که می‌تواند در سبک کاری خودش موفق باشد.
او حالا به جایی رسیده که همه به‌عنوان یک خواننده مولف از او یاد می‌کنند چیزی که حداقل در ایران بعداز انقلاب اتفاق نیفتاده است. او در اثر آزمون و خطاهایی که تاکنون داشته به جایی رسیده که امروز مولف کارهایش باشد و آلبوم‌هایش همیشه عنوان پرفروش‌ترین‌ها را به خود اختصاص دهند.