شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۹ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۹۲۹

  • نگاه داووس به زوج محبوب هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: یکی از دلایلی که باعث می‌شود نخبگان شرکت‌های بزرگ هر سال به داووس بروند و روی ارتباطات کلیدی‌شان متمرکز شوند، آن است که با تامین‌کنندگان مهم یا مشتریان سرمایه‌دار ارتباطات جدید بسازند. امسال بسیاری برای ارتباط با مایکروسافت و اوپن ای‌آی - استارت‌آپ خالق چت جی‌پی‌تی- هیجان داشتند؛ دو شرکتی که مهم‌ترین بازیگران حوزه هوش مصنوعی به حساب می‌آیند که جهان را به حیرت انداخته است. اوپن ای‌آی مجوز انحصاری تکنولوژی خود را به مایکروسافت داده و این غول نرم‌افزاری هم مشغول تزریق آن به محصولات خودش از نرم‌افزار ورد گرفته تا سیستم عامل ویندوز است.
  • مرگ تدریجی پرداخت‏‌یاری؟

    دنیای اقتصاد -هانیه تقی‏‌زاده: «آنچه البته به جایی نرسد فریاد است.» شاید بتوان این مصرع را شرح مختصری از وضعیتی دانست که اکنون میان پرداخت‌یاران و بانک مرکزی به عنوان رگولاتور صنعت فین‌تک حاکم است. نتیجه وضع موجود آن شده که حالا صنعت فین‌تک کشور حال و روز چندان خوشی ندارد و نفس کسب و کارهایی که در قالب پرداخت‏‌یار فعالیت می‌کنند به شماره افتاده است. گواه این موضوع را می‌توان آمارهایی دانست که از وضعیت پرداخت‏‌های الکترونیک کشور اعلام می‌شود و به استناد این آمارها، حالا سهم پرداخت‌یاران از پرداخت‏‌های الکترونیک از حدود ۱۲‌درصد به کمتر از۲ ‌درصد رسیده است. هفته گذشته خبر رسید که بنیان‌گذاران یکی از این پرداخت‌یارها، پس از ۸ سال فعالیت تصمیم به تعطیلی کسب و کار خود گرفته است و همزمان شنیده می‌شود که اندک شرکت‌های باقی‏‌مانده نیز هر روز با انواع مانع‏‌تراشی‏‌هایی اعم از تمدید نشدن مجوز فعالیت، مشکلات مالیاتی، الزام دریافت ای‏‌نماد و ممنوع شدن استفاده از برخی محصولاتشان دست و پنجه نرم می‌کنند. تمام اینها در شرایطی اتفاق می‏‌افتد که تلاش‏‌های چند ساله فعالان این صنعت برای تعامل با بانک‏‌مرکزی، خروجی چندانی نداشته است و سایه ترس از تصمیمات یک‏‌شبه و ظهور تهدید‏‌های جدید، هر لحظه بالای سر کارآفرینان این حوزه حس می‌شود.
  • ال‌جی با محصولی جدید به رقابت قوی با اپل ویژن‌پرو می‌رود

    سیتنا: شرکت ال‌جی قصد دارد با استفاده از فناوری تلویزیون‌های OLED خود در ساخت هدست‌های جدید واقعیت ترکیبی، سال آینده با قدرت تمام به رقابت با محصول مشابه در کمپانی اپل، یعنی اپل ویژن‌پرو برود.
  • اپل در برابر توسعه‌دهندگان اپلیکیشن عقب‌نشینی کرد

    مهر: طبق یک به‌روزرسانی جدید سازنده آی‌فون به تمام توسعه‌دهندگان نرم‌افزار در آمریکا اجازه می‌دهد برای خرید در اپ، لینکی به وب‌سایت‌های دیگر ارائه دهند. به گزارش انگجت، به این ترتیب اپل یکی از قوانین اصلی اپ استور را ساده‌تر می‌کند که منبع ناامیدی بسیاری از توسعه‌دهندگان نرم‌افزار بود.
  • مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی می‌توانند دروغ بگویند و انسان را فریب دهند

    سیتنا: بررسی پژوهشگران استارت‌آپ هوش مصنوعی آنتروپیک نشان داد که مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی می‌توانند برای فریب انسان و سایر [مدل‌های] هوش مصنوعی آموزش ببینند.
  • ترافیک اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران صفر است!

    سیتنا: با وجود انتشار برخی اخبار و گزارش‌های غیر‌رسمی مبنی بر وجود حداقل هزار دستگاه فعال استارلینک در ایران، گزارش اخیر «کلودفلر» ترافیک این اینترنت ماهواره‌ای در ایران را صفر نشان داده است. در بخشی از گزارش سالانه کیفیت اینترنت در جهان که توسط شرکت «کلودفلر» منتشر شد، اشاره شده است که استارلینک هنوز فعالیت خود را در ایران آغاز نکرده و ترافیک این اینترنت ماهواره‌ای در ایران صفر است.
  • قابلیت جست‌وجوی چندگانه هوش مصنوعی گوگل رونمایی شد

    ایسنا: گوگل روز چهارشنبه یک قابلیت هوش مصنوعی در آمریکا عرضه کرد که به کاربران امکان می‌دهد با استفاده از تلفن‌های همراه خود، همزمان در تصویر و متن جست‌وجو کنند.
  • امکان احراز هویت تصویری در دیوار

    دنیای اقتصاد: پلت‌فرم انتشار آگهی‌‌‌‌های آنلاین دیوار به‌‌‌‌تازگی از اضافه کردن قابلیتی جدید برای احراز هویت کاربران از طریق تصاویر و ویدئوهای کوتاه خبر داده است.
  • ریل‌‌‌های شکسته‌‌‌ اقتصاد دیجیتال

    سعید احمدی‌پویا/کارشناس ارشد حوزه فناوری‏‏‌های مالی
    کش‌‌‌پلاس «Cashplus‌» به عنوان اولین نئوبانک جهان، کار خود را در سال ۲۰۰۵ آغاز کرد و تا ۱۲ سال بدون مجوز بانکی، فعالیت کرد و در نهایت در سال ۲۰۱۷ درخواست مجوز داد. امروز دیگر کش‌‌‌پلاس در بازار نئوبانک‌‌‌ها تنها نیست و نام‌‌‌های بزرگی مانند N۲۶، Monzo، Revolut و بسیاری از نئوبانک‌‌‌های دیگر، در این بازار فعالیت می‌‌‌کنند اما نئوبانک چیست و چه خدماتی ارائه می‌‌‌دهد.
  • ساختار سهامداری جاجیگا تغییر کرد

    دنیای اقتصاد: حرکت اول اعلام کرد پس از ۳سال از ساختار سهامداری جاجیگا خارج شده است. حرکت اول در مرداد ماه سال ۱۳۹۸ و در دوران کرونا با خرید ۲۰‌درصد سهام جاجیگا وارد این استارت‌آپ شده بود و اکنون سهام خود را به بنیان‌گذاران جاجیگا بازگردانده است. این خروج پس از رشد چشمگیر جاجیگا در صنعت بازار اجاره آنلاین اقامتگاه صورت گرفته است.
  • هوشمند مصنوعی کتاب می‌خواند

    دنیای اقتصاد: یکی از فروشگاه‌‌‌‌های الکترونیکی کتاب به‌‌‌‌تازگی از سرویس جدیدی به‌‌‌‌ نام راوی رونمایی کرده است. راوی گوینده هوشمند فیدیبو است که امکان شنیدن کتاب‌‌‌‌ها به شکل صوتی را به کاربران می‌‌‌‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر