شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

آخر هفته

  • ما در مقابل آنها

  • پوپولیسم اقتصادی - ۳۱ فروردین ۹۶

    دکتر موسی غنی‌نژاد

    شاید تجربه تاریخی هیچ کشوری به اندازه آرژانتین درس آموز نباشد. مورخان اقتصادی در این خصوص بحث دارند که در پایان سده نوزدهم میلادی کدام یک از دو کشور استرالیا یا آرژانتین بالاترین درآمد سرانه جهان را داشتند. کشاورزی آرژانتین بسیار مولد و زیربناهای آن عالی بود. برتری نسبی در صادرات محصولات کشاورزی سطح زندگی بالایی را برای شهروندان این کشور فراهم کرده بود. تا دهه ۱۹۴۰ میلادی اقتصاد آرژانتین، برخلاف دیگر کشورهای آمریکای لاتین، از ثبات قیمتها برخوردار بود.

  • عکس خبری - ۳۱ فروردین ۹۶

  • لزوم اصلاح قانون انتخابات

    بالاگرفتن انتقادات نسبت به ثبت‌نام افراد عادی و فاقد شرایط ریاست‌جمهوری به جایی رسید که رئیس مجلس در واکنشی صریح اعلام کرد قبلا قانونی درباره رجل سیاسی نوشته شده اما از سوی شورای نگهبان رد شد. اما سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ گفت مجلس اقداماتی انجام داد که از نظر شورا دخالت در وظایف این شورا بوده و اعضا با آن مخالفت کردند. پیش‌تر آیت‌الله مکارم‌شیرازی روند فعلی ثبت‌نام داوطلبان را مصداق آبروریزی دانسته بود. در این دوره از ثبت‌نام‌ها ۱۶۳۶ نفر برای انتخابات ریاست‌جمهوری داوطلب شدند.

    .
  • نوبت رسیدگی!

    اظهارات احمدی‌نژاد در اهواز درباره سلطنت فردی که مخاطب سخنانش واضح نبود، موجب شد تا دادستان کل کشورهم بدون نام بردن از کسی درباره برداشتن دمل چرکی در آینده‌ای نزدیک خبردهد. اما سخنان منتظری خیلی زود مخاطب خود را پیدا کرد و احمدی‌نژاد در اقدامی پیشدستانه از دادستان کل کشور به دادگاه روحانیت شکایت برد. این در شرایطی است که ثبت‌نام احمدی‌نژاد از نظراصولگرایان ایستادن در مقابل رهبری تعبیر شده و برخی از جمله توکلی، خواهان رد صلاحیت احمدی‌نژاد از سوی شورای نگهبان شده اند.

    .
  • ابهام در مکالمه صوتی تلگرام

    با وجود اینکه قابلیت مکالمه صوتی رایگان طبق توییت مدیرعامل تلگرام از چهارشنبه گذشته به صورت رسمی برای کاربران ایرانی فعال شده اما هنوز تکلیف نهایی استفاده از این قابلیت درهاله‌ای از ابهام قرار دارد. از ابتدای راه‌اندازی مکالمه صوتی محبوب‌ترین پیام رسان کاربران ایرانی، اخبار ضد و نقیضی از مسدود شدن مکالمات از سوی اپراتورها مطرح شد، اما حالا وزارت ارتباطات گفته هیچ دستوری در این زمینه نداشته و اگر محدودیتی صورت گرفته با فرمان قضائی بوده است. بیش از نیمی از کاربران تلگرام در جهان ایرانی هستند.

  • دوباره برای ایران

    با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام از کاندیداهای ریاست‌جمهوری دوازدهم، نامزدهای شاخص جریان‌های مختلف مشخص شدند و حالا باید منتظر ماند و دید کدام یک از کاندیداها از فیلتر شورای نگهبان عبور خواهند کرد تا برای رقابت در ۲۹ اردیبهشت، آماده تبلیغات و مناظرات شوند. در این میان شاید بزرگ‌ترین شگفتی این دوره از ثبت‌نام‌ها را همراهی احمدی‌نژاد با بقایی در ستاد انتخابات خلق کرد که ناگهان در حرکتی غیرمنتظره، خود را کاندیدای ریاست‌جمهوری کرد و نشان داد که برای دستیابی به اهداف خود هیچ‌کس جلودارش نیست و او همچنان به سبک و سیاق سابق، بر قول و قرارهای خود نمی‌ماند.

  • تشدید بحران در کره‌شمالی

    تشدید تنش‌ها در شبه جزیره کره، احتمال بروز جنگ در منطقه را تاحدی بالا برده که حالا علاوه بر آمادگی کشورهای همسایه، طرفین درگیری هم با آزمایش‌های موشکی در مقابل هم خودی نشان می‌دهند. پیونگ یانگ در حالی برای نخستین بار از موشک بالستیک با قابلیت پرتاب از زیردریایی رونمایی کرد که آمریکایی‌ها هم از آزمایش بمب هسته‌ای نوین گرانشی خبردادند. درهمین حال برخی خبرها از مذاکرات پشت پرده کره‌شمالی و آمریکا حکایت می‌کند که چنانچه مثبت پیش نرود، ممکن است آمریکا به گزینه نظامی روی آورد.

    .
  • اصلاح ذات‌البین

    گام‌های اصلاح‌طلبان برای ترمیم شکاف‌های ناخواسته میان آنها و حاکمیت که پس از اعتراضات سال ۸۸ ایجاد شد، با پیگیری برخی از بزرگان اصلاحات با قوت بیشتری دنبال می‌شود. پس از دیدار جهانگیری با مقام معظم رهبری که در اسفند گذشته صورت گرفت حال رسول منتجب‌نیا، قائم‌مقام حزب اعتماد ملی و محسن رهامی، عضو انجمن اسلامی مدرسان دانشگاه‌ها اعلام کردند که چهارشنبه هفته قبل ملاقاتی با رهبر معظم انقلاب داشته‌اند. ارتباط اصلاح‌طلبان و موضوع انتخابات جزو محورهای این دیدار بوده است.

    .
  • مرگ تلخ بازیگر طنز

    شاید عارف لرستانی هرگز گمان نمی‌کرد سکسکه‌ای بی‌امان او را به کام مرگی ببرد که بزرگ‌ترین راز رؤیاگونه زندگی‌اش بوده است. بازیگر طنز سینما و تلویزیون، صبح شنبه در سن ۴۵ سالگی بر اثر سکته قلبی در خواب درگذشت. به‌دنبال فوت او، شایعاتی درباره خطای پزشکی در فضای مجازی منتشر شد اما معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت هیچ مستندی مبنی بر خطا یا قصور پزشکی وجود ندارد. جسد مرحوم لرستانی در حالی در موطنش به خاک سپرده شد که هنوز نتیجه بررسی‌های تکمیلی مشخص نیست.

    .
  • سیل ویرانگر در ۸ استان

    سیل ویرانگر در حالی شمال غرب کشورمان را درنوردید که کمتر از ۲ ماه از حادثه سیل در جنوب می‌گذرد. بارش باران در برخی استان‌های کشور که از اواخر جمعه گذشته به رنگ سیل و توفان درآمد، ۸ استان آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، زنجان، قزوین، لرستان، اردبیل و مازندران را درگیر خسارات سنگینی کرد. در پی این حادثه بیش از ۴۰ نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند و راه‌های ارتباطی شهرها و روستا‌ها با مشکل روبه‌رو شد. رئیس‌جمهور دستور امداد‌رسانی سریع به سیل‌زدگان را صادرکرد.

    .
  • دفاع ظریفانه از برجام

    زیر سوال بردن توافق هسته‌ای و فرزند صیغه‌ای خواندن برجام از سوی مخالفان دولت، دیپلمات ارشد کشورمان را بر آن داشت تا با تشریح دستاوردهای برجام به مخالفان یادآوری کند که اگر برجام نبود، چه می‌شد. به گفته ظریف، رشد سرمایه‌گذاری خارجی، تسهیل ورود درآمدهای نفتی و عادی شدن وضعیت حساب‌های بانک مرکزی در اروپا از جمله فرصت‌های اقتصادی است که برجام فراهم کرده است. در همین حال درگزارش وزارت خارجه به مجلس اعلام شد ۳۷ میلیارد دلار از اموال ایران تا پایان سال ۹۵ آزاد شده است.

    .
  • پرسپولیس بر بام فوتبال ایران

    سه هفته مانده به پایان لیگ برتر، پرسپولیس با پیروزی مقابل ماشین‌سازی تبریزو با ۶۲ امتیاز قهرمانی خود را قطعی کرد تا پس از ۹ سال باردیگر قهرمان لیگ برتر شود و در عین حال با قهرمانی در لیگ برتر شانزدهم، به دهمین قهرمانی تاریخ فوتبال ایران هم برسد. فصل قبل هم پرسپولیس تا آستانه قهرمانی پیش رفت اما تفاضل گل پایین‌تر جام را به استقلال خوزستان داد. برانکو ایوانکوویچ سرمربی کروات تیم اعلام کرده که احتمالا چند سال دیگر در تیم خواهد ماند. برانکو حالا روی لیگ قهرمانان آسیا تمرکز کرده است.

    .
  • پیروزی شکننده اردوغان

    سرانجام همه پرسی اصلاح قانون اساسی ترکیه روز یکشنبه برگزار شد و بیش از ۵۵ میلیون شهروند ترکیه به پای صندوق‌های رای رفتند تا در مورد تغییر نظام سیاسی این کشور از پارلمانی به ریاستی تصمیم بگیرند. اگرچه ۵۱ درصد رای‌دهندگان به تغییر قانون اساسی این کشور رای مثبت دادند اما تحلیلگران با وجود رای ۴۹ درصدی مخالفان، آن را یک پیروزی شکننده برای اردوغان و حزب حاکم تعبیر کرده‌اند. با وجود اعتراض مخالفان و درخواست بازشماری ۶۰ درصد آرا، اردوغان ضمن اعلام پیروزی خود، از مردم ترکیه به‌خاطر آمدن در پای صندوق رای و نشان دادن اراده خود، تشکر کرد.

  • میدان گازی در مشت ایران

    بزرگ‌ترین میدان گازی جهان یک بار دیگر در مشت ایرانیان قرار گرفت تا به گفته وزیر نفت کشورمان اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی به تحقق بپیوندد. افتتاح همزمان ۵ فاز پارس‌جنوبی که روزانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب به تولید گاز کشور افزود و نیز لایه نفتی، در شرایطی صورت گرفته که تا پیش از این سهم ایران از میدان مشترک به جیب قطر وارد می‌شد. با وجود آنکه مخالفان دولت با هدف ضربه زدن به دولت این دستاورد تاریخی را زیر سوال می‌برند اما کارشناسان اقتصادی آن را نقطه عطفی در صنعت نفت می‌دانند.

    .
  • سکه بر مدار سیاست

    قیمت سکه در بازار ایران در حالی به بالاترین قیمت خود از خرداد ۹۲ رسیده که تنش‌های ژئوپلتیکی همچنان اهرم فشار بر روی قیمت این فلز زرد هستند. اونس جهانی تحت تاثیر اضطراب بازارها از بحران کره‌شمالی و نیز حمله آمریکا به سوریه و افغانستان روند صعودی به خود گرفته وتحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که این روند ادامه یابد. درداخل اما با وجود کاهش قیمت دلار، طلا متاثر از اونس و با کمک دلالان روزهای اوج خود را می‌گذراند. البته افزایش تقاضا به‌دلیل اعیاد رجب و شعبانیه هم در رشد آن بی‌تاثیر نیست.

    .
  • فهرست نامشخص شوراها

    اسامی نهایی کاندیداهای انتخابات پنجمین دوره شوراها در حالی امروز به فرمانداری‌ها اعلام می‌شود که بازار حدس و گمان درخصوص گروه‌های سیاسی به شدت داغ است و جریان‌های مختلف در حال تهیه فهرست نهایی خود هستند. در همین زمینه ۹ فعال اصلاح‌طلب از رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان خواسته‌اندتا پاکدستان را به شورای شهر بفرستند. پیش از این رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات از رد صلاحیت ۹ درصد کل داوطلبان در شهرستان‌ها و یک درصد داوطلبان در روستاها خبر داده بود.

    .
  • پایان میراث دموکراسی‌خواهی

    شادی آذری
    دبیر گروه اقتصاد بین‌الملل

    یکشنبه گذشته را روز پایان میراث دموکراسی‌خواهانه باید خواند. در رفراندومی که در این روز برگزار شد، رای «آری» به تغییرات مطلوب حزب حاکم در ترکیه، تنها ۴/ ۵۱ درصد از کل آرا بود و ۶/ ۴۸ درصد از ترک‌ها به آن رای «نه» دادند. هرچه بود اما به پیروزی حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان انجامید، پیروزی‌ای که خود اردوغان به آن بسیار می‌بالد، اما اعتراضات خیابانی مخالفان آن همچنان ادامه دارد. حذف نظارت پارلمانی بر عملکرد رئیس‌جمهور، تنها یکی از مواردی است که در این تغییرات گنجانده شده است و حالا با این نتیجه، رئیس‌جمهوری ترکیه به قدرت مطلقی تبدیل خواهد شد که از قید و بند هرگونه نظارت رهایی یافته است.

  • انتخابات و دو قطبی برجامی

    کامران کرمی
    عضو گروه دیپلماسی

    یک سال و ۳ ماه پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک که پنجمین گزارش سه ماهه آن روز یکشنبه توسط وزارت خارجه تقدیم کمیسیون امنیت ملی مجلس شد، همچنان این توافق در نوک پیکان منتقدان قرار دارد. به‌خصوص که در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری که احتمال تغییر دولت یازدهم به‌عنوان میراث دار برجام در آن وجود دارد، مخالفان و منتقدان، فرصت را برای نقد و به چالش کشیدن آن بیش از گذشته فراهم دیده‌اند. در همین خصوص مجتبی ذوالنور رئیس کمیته هسته‌ای مجلس در واکنش به سخنان حسن روحانی به هنگام ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری و دفاع از توافق هسته‌ای، این توافق را «نوزادی ناقص‌الخلقه» خوانده و گفته است که این اشتباه روحانی بوده که از ایالات‌متحده هیچ‌گونه تضمینی برای استمرار زندگی این نوزاد نگرفته است.

  • سایه روشن‌ تحقق رویای دیرینه در پارس‌جنوبی

    سارا مالکی
    عضو گروه نفت و پتروشیمی

    «تولید روزانه گاز ایران در پارس‌جنوبی برای نخستین بار از قطر پیشی گرفت. » این جمله مهم‌ترین خبر صنعت گاز کشور در سال‌های گذشته بود؛ خبری که منتقدین دولت نه‌تنها از آن استقبال نکردند بلکه در مقابل آن نیز صف‌آرایی کردند و آن را به فعالیت‌های انتخاباتی ربط دادند. سبقت ایران از قطر در پارس‌جنوبی با تکمیل فازهای گازی نیمه‌کاره از جمله فازهای ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ که از دو دولت قبل به یادگار مانده بودند، توسط دولت تدبیر و امید محقق شد.

  • چالش «رجل سیاسی»

    زینب موسوی
    عضو گروه خبر

    بار دیگر یک انتخابات، آتش زیر خاکسترِ چالشی مهم را شعله ور کرد؛ چالشی میان مجلس، دولت و شورای نگهبان. آنچه هر ۴ سال یک بار این چالش را از سینه مجلس و دولتی‌ها به زبان و رسانه‌ها می‌کشاند، مشخص نبودن حد و مرز واژه‌ای است که نامزدهای اصلی و نهایی ریاست‌جمهوری را به میدان رقابت راه می‌دهد؛ «رجل سیاسی. » حالا این روزها، استقبال کم‌نظیر شهروندان عادی از ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری، بار دیگر چالش میان مجلس و قوه مجریه با شورای نگهبان را بر سر «اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری» از یک‌سو و تعریف دقیق شرط «رجل سیاسی» آشکار کرده؛ موضوعی که از رئیس مجلس گرفته تا رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان، آن را وهن انتخابات خوانده‌اندو هریک خواستار پایان یافتن این وضعیت شده‌اند.

  • پوست‌اندازی مدیریت شهری

    انتخابات ۲۹ اردیبهشت شوراهای شهر، یک فرصت طلایی برای «نوسازی اساسی» ساختار مدیریت شهری محسوب می‌شود که مشروط به «تصفیه ذهنی» نامزدها از مسیر انحرافی گذشته و «آگاهی شهروندان» به توانایی واقعی هر یک از کاندیداها، می‌توان به پوست‌اندازی پارلمان‌های محلی و به تبع آن، اصلاحات کلیدی شهرداری، امیدوار شد. انتخابات پیش رو که ترکیب پنجمین دوره فعالیت شوراهای شهر را مشخص می‌کند، در حال حاضر با اعلام آمادگی دو گروه کاندیدا در قالب «چهره»ها و «متخصص»ها، وارد فاز اولیه برگزاری شده است. صرف نظر از دسته‌بندی‌های سیاسی و لیست‌هایی که بر این اساس و البته با ترکیبی از اسامی دو گروه چهره و متخصص، توسط نامزدها در حال تهیه است،‌ در شهر تهران به‌عنوان نمای اصلی وضعیت سایر شهرها (به‌خصوص شهرهای بزرگ)، یک فهرست از شاخص‌ترین نارسایی‌های بزرگ در بخش‌های مختلف شهر وجود دارد که ضعف مدیران در همه دست‌کم چهار دوره اخیر مدیریت شهری، یکی از عوامل اصلی بروز آنها بوده است.

  • الگوی جهانی مشارکت در اداره شهر

    «شورایاری»ها به‌عنوان لایه میانی بین شورای شهر و شهرداری می‌توانند با الگوگیری از تجربه موفق شوراهای محله‌ای در ۶ کشور جهان موقعیت تزیینی خود را به جایگاه موثر تبدیل کرده و در مجموعه مدیریت شهری نقش ایفا کنند. «شورایاری» حلقه واصل بین مطالبات عمومی از مدیران شهری و ترکیب مدیریت شهری محسوب می‌شود طوری که تحت تاثیر ارتباط روزانه اعضای شورایاری یک محله یا منطقه با ساکنان آن قسمت از محدوده شهری، نیاز قسمت‌های مختلف شهر به تصمیم‌سازی (شورای شهر) و اقدامات اجرایی (شهرداری) از این طریق شناسایی می‌شود و در اختیار اعضای شورا و مدیران شهرداری قرار می‌گیرد.

  • چند پیشنهاد به شورای شهر پنجم

    محقق و صاحب‌نظر حوزه اقتصاد شهری هفت پیشنهاد برای بهبود عملکرد شورای شهر پنجم در پایتخت و سایر شهرها ارائه کرد. محمد آیینی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» پیشنهادهای هفت‌گانه خود را در قالب «تکالیف بر زمین مانده چهار دوره گذشته» شورای شهر و همچنین «تکالیف جدید» این شورا برای بهبود اقتصاد شهر و محیط زندگی شهروندان تشریح کرد. به گفته وی علاوه بر مسائل و موضوعاتی که طی چهار دوره گذشته فعالیت شوراها به رغم مسوولیت نمایندگان برای پیگیری مطالبات موجود در آن حوزه‌ها مورد غفلت واقع شد، هم اکنون مسائل جدیدی در ارتباط با نحوه عملکرد شوراها و نقش آنان در ارتقای سطح زندگی و رفاه شهروندان پررنگ‌تر از گذشته شده است که انتظار می‌رود شورای پنجم به این موضوعات ورود کند.

  • بازگشت «زمین» به خزانه شهری

    تلاش برای تعریف درآمدهای پایدار برای اداره شهرها به خصوص شهر تهران یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که از سال‌های گذشته تاکنون در راس تکالیف مدیریتی شهر قرار گرفته است. در این میان بارها بر نقش شوراهای شهر به‌عنوان بازوی نظارتی شهری در کمک به قرار گرفتن شهرداری‌ها در مسیر کسب درآمدهای پایدار تاکید شده است. این در حالی است که به رغم تاکیدهای صورت گرفته، هنوز هیچ اقدام محسوسی برای ایجاد زمینه دسترسی مدیریت شهری به درآمدهای پایدار ایجاد نشده است. ابوالفضل مشکینی، دکترای برنامه‌ریزی شهری و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، در تشریح مهم‌ترین وظایف شوراهای شهر، با تاکید مجدد بر ضرورت فراهم‌آوری بسترهای لازم به منظور ایجاد درآمدهای پایدار شهری، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، یک راهکار کلیدی در این زمینه پیشنهاد کرد که رسیدن به آن علاوه بر عزم و اراده دولت و شهرداری‌ها، نیازمند پیگیری مصرانه و مستمر شوراهای شهر به خصوص در کلان‌شهرهایی همچون تهران است.

  • نیاز تهران به مدیران کارآزموده

    دنیای اقتصاد: شورای اسلامی شهر تهران در پنجمین دوره خود با یکی از مهم‌ترین مقاطع مدیریت شهری همزمان شده که طی آن قرار است نقشه تازه‌ای برای اداره شهر تهران ترسیم شود. این نقشه که در سه قالب برنامه پنج‌ساله سوم شهرداری، طرح جامع تهران و بازنگری در طرح تفصیلی شهر بعد از سپری شدن یک دوره اجرای پنج‌ساله طراحی و ارائه خواهد شد، برنامه توسعه شهر تهران را در سال‌های پیش‌رو مشخص می‌کند، از این‌رو بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند نوبت کنونی انتخابات شوراها باید به‌عنوان یک فرصت مهم و تاثیرگذار در تعیین تکلیف نحوه اداره شهر مغتنم شمرده شود و مردم با بهترین انتخاب‌ها، این نهاد را در انجام ماموریت‌هایش یاری کنند.

  • تعلل در اجرای قانون

    رحمت‌الله حافظی از اعضای موثر دوره چهارم شورای شهر است. او از معدود اعضای پارلمان محلی پایتخت است که هر جلسه به خلأ نظارتی شورا اعتراض می‌کند و تخلفات مجموعه شهرداری تهران و نادیده گرفته شدن این تخلفات از چشم اعضای شورای شهر را متذکر می‌شود. او رئیس کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر بود، کسی که به واسطه حضورش در شورا موضوع آلودگی آب شرب پایتخت به نیترات، فعالیت غیرقانونی کارخانه‌های شن و ماسه در منطقه ۱۸، تعداد زیادی از ساخت‌وسازهای غیرقانونی و موضوع روند غیرمتعارف حسابرسی‌ها پس از سه دوره شورای شهر به گوش مردم رسید.

  • مدل بهینه انتخاب پارلمان‌های محلی

    بهروز هادی زنوز اقتصاددان معتقد است: نابسامانی در وضع درآمدهای شهرداری‌ها فقط مساله کلان‌شهرهایی همچون تهران نیست بلکه دامنگیر تمامی شهرهای کشور شده است. مسوولیت این موضوع نیز به دولت باز می‌گردد چراکه اساسا وضع قوانین ناظر بر تنظیم درآمدهای شهرداری بر عهده وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها است که نظام درآمدی مطلوبی را طراحی نکرده و به مورد اجرا نگذاشته‌اند. او در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد» با نگاهی به تجربه‌های موفق جهانی، به تشریح اولویت‌های کاری شورای شهر پنجم پرداخته است.

     

    مدل‌ حکومت‌های محلی و شوراهای شهر در کشورهای دیگر چگونه است و از این تجربه چگونه می‌توان در ایران بهره برداری کرد؟

    در کشورهای دیگر مسیری که حکومت‌های محلی طی کرده‌اند براساس فلسفه و نگرشی بوده که در طول تاریخ شکل گرفته است.

  • مرز تخصص‌گرایی و چهره‌گرایی

    کامبیز نوروزی حقوقدان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» به موارد تخلف عملکرد شورای شهر طی ده‌های گذشته می‌پردازد. او دارا بودن هویت مسوولانه اجتماعی-سیاسی را اولین ویژگی برای حضور در کرسی‌های سبز رنگ شورا می‌داند.

     

    در بررسی عملکرد شورای شهر طی چهار دوره گذشته به چه مواردی می‌توان برخورد کرد که شورا به وظایف نظارتی خود عمل نکرده است؟

    موارد زیادی بوده که شورای شهر در ادوار گذشته اختیارات قانونی داشته اما اصلا به آن عمل نکرده است. به خصوص در دوره سوم و چهارم شورای شهر از وظایف قانونی خود قصور بسیار زیادی داشته است.

  • معیار موفقیت شهرداران

    تجربه نشان داده، آنچه مدیران شهری به‌عنوان معیارهای موفقیت خود در اداره مطلوب شهر، مدنظر قرار می‌دهند و براساس آنها سعی در جلب رضایت شهروندان دارند، با شاخص‌های رضایتمندی مدنظر شهروندان، تفاوت‌های اساسی دارد. این دوگانگی در دوره‌های مختلف مدیریت شهری باعث شده عمده مطالبات شهروندان از شهرداران، بدون پاسخ بماند و در مقابل، منابع شهرداری صرف اقدامات و پروژه‌های فاقد اولویت ساکنان شهر شود. مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران برای حذف این دوگانگی یکسری شاخص و ابزارهای سنجش رضایت شهروندان از شهرداری را براساس مدل جهانی در حال استفاده ازسوی دولت‌های محلی تهیه کرده است که در صورت مبنا قرار دادن آنها ازسوی مدیران شهری، می‌توان به توسعه متوازن کلان‌شهر تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور متناسب با مطالبات کلیدی شهروندان امیدوار شد.

  • طلسم دیکتاتوری

    محمد حسین باقی

    هر کشوری طی فراز و فرودهای خود و در مسیر تطور، تحول و تکامل تاریخی خود «آستانه»‌ها، «گردنه»ها «نقطه عطف»ها و «لحظه»‌هایی را پشت سر می‌گذارد که می‌تواند بر سرنوشت مردمان آن کشور تاثیر گذاشته و مسیر آن کشور را متحول سازد. این «گردنه»ها می‌تواند کشوری را به اوج قدرت و احترام بین‌المللی برساند و هم می‌تواند به عمق بحران‌ها و فجایع سوق دهد. ترکیه و رئیس‌جمهوری آن «رجب طیب اردوغان» از این دسته‌اند. شاید اغراق نباشد اگر بگوییم درخشان‌ترین دوران تاریخ مدرن ترکیه همان ۶-۵ سال اول زمامداری «آک پارتی» یا همان «حزب عدالت و توسعه»اردوغان بود.

  • مرکزی‌ها علیه ساحل‌نشین‌ها

    شهرهای ساحلی در ترکیه بیشترین مخالفت را با تغییرات داشتند. به‌عنوان مثال شهرهایی مانند استانبول و آنتالیا جزو مخالفان این طرح بودند و شهرهایی با قشر سنتی‌تر جزو موافقان تغییر. اردوغان در هر انتخاباتی تقریبا با رای جادویی ۵۰ به علاوه ۱ توانسته است رقبای خود را از میدان به در کند. او در این دوره نیز توانست با همین مقدار رای در همه پرسی پیروز میدان شود و تغییرات را به سود خود رقم بزند. سرکان دمیرتاش، ستون نویس روزنامه اپوزیسیون «حریت‌دیلی» بر این باور است که ترکیه پس از رفراندوم به دو پاره تقسیم شده است: کلانشهرها (متروپلیس) و آناتولی‌ها.

  • قمار با دموکراسی

    سونر چاغاپتای
    کارشناس ترک در موسسه واشنگتن
    ترجمه: محمدحسین باقی

    از سال ۲۰۰۳ به این سو، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، فانوسی برای یک طبقه جهانی از رهبران ضد الیت، ملی‌گرا و محافظه کارِ رو به صعود بوده است. در تمام این مدت نقش آدم فلک زده و توسری خور سیاسی را ایفا کرده و با اهریمنی جلوه دادن کسانی که با او مخالفت می‌ورزند به جمع کردن حامیان پرداخته است. این همه‌پرسی قانون اساسی چنگ اندازی اقتدارگرایانه او بر ارکان کشور را تثبیت خواهد کرد. او این استراتژی را بین‌المللی کرده و رهبران اروپایی را به دلیل انتقاد از خود «نازی» نامیده است.

  • پشت درهای بسته

    کشورهای اروپایی از نتایج همه‌پرسی در ترکیه استقبال چندانی نکردند. پیروزی خفیف اردوغان برای تغییر سیستم در این کشور موجب شده است تا اروپایی‌ها به روسیه پیشین خود ادامه دهند و در نقش منتقد سیاست‌های وی ظاهر شوند. برخی می‌گویند اگر پیروزی اردوغان در این انتخابات قوی‌تر بود، رئیس‌جمهوری ترکیه می‌توانست در مذاکرات آتی حتی دست بالاتر را داشته باشد اما پیروزی با اختلاف ۸/ ۲ درصد این اجازه را به اتحادیه اروپا داده است تا از نتیجه این همه‌پرسی استقبال چندانی نکند. البته آلمان در میان کشورهای اروپایی واکنش محافظه‌کارانه‌تری داشته است.

  • مسیر پرسنگلاخ تا آکسارای

    ایشان تارور
    ترجمه: مریم رضایی

    عصر روز یکشنبه ۱۶ آوریل، یینالی ییلدریم، نخست‌وزیر ترکیه، در بالکن دفتر حزب عدالت و توسعه ایستاد و پیروزی‌ای را تبریک گفت که او را از شغلش برکنار می‌کند. کمپین «آری» در همه‌پرسی ترکیه که به رهبری رجب طیب اردوغان انجام شد، با به دست آوردن ۵۱ درصد آرا با اختلاف اندکی نسبت به آرای «نه» به پیروزی رسید. مردم ترکیه اصلاحات قانون اساسی را که نظام پارلمانی از جمله دفتر نخست‌وزیر را در این کشور برمی‌چیند و در عوض به قدرت رئیس‌جمهور می‌افزاید، پذیرفتند.

  • سقوط جمهوری

    اریک براون
    ترجمه: محمدحسین باقی

    جمهوری ترکیه- همان جمهوری‌ای که از زمان دگردیسی اش از یک مرحله اقتدارگرایانه (۱۹۵۰-۱۹۲۳) به یک حکومت لرزان اما دموکراتیزه چند حزبی به مدت نیم قرن آن را می‌شناختیم - سقوط کرده است. سیاست‌گذاران غربی باید خود را از مرگ کاذب ذهنی و اندیشه‌های واهی برهانند و اقدامات کاملی در برابر آن اتخاذ کنند. سال‌ها است روشن شده که پدیده حزب عدالت و توسعه (AKP) در تغییرات متزلزلِ جامعه ترکیه ریشه دارد نه در یک مرحله گذار میان دوران حکومت مدرن جمهوری خواه (به‌دلیل فساد) و رهبری ضعیف احزاب قدیمی سکولار.

  • از هم گسستگی ملی

    مایکل کاپلاو
    کارشناس ترک در موسسه واشنگتن
    ترجمه: مریم رضایی

    وقتی همه در ترکیه ناظر اعلام نتایج همه‌پرسی تغییر قانون اساسی بودند، به مدت چند ساعت به نظر می‌رسید اتفاق مهمی در حال وقوع است. در سراسر ترکیه ابتدا به نظر می‌رسید رای «آری» که این کشور را از یک نظام پارلمانی به نظام ریاست جمهوری تغییر می‌دهد و قدرت رئیس‌جمهور را با اعمال تنها اندکی کنترل بالا می‌برد، انتظارات را برآورده نکرده است. از آنجایی که استانبول، آنکارا و ازمیر - سه شهر بزرگ ترکیه و اولین پایگاه‌های حزب عدالت و توسعه در حدود ۱۵ سال فعالیت آن - قاطعانه رای «نه» دادند، لحظات کوتاهی پیش آمد که به نظر می‌رسید شاید رجب طیب اردوغان، قرار است اولین شکست واقعی خود را تجربه کند.

  • شائبه تقلب در همه‌پرسی

    آیا در همه‌پرسی ترکیه تقلبی صورت گرفته است؟ برخی از ناظران و از جمله رقبای حزب عدالت و توسعه این شائبه را مطرح کرده‌اند که در انتخابات روز ۱۶ آوریل تخلفاتی صورت گرفته است. به‌رغم اینکه پیروزی اردوغان در این روز خفیف بوده است اما اردوغان حاضر به پذیرش ادعای مخالفان نیست و حتی ناظران بین‌المللی که خواستار تجدیدنظر در نتیجه همه‌پرسی شده‌اند اردوغان به آنها گفته است حد خود را بدانید. با وجود این رفراندوم ترکیه در حالی به سود رجب طیب اردوغان به پایان رسید که سرعت شمارش آرا بسیاری را شگفت زده کرد.

  • راهنمای شناخت پوپولیسم

    امیر شاملویی

    برخلاف سوسیالیسم، فاشیسم، لیبرالیسم و تقریبا هر «ایسم» دیگری در عالم سیاست، پوپولیسم محتوای کمتری دارد. «کس مود» دانشیار دانشگاه جورجیا آن را یک ایدئولوژی «نحیف» می‌داند که هدف آن نشان دادن فاسد بودن نخبگان سیاسی و «خلوص» مردم است. ساده‌ترین چیزی که می‌توان در مورد پوپولیسم فرض کرد این است که گمان کنیم به مثابه یک جعبه ابزار در خدمت اهداف سیاسی عمل می‌کند. دامنه پوپولیسم گسترده است و از هوگو چاوز رهبر پیشین ونزوئلا که یک سوسیالیست رادیکال بود تا نایجل فاراج که ترجیحات اقتصادی وی به محافظه‌کاری مارگارت تاچر نزدیک‌تر است را شامل می‌شود.

  • پوپولیسم ایرانی

    امیرحسین خالقی
    دکترای سیاست‌گذاری عمومی دانشگاه تهران

    از نیچه، فیلسوف نامدار آلمانی، نقل کرده‌اندکه برای اهل سیاست آدم‌ها دو دسته بیشتر نیستند؛ یا وسیله‌اند یا دشمن، ماکیاولی بزرگ هم به شهریاران اطمینان می‌داد که تا وقتی در کار فریب باشید، هستند کسانی که فریبتان را بخورند. پوپولیسم اما تحقق ناب این گفته‌ها است؛ یک پوپولیست «مردی از جنس مردم» است و می‌خواهد خواسته «مردم» را حاکم کند. او خود را «مستقل» و رقبای سیاسی‌اش را قدرتمندانی تصویر می‌کند که زیر بار اراده «مردم» نمی‌روند و وی می‌خواهد به پشتگرمی توده‌ها آن «از مردم بی‌خبران» را پایین بکشد.

  • ابزاری کوتاه‌مدت برای حفظ قدرت

    پشتوانه اصلی و نیروی محرکه دیدگاه پوپولیسم در کشور ما وجود منابع طبیعی بی‌شمار خصوصا نفت و گاز است. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم کشور ما دچار عارضه پوپولیسم نفتی شده است. نفت ابزاری قدرتمند است که توانایی بلندپروازی و جاه‌طلبی را به کاندیداها و صاحبان قدرت در کشور داده است. تحقق وعده‌های عجیب و غریب جز در سایه وجود درآمدهای نفتی امکان‌پذیر نبوده است. این سیاست چه در دوران قبل از انقلاب که قیمت یگانه کالای صادراتی ما در بحران جهانی دهه ۱۹۷۰ به یکباره چهار برابر شد و چه در زمان دولت‌های نهم و دهم که از موهبت نفت ۱۰۰ دلاری برخوردار شدند اتفاق افتاده است.

  • اصل اساسی پوپولیسم: «ما درمقابل آنها»

    در ادبیات علوم سیاسی تعاریف متعددی از پوپولیسم وجود دارد اما شاید از پر استفاده‌ترین و موکدترین تعاریف این مفهوم، جمع‌آوری میزان زیادی از آراء یا اقبال عمومی در مدت زمان کم با استفاده از وعده‌های مبهم و گاه غیر واقعی عام‌پسند، به‌جای آینده‌نگری و تصمیم‌سازی بر اساس شاخصه‌های واقعی است. پوپولیسم نگرشی مبتنی بر اضطراب و احساس مردم در مورد مسائل است که گاهی نیز از تعصبات مردم برای تثبیت جایگاه خود بهره می‌گیرد. اصل اساسی در میان پوپولیست‌ها استفاده از عبارت «ما در مقابل آنها» است که مردم عادی را در مقابل حکومت فعلی یا سیاست‌های فعلی در زمینه‌ای خاص قرار می‌دهد و با بیان خواست مردم در مورد آن‌چه اکنون باب میلشان نیست توده‌های مردمی را همراه خود می‌سازند.

  • واکاوی ریشه‌های پوپولیسم و پیشگیری از آن

    سمیرا دردشتی: یکی از مفاهیمی که در سال‌های اخیر به تبع پیدایش مصادیق آن در صحنه سیاست‌ورزی ایران جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده «پوپولیسم» است. این مفهوم در زمان فقدان ساختار که امکان ایجاد تشکل از جامعه مدنی سلب شده است، نقشی پررنگ‌تر ایفا کرده و اگرچه به نظر می‌رسد مردم را کانون توجه خود قرار داده است، در حقیقت آنها را به عقب می‌راند. چرا که درون آن نوعی برنامه‌گریزی وجود دارد و دورنمایی برای پیشرفت و توسعه ارائه نمی‌دهد. این تفکر می‌کوشد برای آنچه انجام می‌دهد پشتوانه‌ای توده‌ای فراهم کند که در قالب آن امکان مخالفت و مقاومت را سلب نماید.

  • جاده‌ای به سوی تباهی

    به‌نظر می‌رسد پوپولیست‌ها در همه جای دنیا روش چندان متفاوتی ندارند. حرف‌های کلی می‌زنند، وعده‌های کلان می‌دهند، مخارج بیش از اندازه می‌کنند، جامعه را به چند دسته تقسیم کرده، نهادها را تضعیف می‌کنند و در نهایت پس از چند سال کوتاه رونق، آینده یک کشور را با مشکلات فراوان روبه‌رو می‌کنند که عمده‌ترین آن تعمیق رکود و تورم‌های شدید است. یک ویژگی دیگر نیز دارند و آن این است که همیشه قابلیت برگشت به صحنه را دارند، البته گاهی در شکل و لباس دیگری! تجربه پوپولیسم و عوام‌فریبی بارها در جهان تکرار شده است، اما بازگشت آن به صحنه سیاسی و اقتصادی آن هم پس از دوره‌ای کوتاه، کمتر تجربه شده است.

  • دکه مطبوعات - ۳۱ فروردین ۹۶

    The Economist
    روز سرنوشت در ترکیه

    نشریه اکونومیست در این شماره به سراغ یک موضوع حساس رفته است؛ رفراندوم روز یکشنبه گذشته. این مجله دست به تحلیلی از این رفراندوم زده است. اکونومیست با اشاره به شدیدترین سخت‌گیری‌های جاری در فضای سیاسی ترکیه که طی چند دهه اخیر در این کشور بی‌سابقه بوده، نوشته است که غرب نباید ترکیه را به حال خود رها کند. به عقیده این نشریه، اهمیت ترکیه نه فقط به لحاظ اندازه این کشور، بلکه به‌خاطر نقش پیشاهنگی است که در میان قدرت‌های سیاسی شکل‌دهنده جهان امروز ایفا می‌کند.

  • بزرگ‌ترین رود جهان با تهدید روبه‌روست

    نیل طولانی‌ترین رود جهان، در شمال شرقی قاره آفریقا قرار گرفته و رگ حیاتی کشور مصر به شمار می‌آید. این رود از رشته‌کوه‌هایی در مرکز قاره آفریقا سرچشمه می‌گیرد و در مسیری طولانی به سمت شمال می‌رود. رود نیل از کشورهای اوگاندا، سودان و مصر و از شهرهای مهمی چون خارطوم پایتخت سودان و قاهره پایتخت مصر می‌گذرد و سرانجام به دریای مدیترانه می‌ریزد. اما رود بزرگ با دو خطر جدی مواجه است: یک سد بزرگ در دست احداث در بالای رودخانه در کشور اتیوپی و بالا آمدن سطح دریا که منجر به نفوذ آب نمک در پایین رودخانه شده است.

  • باد ما را خواهد برد

    اخیرا بررسی شده که گروه‌های مردمی نظرات اجتماعی جذابی که مکررا به اشتراک گذاشته می‌شود را بدون تامل دقیق می‌پذیرند. خطر اصلی در حرکت به این سمت رسوخ جهل سیاسی و پیروی گله‌ای در این رویه است که می‌تواند عواقب سیاسی-اقتصادی وخیمی برای کشورها داشته باشد.

    مردم می‌دانند خودشان چه می‌کنند اما آنچه در اینجا ممکن است نادیده گرفته شود این مساله مهم است که آنچه آنها انجام می‌دهند در واقع چه تاثیری خواهد داشت. چرایی چیزهایی که ما می‌خواهیم شاید بسیار مبهم بوده و فاصله زیادی با آنچه بیان می‌کنیم داشته باشد.

  • پوپولیسم چیست؟

    پوپولیسم به‌مفهوم ساده ایده‌های سیاسی و واکنش‌هایی است که برای حمایت از مردم عادی و بیان آنچه آنها می‌خواهند صورت می‌گیرد. پوپولیسم اعتقاد دارد که تصمیم‌سازی حکومت جدا از نظریات حزب‌ها و نهادهای مختلف باید مبتنی بر خواست مردم صورت گیرد. در این دیدگاه ترجیحات مردم عین حق است و باید میان مردم و حکومت رابطه مستقیم وجود داشته باشد. در نگاه اول به‌ظاهر بد به نظر نمی‌رسد، دیدگاهی که تا این حد نگران مردم و دغدغه‌هایشان است.

    پوپولیسم در حد نهایی خود به‌دنبال تقسیم کردن جامعه به دوبخش است؛ گروه مردم عادی و گروه طبقات حکومتی که دارای فساد هستند یا آنچه مردم خواهانش هستند را اجرا نمی‌کنند.

  • مهارت ارزیابی صحیح از خود در هوش هیجانی چه مهارتی است؟

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@MitraFathi. com

    داشتن ارزیابی صحیح از خود یک نوع مهارت است و این مهارت مربوط به بخش خودآگاهی هوش هیجانی افراد است. این مهارت پیش نیاز رسیدن به اعتماد به نفس سالم است. برای اینکه هوش هیجانی بالایی داشته باشیم نیاز است که در این مهارت مسلط شویم. مهارت ارزیابی صحیح خود یعنی اینکه ما خود واقعی‌مان را خوب بشناسیم و آگاهی‌ای درونی نسبت به نقاط قوت، نقاط ضعف و محدودیت‌هایمان داشته باشیم. آنها را بپذیریم و سعی کنیم که به بهترین شکل ممکن از آنها در جهت رشد خود استفاده کنیم.

  • چگونه می‌توانیم دیگران را تغییر دهیم؟

    اغلب مردم به دنبال این هستند که دیگران را تغییر دهند اما نمی‌دانند که چگونه این کار را انجام دهند. اغلب در این فکر هستند که اگر اطرافیان شان تغییر کنند زندگی آنها نیز بهتر شده و رها می‌شوند. اغلب به دنبال راه‌هایی هستند که بتوانند از طریق آن اطرافیان خود را تغییر دهند تا آرامش بیشتری بگیرند. بسیاری از مردم فکر می‌کنند که اگر دیگران تغییر کنند تمام مشکلات حل خواهد شد. آیا شما هم به این مساله فکر می‌کنید؟ خیلی وقت‌ها ما فکر می‌کنیم که اگر دیگری رفتارش را اصلاح کند، اگر دیگری کمی بهتر رفتار کند، اگر دیگری تغییر کند همه چیز درست می‌شود.

  • هفت رفتار عصبی که منجر به طرد اجتماعی می‌شود

    ارتباط سالم و موثر ارتباطی است که تاثیرگذار بوده و نتایج مفید و موثری برای هر دو طرف رابطه به همراه دارد. یادگیری مهارت‌های برقراری ارتباط سالم و موثر از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که هر فردی در جامعه باید آن را بیاموزد. در جوامع بیمار و ناسالم افراد سعی می‌کنند از طریق کسب مقام، قدرت و ثروت یا از طریق به راه انداختن بازی‌های روانی با مردم، خود را تاثیرگذار، مهم و موثر جلوه دهند. مصداق این افراد همان‌هایی هستند که مقام و قدرت کسب می‌کنند و جماعتی را به تعظیم در برابر خود وا می‌دارند. یا افرادی که ثروت هنگفتی کسب می‌کنند و از این طریق احترام و تعظیم مردم را می‌خرند.

  • افراد بانفوذ معتقدند حتی یک نفر می‌تواند دنیا را تغییر دهد

    مترجم: سیدمحمد اعظمی‌نژاد
    رئیس کمیته آموزش و پژوهش انجمن مدیریت ایران
    www. hrjournalist. com

    افراد با نفوذ تاثیر عمیقی بر همه افرادی که با آنها روبه‌رو می‌شوند، دارند. البته جالب توجه است که آنها پیش از نفوذ و تاثیر بر دیگران بر شرایط درونی خود تسلط کامل دارند. البته همه ما تنها رفتار بیرونی آنها را مشاهده می‌کنیم. ما می‌بینیم که آنها نوآور هستند و ذهن و گفتار آنها معمولا به سمت موضوعات بزرگ‌تر و بهتر سوق پیدا می‌کند و در عین حال بخش پنهانی و بهترین بخش رفتاری این افراد را از دست می‌دهیم که همان اعتماد به نفس و توانایی است که موجب افزایش نفوذ این افراد می‌شود و این تلاش مشتاقانه است که افراد بانفوذ در پشت صحنه زندگی هر روز دنبال می‌کنند.

  • چگونه یک مخترع زن در صنعتی موفق شد که در تصاحب مردان بود

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    پاییز امسال، جری السوورث یک پلت‌فرم واقعیت افزوده (augmented reality) دوستدار مشتری به نام castAR را شروع کرد. گرچه شرکت‌هایی مانند فیس‌بوک، گوگل، مایکروسافت، سامسونگ و HTC میلیاردها دلار در واقعیت مجازی سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اما یکی از موسسین استارت‌آپ castAR به نام جری السوورث، چشم به آینده واقعیت مجازی دوخته است. هر کسی که با بازی «پوکمون گو» آشنایی داشته باشد، با مفهوم واقعیت مجازی آشناست، این بازی شخصیت‌های مجازی را با دنیای واقعی ترکیب می‌کند.

  • شگفتی‌سازی ایکیا در کمک به نجات زمین

    مترجم: مریم رضایی
    منبع: Huffington Post

    شرکت ایکیا چند ماه پیش اعلام کرد برای اولین بار تولید ضایعات خود را در کشور انگلستان به صفر رسانده و اکنون حتی با بازیافت مواد اضافه‌ای که از ساخت پرفروش‌ترین محصولات خود به دست می‌آورد، به سودآوری از ضایعات رسیده است. این غول لوازم خانگی و دکوراسیون سوئدی که فروش آن در بریتانیا سال گذشته به ۷۲/ ۱ میلیارد پوند رسید، دیگر هیچ گونه زباله‌ای در این کشور تولید نمی‌کند. ژوانا یارا، مدیر پایداری واحد انگلستان و ایرلند شرکت ایکیا اعلام کرد زباله و ضایعات اکنون به یک منبع درآمد برای این شرکت تبدیل شده است: «چند سال پیش، وقتی تعداد فروشگاه‌هایمان نصف الان بود، ضایعات سالانه حدود یک میلیون پوند هزینه روی دستمان می‌گذاشت.

  • ۵ توصیه برای شروع سال

    آغاز سال جدید، زمان خوبی برای تغییر زندگی است. یکی از مهمترین روش‌های تغییر سبک زندگی، عوض کردن برنامه‌های مالی است. در این مطلب، ۵ توصیه برای آغاز سال جدید را می‌خوانید که به برنامه‌ریزی مالی بهتر کمک می‌کند. شاید اگر اول پاییز هم به فکر برنامه‌ریزی مالی بیفتید، بتوانید موفق شوید ولی حتما اگر از ابتدای سال کار خود را آغاز کنید، موفقیت‌های بیشتری را تجربه خواهید کرد. زمانی که اقتصاددانان برای اولین بار شروع به تجزیه و تحلیل اقتصادی مسائل مربوط به خانواده به این شکل را کردند، بسیاری اعتراض کردند که این کار باعث کاهش محبت در خانواده می‌شود و قائل بودند که این گونه نگاه به ازدواج، اشتباه و آسیب‌زا است.

  • در دنیا علاوه بر پولدار شدن معجزه‌های زیادی رخ می‌دهد

    یک موجود عجیب‌وغریب به دنیا آمده و ظرف کمتر از دو سال شروع به حرف زدن با شما می‌کند. همان موجود عجیب‌وغریب و ضمنا بی‌سواد به مدرسه رفته و ظرف شش ماه می‌تواند بخواند و بنویسد. همان موجودی که وارد مدرسه شده، اگر خودش ترک تحصیل نکند بالاخره دیپلم خواهد گرفت.

    حجم کار انجام‌شده توسط این فردی که دیپلم می‌گیرد بسیار زیاد و حتی می‌تواند یک معجزه باشد. البته معجزه‌ای که وقوع آن ۱۸ سال زمان نیاز دارد. به نظر شما آیا پولدار شدن هم یک معجزه است؟ احوال شما در این موقع از سال چگونه است؟

    بی‌تردید بسیاری از شما بر این موضوع صحه می‌گذارید که هفته آخر اسفند بهترین هفته سال است، چون همه شاد و سرحال هستند و سطح انرژی بسیار بالاست.

  • آیا قادر به این کار هستید؟

    اگر به دنبال ایده‌ای برای پولدار شدن هستید، این تمرین را جدی بگیرید. همین الآن روی یک‌تکه کاغذ لیستی از کلیه فعالیت‌های روزانه خود را چه در محل کار و چه در خانه یا هر فعالیت سرگرمی و تفریحی و ورزشی بنویسید. اگر آگاهی کاملی از کلیه فعالیت‌های روزانه خود ندارید، چند روز را صرف نوشتن و ارزیابی فعالیت‌های روزانه خود کنید. سپس به آنها بر اساس معیار زیر از ۱ تا ۱۰ امتیاز دهید:

    ۱. این کار سر شمارا چقدر گرم می‌کند که متوجه گذشت زمان نمی‌شوید؟

    ۲. در پایان انجام دادن این کار، انرژی شما (فیزیکی و ذهنی و روحی و احساسی) در چه سطحی است؟

    اکنون دو فعالیتی را که در هرکدام از معیارهای بالا بیشترین امتیاز را آورده‌اید انتخاب کرده و آن را در وسط یک صفحه کاغذ بنویسید.

  • خط و نشان برای خودروسازان - ۳۱ فروردین ۹۶

    استاندارد خودروهای تولید داخل طی سال جاری به ۸۳ مورد افزایش پیدا کرده است حال آن که با توجه به تجربه خودروسازان در این زمینه، کارشناسان امیدی به اعمال این استانداردها آن هم در کوتاه‌مدت ندارند. براساس تصمیم جدید سازمان ملی استاندارد طی سال‌جاری استانداردهای خودرویی از ۵۲ مورد به ۸۳ مورد افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین عرضه‌کنندگان خودرو باید محصولات خود را با این استانداردها که برگرفته از استانداردهای روز تولید خودرو در اروپا است، منطبق کنند. بر این اساس در صورتی که خودرویی نتواند استانداردهای جدید را تا پایان امسال پاس کند، از چرخه تولید خودرو خارج خواهد شد.

  • اولین گام افزایش قیمت در سال جدید

    هرچند با نزدیکی به انتخابات ریاست‌جمهوری، برخی افزایش قیمت خودرو را منتفی می‌دانند با این حال برخی از خودروسازان بی‌تفاوت به این موضوع نسبت به افزایش قیمت محصولات خود آن هم در اولین ماه سال اقدام کردند. هرچند روند صعودی قیمت‌ها غیر‌قانونی نبوده و طبق مصوبات پیشین شورای رقابت صورت گرفته با این حساب تصور بر این بود که با نزدیکی به انتخابات ریاست‌جمهوری خودروسازان در وقت دیگری به قیمت‌گذاری محصولات خود بپردازند. اینکه قیمت خودرو همواره از موضوعاتی به‌شمار می‌رود که از سوی بخش قابل توجهی از آحاد جامعه با حساسیت و دقت نظر بسیار، رصد و پیگیری می‌شود شکی نیست؛ بنابراین دولت‌ها سعی در آن دارند تا با بروز چنین وقایعی همچون انتخابات ریاست‌جمهوری افزایش آن را با توجه به حساسیت‌ها با تاخیر انجام دهند حال آنکه ظاهرا این داستان در دولت یازدهم قرار نیست که به‌وقوع بپیوندد.

  • مصونیت خودرویی

    چینی‌ها همچنان در بازار خودروی ایران یکه‌تازی می‌کنند، این در شرایطی است که تولیدکنندگان خودروی این کشور در ایران، از هیچ یک از مقررات و دستورالعمل‌هایی که برای حضور خارجی‌ها در صنعت خودرو تدوین شده تبعیت نمی‌کنند. مقرراتی همچون داخلی‌سازی و صادرات که بسیاری از شرکت‌های خارجی در ایران را ملزم به رعایت این دو قاعده می‌کند، این در حالی است که خودروسازان چینی ظاهرا از مقررات وزارت صنعت، معدن و تجارت مصونیت دارند و در صورت عدم رعایت این مقررات حتی انتقادی نیز به آنها وارد نمی‌شود. اینکه مصونیت یاد شده از کجا و از چه طریقی اعمال می‌شود را باید مسوولان صنعتی کشور پاسخگو باشند، حال آنکه جواب قانع‌کننده‌ای برای آن نیست.

  • ثروت کثیف تهران، درآمدزا نیست

    دنیای اقتصاد: یک عضو شورای شهر تهران اعتقاد دارد مدیریت پسماند شهرداری تهران به‌صورت بهینه صورت نمی‌گیرد و همین موضوع سبب شده شهروندان نتوانند از عواید طلای کثیف به شکل مطلوب برخوردار شوند. سیاست نادرست شهرداری تهران در قبال زباله‌ها سبب شده با وجود اینکه هزینه تولید برق از زباله از جیب شهروندان پرداخت شده و این پروژه مورد بهره‌برداری قرار گرفته است، تولید برق از زباله بعد از مدت کوتاهی به کلی متوقف شود. به گزارش «دنیای اقتصاد»، سال‌ها است که کشورهای بسیاری از زباله، انرژی تولید می‌کنند و البته شهرداری تهران نیز از ابتدای دهه ۹۰ تولید انرژی از زباله را در دستور کار قرار داد.

  • پلاسکو؛ بحرانی «محله‌ای»، نه «ملی»

    با توسعه کالبدی شهرهای بزرگ کشور، این شهرها علاوه بر خطر زلزله در معرض خطرات ناشی از سایر حوادث طبیعی و غیرطبیعی مانند آتش‌‌سوزی قرار دارند. حادثه حریق و فروریزشی که در تاریخ ۳۰ دی ماه سال ۱۳۹۵برای برج ساختمان پلاسکو رخ داد، این موضوع را بیش از پیش روشن کرد که در کشور ما شمار زیادی از ساختمان‌های مرتفع قدیمی و حتی جدید که روزانه پذیرای تعداد کثیری از افراد و تجهیزات مهم هستند، در معرض چنین خطری قرار دارند.

    پس از ارائه نتایج گزارش تهیه شده از سوی هیات ویژه گزارش ملی حادثه پلاسکو، کمیته تخصصی این حادثه نیز که از سوی مدیریت شهری شکل گرفت گزارش اولیه خود را ارائه کرد.

  • ورود سمت عرضه به بازار مسکن ۹۶

    بازار ساخت و سازهای مسکونی در سال ۹۶ با شروع دوره تازه‌ای از تقاضا برای خرید زمین از سوی سازندگان، استارت خورد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در حالی‌که بازار معاملات خرید وفروش مسکن از اولین روزهای سال جدید و زودتر از مدت مشابه سال‌های قبل- دست‌کم سه سال اخیر- آغاز به کار کرد و بازار معاملات خرید و فروش و اجاره ملک با حجم قابل توجهی از فایل‌های عرضه به متقاضیان مواجه شد، طی روزهای اخیر بخشی از سازندگان نیز اولین جست‌وجوهای خود برای خرید زمین را در بازار ملک آغاز کردند.

    با توجه به اینکه پیش از این نیز کارشناسان و صاحبنظران بازار مسکن در پیش‌بینی‌های خود از آغاز رشد ملایم ساخت وسازها پس از گذشت سه سال رکود ساختمانی از ابتدای سال ۹۶ خبر داده بودند، هم‌اکنون افزایش مراجعه سازندگان به بازار معاملات زمین‌های مسکونی و درخواست آنان برای خرید ملک کلنگی در پایتخت احتمال شروع «پیش رونق ساختمانی» در آینده نزدیک را تقویت کرده است.

  • موتور رشد بخش مسکن کند می‌چرخد

    حوزه‌ای از بازار مسکن که مقرر شده این بخش پیشران در اقتصاد کشور را از رکود سه ساله خود خارج و به مکان رونق سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی تبدیل کند، دست‌کم در یک‌سال اخیر، در جذب سازنده‌ها و سرمایه‌گذاران، ناکام بوده است. بافت‌های فرسوده به‌عنوان هسته پوسیده درون شهرها به‌خصوص شهرهای بزرگ، با برنامه دو سال پیش دولت، منطقه اصلی اجرای برنامه تامین مسکن دهک‌های کم‌درآمد و خانوارهای متوسط تعریف شده است. سال گذشته، پیش‌بینی شد ۱۵۰ هزار واحد مسکونی جدید در قالب نوسازی املاک فرسوده و کلنگی درون این بافت‌‌ها، در کل شهرهای کشور ساخته شود اما کمتر از ۷۰ هزار واحد مسکونی طی این مدت، در بافت‌های فرسوده احداث شد که این به معنای عدم استفاده از ظرفیت تعریف شده برای رونق مسکن می‌تواند باشد.

  • خداحافظی با پسورد فایل pdf

    بعضی از فایل‌های PDF دارای رمز عبور هستند و لازم است شما هر زمان که می‌خواهید از این قبیل فایل‌ها استفاده کنید، رمز عبور مربوط به آن را وارد کرده تا بتوانید محتویات آن را مشاهده کنید. اگر از امنیت مکانی که فایل‌های خود را در آن نگه می‌دارید اطمینان دارید می‌توانید برای راحتی بیشتر، پسورد فایل مورد نظر را حذف کنید. در این مطلب با دو روش برای انجام این کار آشنا می‌شویم؛ راحت‌ترین روشی که در اکثر سیستم‌عامل‌ها نیز قابل استفاده است، به‌کارگیری اپلیکیشن‌هایی است که در حال حاضر در اختیار دارید و روش دوم، استفاده از نرم ‌افزار Adobe Acrobat است.

  • هویت اینستاگرامی‌تان را در دو مرحله تایید کنید

    در اینجا قرار است با نحوه‌ فعال کردن تایید هویت دو مرحله‌ای نرم‌افزار اینستاگرام در سیستم‌عامل آی‌اواس (iOS) و اندروید (Android) آشنا شویم. مدیر عامل و بنیان‌گذار اینستاگرام، کوین سیستروم، در پی فراهم آوردن محیطی ایمن برای نرم‌افزار شبکه‌ اجتماعی تصویری خود است. به همین دلیل اخیرا به نسخه‌ ۱۰. ۱۳. ۰ جدید نرم‌افزار اینستاگرام چندین ویژگی جدید امنیتی افزوده شده است.

    شرکت اینستاگرام به ‌تازگی روی تصاویر و ویدیوهای حساسی که به‌وسیله‌ شخص یا اشخاصی در اجتماع مجازی گزارش شده‌اند، پوششی قرار می‌دهد و آنها را به حالت محو درمی‌آورد.

  • سپر دفاعی ضد هک بپوشید

    برای جلوگیری از بسیاری از خطرات امنیتی که در فضای مجازی با آن روبه‌رو هستیم نیازمند احتیاط، پیشگیری و مقابله هم هستیم. این برنامه پیشگیرانه باید به گونه‌ای باشد که بتوان کمترین خطر را احساس و بیشترین احساس امنیت را به دست آورد. باید گفت که این خوش‌شانسی وجود دارد که هرچقدر هکرهای متبحر و زبردست در جهان فعال باشند به همان اندازه استعدادهایی برای مقابله با حمله‌های سایبری وجود دارد که می‌توان به آنها اطمینان کرد. شما برای داشتن سپر دفاعی مطمئن دربرابر خطرات دنیای مجازی نیازمند داشتن برنامه‌های امنیتی و پیشرفته هستید.

بیشتر