ضرورت‌های جذب سرمایه‌گذار چیست؟

دنیای اقتصاد - کرمانشاه - الهام اکبری: رئیس اتاق کرمانشاه و عضو هیات رئیسه اتاق ایران، بهره‌مندی از زیرساخت‌های مناسب و وجود بسته‌های آشنایی موثر را دو اصل اساسی در جذب سرمایه‌گذاری می‌داند. کیوان کاشفی در توضیح زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری گفت: در این بخش ایجاد فضای مناسب کسب‌وکار موضوعی ضروری است به‌طوری‌که اکنون تمام دنیا با ابزار فضای کسب‌وکار مناسب توانسته‌اند سرمایه‌گذاری‌ها را به سمت خود سوق دهند و به موفقیت برسند. عضو هیات‌رئیسه اتاق ایران تاکید کرد: از دیگر موضوعات مهم در جذب سرمایه‌گذار، داشتن اطلاعات به‌روز و ارزشمند از فضای کسب‌وکار کشور و استان است که این اطلاعات در بخش‌های مختلف اعم از چگونگی اخذ مجوزهای کسب‌وکار، ویزا، میزان همکاری بانک‌ها در اعطای تسهیلات، حمایت قضایی و دیگر موارد ضروری مربوط به سرمایه‌گذاری باید در اختیار سرمایه‌گذاران گذاشته شود. رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به وضعیت استان در زمینه جذب سرمایه‌گذاری گفت: ایجاد فضای مناسب کسب‌وکار سبب ترغیب سرمایه‌گذاران برای فعالیت در استان می‌شود.

کاشفی افزود: ایجاد فضای کسب‌وکار مناسب و امکان فعالیت آسان برای سرمایه‌گذاران خارجی، از شروط اساسی برای جذب سرمایه‌گذار است. کاشفی در ادامه اظهار کرد: فراهم کردن بسته‌ای مناسب از تمام موقعیت‌های سرمایه‌گذاری در کشور و استان از دیگر شروط اساسی برای جذب سرمایه‌گذار است، چراکه سرمایه‌گذار با داشتن اطلاعات لازم در مورد قابلیت‌های منطقه موردنظر، می‌تواند سودآوری فعالیت خود را پیش‌بینی کند و بر این اساس برنامه‌ریزی داشته باشد. عضو هیات رئیسه اتاق ایران گفت: باید بسته‌ای کامل بر اساس یک چارچوب علمی از موقعیت‌های سرمایه‌گذاری در کرمانشاه با در نظر گرفتن تمامی جوانب آن تهیه شود و در این بسته ضرورت‌های مختلف همچون علت طرح پیشنهادی، منطقه سرمایه‌گذاری و میزان سود طرح محاسبه شود تا سرمایه‌گذار با بررسی اولیه بتواند سرانجام طرح و میزان سوددهی آن را محاسبه و ارزیابی کند. کاشفی گفت: فعالیت نرم‌افزاری نیز از دیگر ضرورت‌های اساسی در جذب سرمایه‌گذار است و در این روش باید ضمن برخورداری از دانش مذاکره و فن بیان، در کشورهای استراتژیک و برخوردار از سرمایه‌دار حضور داشته باشیم. وی تسلط به زبان‌ طرف مقابل را بسیار مهم دانست و گفت: باید در نمایشگاه‌ها و فروم‌های اقتصادی داخل و خارج از کشور حضور پیدا کرد و با بازرگانان و سرمایه‌گذاران خارجی به مذاکره پرداخت.

کاشفی هماهنگی بین سطوح مختلف را نیاز اساسی برای تحقق اهداف یاد شده دانست و تصریح کرد: باید هماهنگی لازم میان استاندار، بخش خصوصی و حوزه سرمایه‌گذار در سازمان امور اقتصادی و دارایی برقرار باشد. رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به برگزاری موثر جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان اعلام کرد: تاکنون دستور کاری در حوزه سرمایه‌گذاری برای طرح و ارائه در شورای گفت‌وگو نداشتیم، اما در تدارک این مهم هستیم. کاشفی در ادامه نقش مهم نهادهای دولتی برای جذب سرمایه‌گذار را یادآور شد و گفت: بخش خصوصی نقش حمایت‌کننده و پشتیبان برای سرمایه‌گذار دارد و عمده‌ترین نقش و رسالت بر عهده دستگاه‌های دولتی است. وی بخش دولتی را متولی اصلی فراهم کردن زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در استان دانست و گفت: اتاق بازرگانی آمادگی دارد تا از طریق بخش خصوصی و شورای گفت‌وگو وارد حوزه جذب سرمایه‌گذار شود و در این راه با تمام نیرو و استفاده از توان کارشناسان خِبره برای نتیجه‌گیری سازنده و مفید اقدام خواهیم کرد.

کاشفی در زمینه مشوق‌های سرمایه‌گذاری در استان نیز توضیح داد: به‌طور شفاف، مشوق‌های سرمایه‌گذاری در کرمانشاه در مقایسه با سایر مناطق کشور معنادار نیست و نمی‌توان ادعا کرد که در کرمانشاه مشوق خاصی وجود دارد که به‌عنوان‌مثال همدان یا کردستان ندارند. عضو هیات رئیسه اتاق ایران، ایده‌پردازی و نوآوری در فضای کسب‌وکار استان را مورد تاکید قرارداد و گفت: اگر ایده‌های خلاق و فضای کسب‌وکار مناسب در استان فراهم باشد، سرمایه‌گذار با میل خود به استان ما تمایل پیدا خواهد کرد.