وزارت بهداری در تاریخ دوم دی‌ماه 1329 طی خبری کوتاه اعلام کرد: در کمیسیون نظارت بر داروهای اختصاصی که در دفتر معاون وزارت بهداری تشکیل شد، راجع به ساخت دارو در کشور مذاکرات لازم به عمل آمد و مقرر شد که ضمن آگهی به کلیه سازندگان داروی کشور اخطار ‌شود که از تاریخ صدور آگهی ظرف 3 ماه طبق مقررات آیین‌نامه می‌توانند نسبت به ساخت داروهای خود اقدام کنند و چنانچه پس‌از انقضای مدت، بر خلاف آیین‌نامه مربوطه به ساخت دارو مبادرت نمایند به وسیله ماموران، داروهای آنان جمع‌آوری خواهد شد. ضمنا به کلیه سازندگان داروهای اختصاصی اخطار می‌شود که جهت اخذ پروانه به وزارت بهداری مراجعه نمایند.

توزیع پارچه و صابون بین مادران مستمند
در خبری که روز دوم دی‌ماه ۱۳۲۹ در جراید انتشار یافت، گفته شد: پریروز قبل از ظهر در اندرزگاه شماره پنج‌شیر و خورشید سرخ واقع در میدان سپه با حضور عده‌ای از اعضای هیات مدیره جمعیت، آقای ابوالقاسم نفیسی سرپرست اندرزگاه‌های هفت‌گانه و عده‌ای از اعضای انجمن‌های محلی و نمایندگان جراید به ۱۵۰ نفر از مادران مستمند، هر یک مقدار سه متر پارچه و یک قالب صابون توزیع شد. در این اندرزگاه، علاوه بر آنکه روزانه به سه نفر از مادران، غذای کافی و برای بچه‌های آنها شیرخشک داده می‌شود جدیدا یک کارگاه خیاطی نیز تاسیس شده که به مادران فن خیاطی آموخته می‌شود و روزانه ۲۰ ریال به آنها حقوق داده می‌شود. کار این زن‌ها دوختن ملافه‌ها و لباس‌های بیمارستان‌ها می‌باشد و اندرزگاه از محل اجرت دوخت این لباس‌ها، مزد مادران را می‌پردازد و از پارچه‌های باقیمانده برای خانواده‌های مستمند کرسی، لحاف کرسی، خاکه زغال خریداری و در اختیارشان می‌گذارند. ضمنا در نظر است فروشگاهی در پایین اندرزگاه دائر شود تا در آنجا سایر اشیای دستی ساخته شده توسط مادران به‌فروش برسد و از طرف اندرزگاه دسته‌های بهداری سیار تاسیس ‌شود و بهیاران به منازل بینوایان مراجعه کرده و اطفال و مادران بیمار را معالجه می‌کنند.


بانک کارگشایی ایران (بانک رفاه امروزی)
بانک کارگشایی روز دوم دی‌ماه سال ۱۳۳۷ در اطلاعیه‌ای مطبوعاتی بخش‌هایی از مرهونات خود را به حراج گذاشت. در این اطلاعیه آمده است: مرهوناتی که در مهر سال ۱۳۳۶ در این بانک و شعب تابعه خیابان ری، امیریه و شاپور به گرو قبول شده و موعد قانونی آنها منقضی شده (و صاحبان آنها برای پس گرفتن اموال خود اقدام نکرده‌اند) مورد حراج واقع شده‌اند که این حراج روز جمعه ۵ دی ماه ۱۳۳۷ ساعت ۸ صبح و جمعه‌های بعد در محوطه بانک کارگشایی در خیابان فردوسی برگزار می‌شود و مرهونات به قرار طلا و جواهرات، نقره‌آلات، فرش، قالیچه، منسوجات، مس، ورشوآلات و چرخ خیاطی از این شعب در روز مذکور حراج شد.


تهرانی‌ها روزی یک میلیون کیلو نان می‌خورند
در گزارشی که در تاریخ ۲ دی ۱۳۴۴ در روزنامه اطلاعات به چاپ رسیده، آمده است که تهرانی‌ها روزانه یک میلیون کیلو نان می‌خورند. در این گزارش همچنین آمده است که دولت در سال صد میلیون تومان ضرر بابت نان مردم می‌دهد تا آنها نان ارزان بخرند، در مورد قیمت نان در تهران سال ۱۳۴۴ نیز در این گزارش آمده است: نرخ رسمی نان در تهران هر کیلو ۵/ ۷ ریال است و در این شرایط ۶۰۰ دکان نانوایی سنگکی دایر است که دارای ترازو دار، شاطر پزنده، شاطر خمیرگیر و پادو است و قرار است که خرج و دخل زندگی آنها نیز از قبل همین نان‌های ارزان تامین شود و البته ۷۵۰ باب نانوایی تافتونی و ۵۵۰ دکان نانوایی بربری نیز در تهران فعال هستند.


انتقال آلومینیوم اهواز به اراک
خبر مربوط به انتقال کارخانه آلومینیوم ایران از اهواز به اراک در روز ۲ دی سال ۱۳۴۷ موجب شگفتی بسیاری از دست‌اندرکاران این صنعت شد. در این خبر آمده است:
بر اساس تصمیمات کارشناسان ایرانی و برای تامین اعتبار کارخانه ذوب آلومینیوم ایران دو کنسرسیوم در کشورهای آلمان و انگلیس تشکیل شده و این دو کنسرسیوم برگه‌های تامین اعتبار و فروش ماشین‌ها را تسلیم ایران خواهند کرد و بر اساس همین مناسب‌ترین پیشنهادها در دی ماه جاری (1347) قرارداد خرید ماشین‌آلات کارخانه آلومینیوم امضا خواهد شد. این کارخانه با مشارکت ایران و پاکستان و شرکت بین‌المللی «رینولدز» آمریکا تاسیس خواهد شد و 50 هزار تن ظرفیت خواهد داشت و قرار است محل احداث آن از اهواز به اراک تغییر کند، زیرا محل کارخانه یاد شده در اهواز دارای آب و هوای گرم است و شاید مانع از فعالیت دائمی کارخانه شود و به این دلیل کارخانه در اراک احداث خواهد شد. مدیرعامل کارخانه یاد شده اظهار کرده است به عملیات ساختمانی کارخانه اوایل بهار 48 در اراک آغاز می‌شود و 2 میلیون مترمربع زمین برای آن خریداری شده است و در سال 1350 مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.


تنظیم و تالیف: حسن فرازمند