شماره روزنامه ۶۰۰۶
|

  • اردیبهشت‌های ریزشی بازار ارز

    دنیای اقتصاد-میکائیل زین‌الدین: نمودار قیمت دلار آزاد در ۲۰ روز نخست اردیبهشت ماه سال جاری گویای آن است که دمای معاملات این شاخص ارزی در هفته‌های اخیر کاهش یافته است. هر برگ دلار آزاد که در روز‌های نخست ماه دوم سال فعالیت خود را در نیمه کانال ۶۵ هزار تومان آغاز کرده بود در بازار روز‌های پایانی هفته گذشته در مرز قیمتی کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومان به فروش رسید تا در ۲۰ روز نخست اردیبهشت افتی حدودا ۶.۴۲ درصدی را از خود به نمایش بگذارد. گفتنی است که فعالیت این ارز در مدت مشابه سال گذشته شباهت بسیاری به بازار سال جاری دارد.
  • نقش کسری بودجه در تورم مزمن

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: نخستین همایش ملی شهرت و اعتبار بانک مرکزی و نقش آن در اثربخشی سیاست‌های پولی و ارزی کشور پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد. کارشناسان در این نشست با تاکید بر اهمیت شهرت خوب بانک مرکزی در اثرگذاری سیاست‌های این نهاد، یادآور شدند که تورم، تنها پدیده‌ای پولی نیست، بلکه سیاست مالی دولت و کسری بودجه نیز نقشی اساسی در ایجاد آن دارد. به همین دلیل، اصلاح سیاست پولی، بدون رفع کسری بودجه نمی‌تواند معضل تورم مزمن را حل کند.
  • عصر جهانی‌نشدن اقتصاد

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: در نگاه اول، اقتصاد جهانی به نحو اطمینان‌بخشی مستحکم به نظر می‌رسد. اقتصاد آمریکا با وجود تشدید جنگ تجاری با چین، پررونق است. آلمان توانسته است بدون مواجهه با یک فاجعه اقتصادی، توقف واردات گاز از روسیه را مدیریت کند. جنگ در خاورمیانه منجر به ایجاد شوک نفتی نشده است. حملات حوثی‌های یمن تاثیری بر جریان تجارت بین‌المللی کالا نگذاشته است. نسبت ارزش تجارت بین‌الملل به تولید ناخالص داخلی جهانی نیز به سطح پیش از همه‌گیری کرونا بازگشته و پیش‌بینی می‌شود امسال تبادل کالا و خدمات شاهد رشد خوبی باشد.
  • اشتغال ضعیف، ترمز نرخ بهره را کشید؟

    دنياي اقتصاد: اونس طلای جهانی بر اثر سیگنال‌های کاهش نرخ بهره به دلیل آمار اشتغال ضعیف ایالات‌متحده، روند معاملاتی روز گذشته را در محدوده مثبت آغاز کرد. بر این اساس این فلز درخشان در ساعت ۱۵ به وقت تهران با رقمی معادل ۲۳۷۲ دلار در حال معامله بود و به نظر می‌رسد تا زمان بسته شدن بازارها بار دیگر کانال ۲۴۰۰ دلاری را مشاهده کند. این درحالی است که بازار رمزارزها روزهای اخیر را در محدوده قرمز سپری کرد و شاهد افت قیمتی بود.انتشار داده‌های شغلی آمریکا در هفته گذشته سروصدای زیادی به پا کرد و موجب شد اقتصاددانان و سرمایه‌گذاران واکنش‌های متعددی از خود نشان دهند.
  • تقویت اعتبارات محرومیت‌زدایی در بودجه سال جاری

    ایسنا: رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در همایش روسای سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها و سازمان‌های تابعه، گفت: لازم است بُرش استانی برنامه جهش تولید با مشارکت مردم، توسط سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها با مشارکت سایر دستگاه‌های استانی، تهیه و تتظیم شود تا هر یک از استان‌ها مسوولیت و سهم خود را در این برنامه ایفا کنند. به گزارش سازمان برنامه و بودجه، همایش یک‌روزه روسای سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها و سازمان‌های تابعه سازمان برنامه و بودجه کشور با رویکرد جهش تولید با مشارکت مردم، صبح امروز– پنج‌شنبه ۲۰اردیبهشت‌ماه– آ‎غاز شد.
  • ترمز سیاسی گردش سرمایه

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز : تنش‌های ژئوپلیتیک میان بلوک غرب به رهبری آمریکا در مقابل بلوک متحدان چین باعث شده است دو ستون اصلی اقتصاد بین‌الملل، یعنی تجارت و سرمایه‌گذاری بین‌المللی با تهدیداتی مواجه شود. بر این اساس، مطالعات صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در دهه۲۰۰۰ به‌طور میانگین ۳.۳درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی بوده که بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ این عدد به ۱.۳درصد کاهش یافته است. سهم بالای چین در این افت، از اهمیت بالای مرزهای ژئوپلیتیک حکایت دارد. از طرفی داده‌های این نهاد نشان می‌دهد که در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ بیش از ۳‌هزار محدودیت تجاری جدید در سراسر جهان وضع شده و تجارت میان این دو بلوک در مقایسه با تجارت درون بلوکی افت کرده است. فارغ از تعیین برنده این وضعیت، بازنده‌های واقعی تنش‌های ژئوپلیتیک اخیر، اقتصادهای کم‌درآمدی هستند که باید با بدترین‌ چالش‌های اقتصادی دست‌وپنجه نرم کنند.
  • دلار درحال بازیابی آرامش

    دنیای اقتصاد: نرخ شاخص ارزی به سمت کانال ۶۰ هزار تومانی حرکت کرد. این در حالی است که سیگنال سیاسی جریان‌سازی نیز در فضای اخبار وجود ندارد. برخی از فعالان بازار معتقدند که کانال‌های ۶۰ و ۶۱ بازه تعادل بازار است و در صورت تداوم شرایط حال حاضر، دلار در این سطوح به فعالیت خود ادامه خواهد داد. اما برخی دیگر از معامله‌گران معتقدند که بازار در انتظار اخبار جدید از درگیری‌های منطقه‌ای است و در صورت انتشار یک سیگنال مثبت، نرخ دلار به سمت نیمه نخست کانال ۶۰ هزار تومانی حرکت خواهد کرد.
  • رکورد فروش طلا در حراج

    دنیای‌اقتصاد: بررسی آمارهای اعلامی توسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران نشان می‌دهد که در آخرین حراج طلای انجام‌شده در ۱۸اردیبهشت‌ماه امسال، ۳۱۹کیلوگرم طلا به فروش رفته که بالاترین حجم طلای به فروش‌رفته در یک حراج در میان ۲۴حراج انجام‌شده تاکنون است. از نخستین حراج انجام‌شده در ۲۷دی‌ماه تاکنون ۳۴۵۰کیلوگرم شمش طلا در حراج‌های مرکز مبادله به فروش رفته است. با این حال به نظر نمی‌رسد این حراج و حراج سکه در کنترل رشد قیمت طلا اثری گذاشته باشند.
  • شناسایی رسوب ۲۵همت در سپرده دستگاه‌ها با حساب واحد خزانه

    تسنیم: با توجه به گزارش دیوان محاسبات کشور در مجموع بیش از ۲۵همت منابع در حساب دستگا‌ه‌های مختلف از جمله سازمان شهرداری‌ها و حساب ملی پیشرفت و عدالت رسوب کرده است. براساس بررسی‌های انجام‌شده توسط دیوان محاسبات کشور تا تاریخ ۱۸اردیبهشت۱۴۰۳، موجودی حساب سایر منابع رسوب‌شده سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ۱۱همت بوده است. همچنین حساب ملی پیشرفت و عدالت مرتبط با وزارت امور اقتصادی و دارایی ۸.۵همت منابع رسوبی داشته است. حساب سایر مصارف سازمان منابع هدفمندی یارانه‌ها نیز ۳.۵همت، حساب تمرکز وجوه عوارض ارزش افزوده مرتبط با امور مالیاتی مودیان بزرگ ۶.۲همت و حساب پرداخت عوارض شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نزد اداره کل امور مالیاتی استان خوزستان به میزان ۴.۲همت منابع رسوبی داشته است. پس از عملیاتی شدن حساب واحد خزانه شاهد هستیم که امکان بررسی پرداخت‌ها و منابع باقی‌مانده دستگاه‌های مختلف به وجود آمده و این مساله سبب شفافیت بیشتر شده است. برهمین اساس نیز هر یک از دستگاه‌ها یک حساب مشخص در زیرمجموعه حساب واحد خزانه نزد بانک مرکزی دارند. به این ترتیب امکان بررسی و تحلیل منابع رسوبی در حساب دستگاه‌ها و پرداخت‌های انجام‌شده به‌وجود آمده است.
  • تشکیل صندوق‌های تضمین برای تسهیل در تامین مالی پروژه‌ها

    شادا: مدیرکل دفتر بازارهای مالی و مطالعات بازارهای مالی و بازرگانی وزارت اقتصاد از تشکیل صندوق‌های تضمین خبر داد و گفت: صندوق‌های تضمین فقط به تمکن مالی شخص نگاه نمی‌کنند و با در نظر گرفتن اهلیت و نوع قرارداد پروژه، ضمانت‌نامه مرتبط را به شخص می‌دهند که به بانک یا جاهایی که به ضمانت‌نامه نیاز دارد، مراجعه کند. او تاکید کرد: پروژه تامین مالی و زیرساخت‌ها یکی از قوانین مترقی و مورد نیاز اقتصاد کشور است؛ از این جهت یک شورای ملی برای این منظور تشکیل شده و دبیرخانه آن نیز در وزارت اقتصاد مستقر است. وزارت اقتصاد برای ایفای نقش اصلی خود به دستور وزیر یک مرکز تامین مالی را ایجاد کرد که در مراحل پایانی ثبت و آغاز به‌کار است. مجید کریمی‌ریزی، درخصوص قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها گفت: قانون مالی تامین مالی تولید و زیرساخت از دوسال گذشته به‌عنوان یک طرح در کمیسیون جهش تولید مطرح شد و از همان ابتدا دولت و به‌ویژه وزارت اقتصاد تلاش کرد تا نقش مهمی در تعامل بین دولت و مجلس در این خصوص ایفا کند.
  • آغاز کاهش نرخ بهره از سوئد

    دنیای اقتصاد: در بحبوحه انتقادات در خصوص تاریخ‌گذاری سیاست‌های انبساطی، اریک تدین، رئیس بانک مرکزی سوئد پیش از فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا، در این مسیر گام برداشت. او نرخ بهره سیاستی را ۰.۲۵ واحد درصد در نشست خود در روز چهارشنبه کاهش داد و آن را به ۳.۷۵ درصد رساند. درحالی که اقتصاد سوئد در سراشیبی رکود قرار دارد، اما سیاستگذاران این کشور نرخ بهره را برای نخستین‌بار از سال ۲۰۱۶ کاهش دادند. در نتیجه آنها باید در عملکرد سیاستی خود در ماه‌های آتی محتاط باشند.
  • سایه گسل‌های ژئوپلیتیک بر اقتصاد جهانی

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: یک مقام ارشد صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که اختلافات میان بلوک‌ اقتصادی غرب به رهبری ایالات متحده و بلوک متحدان چین، تجارت بین‌الملل و رشد اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند.
  • معافیت طلا‌فروشان از مالیات بر عایدی سرمایه؟

    در هفته‌های اخیر بازار طلا و جواهر کشور از شرایط عادی خود فاصله گرفته و اکثر فعالان این بازار معاملات خود را متوقف کرده بودند. فعالان صنف طلا با اعتصاب و عدم انجام معامله اعتراض خود نسبت به قانون مالیات بر عایدی سرمایه (که هنوز به صورت کامل تصویب نشده است) را نشان می‌دهند.
  • توقیف ۱۳ میلیون دلار دارایی دو بانک غربی در روسیه

    بازار: دادگاه مسکو طی حکمی مجوز توقیف حدود ۱۲.۴ میلیون یورو (۱۳.۳۴ میلیون دلار) از دارایی‌‌‌های متعلق به شرکت تابعه بانک آمریکایی جی‌‌‌پی مورگان و همچنین کومرز بانک آلمان در روسیه را صادر کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر