کتاب «استراتژی کسب‌وکار»، تالیف «جرمی کوردی» از معروف‌ترین نویسندگان حوزه مدیریت سازمانی، با ترجمه مهرداد ملایی و توسط انتشارات دنیای اقتصاد منتشر شد. این کتاب یکی از مجلدات مجموعه آثار انتشارات اکونومیست درباره مدیریت و بازرگانی است و از کتاب‌های مرجع تدوین استراتژی بنگاه‌ها به شمار می‌رود. این کتاب به تبیین یکی از اصول کسب‌وکار یعنی مفهوم «استراتژی» در سه بخش شناخت، تدوین و اجرا پرداخته است. در تعریف استراتژی کسب‌وکار آمده است: «استراتژی کسب‌وکار عبارت است از طرح‌ها، گزینه‌ها و تصمیماتی که در مسیر هدایت یک شرکت به سمت سوددهی و موفقیت بیشتر به‌کار گرفته می‌شوند». نگاه دقیق به عناصر مطرح در این تعریف، به‌خوبی اهمیت شناخت درست از این مفهوم و اجرایی کردن آن طبق اصول موجود را نشان می‌دهد. درواقع یکی از اصول محوری که موفقیت یا شکست یک کسب‌وکار را تعیین می‌کند، استراتژی است که در پیش‌گرفته می‌شود.

این کتاب حاوی تکنیک‌هایی برای پشتیبانی از تصمیم‌گیری‌های مدیریتی و ارزیابی ابزارهایی است که اگر به‌درستی استفاده شوند می‌توانند هدف غایی هر کسب‌وکاری را که رسیدن به سود است تامین کنند. در این کتاب همچنین راه‌حل‌هایی برای مشکلات رایج و هماهنگ شدن با ضرباهنگ پرشتاب تغییر ارائه می‌شود.

در بخشی از کتاب آمده است: « استراتژی الهام‌بخش و فکر شده، محرک لازم را برای موفقیت تجاری فراهم می‌کند درحالیکه استراتژی ضعیف یا فکر نشده ممکن است باعث خروج شرکت از مسیر موفقیت شود. لذا شناخت عوامل سازنده «استراتژی»، در نیل به کسب‌وکار موفق حیاتی است. البته نباید هر طرح و تصمیمی را «استراتژی» بخوانیم ضمن اینکه بیشتر تصمیمات پیرامون اجرای استراتژی و نه تدوین آن هستند. همچنین مهم است که استراتژی روشن و بی‌ابهام باشد و بتوان آن را برای همه کسانی که نقشی در اجرای آن خواهند داشت و نیز برای سهامداران شرکت تبیین کرد. استراتژی کمک می‌کند دریابیم چگونه می‌توان از طریق توسعه دامنه محصولات(تولید محصولات جدید مبتنی بر پیشنهاد‌های کنونی)، تغییرات در ترکیب محصولات به‌گونه‌ای که بتوانند مکمل هم باشند و تغییرات در قیمت‌ها و یا کاهش هزینه‌ها به سود بیشتر رسید. فرآیند تدوین استراتژی همچنین کمک می‌کند بدانیم کدام محصولات یا بازارها را باید کنار بگذاریم».

استراتژی کسب‌وکار دیدگاهی روشنگرانه در مورد آینده ارائه می‌دهد که بر تصمیمات، اولویت‌ها و طرز عملکرد کارمندان تاثیرگذار است. تدوین یک استراتژی شامل تصمیم‌گیری درباره هدف‌گذاری مشتریان، نوع و ماهیت محصولات و خدمات پیشنهادی و نحوه انجام بهینه فعالیت‌های مرتبط است.

موفقیت استراتژی‌های کسب‌وکار، منوط به میزان ارتباط آنها با نیازهای کارمندان، سهامداران و مشتریان است. استراتژی علاوه‌بر اینکه باید باعث افزایش سود و ارزش سازمان و رسیدن به اهداف شود، لازم است که واقعیت‌های کنونی و گرایش‌های آتی را هم موردتوجه قرار دهد. درواقع بافتی که استراتژی در آن تدوین و اجرا می‌شود تعیین‌کننده موفقیت آن خواهد بود. این نکته ساده غالبا نادیده گرفته می‌شود اما درون‌مایه مهم و تکرارشونده‌ای است که می‌توان آن را «چالش گولدی لاکس» یا «چالشِ یافتن نقطه تعادل» خواند: «استراتژی یک شرکت باید آن‌قدر انعطاف‌پذیر باشد که خود را با شرایط در حال تغییر وفق دهد و آن‌قدر غیرقابل پیش‌بینی اما خاص، ثابت و پایدار باشد که بتواند افراد را به سمت تصمیم‌گیری درست سوق دهد. درواقع در اینجا پای یک توازن دقیق در میان است».

استراتژی کسب‌‌وکار: نگاه روشنگرانه به آینده

دوره های مالی و سرمایه گذاری دوره های مدیریت و اقتصاد دوره های ارتباطات و روزنامه نگاری
کتاب های اقتصادی کتاب های مدیریت و بازرگانی کتاب های سیاسی
کتاب های اندیشه و فرهنگ کتاب های کودک و نوجوان کتاب های ادبیات و هنر