شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۴۵

  • سایه نفت آمریکا بر تنش‌های ژئوپلیتیک

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: اهمیت رویدادهای ژئوپلیتیک، به‌ویژه درگیری‌های نظامی در خاورمیانه و تاثیر آنها بر بهای نفت همواره موردبحث بوده و این موضوع زمانی حساس‌تر می‌شود که نقش ایالات‌متحده به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده طلای سیاه، پیچیدگی معادلات را دوچندان می‌کند. سوالی که مدتی است ذهن تحلیلگران را به خود مشغول کرده این است که چگونه تنش‌های نظامی، مانند آغاز درگیری حماس و اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳، در ابتدا باعث افزایش قیمت نفت می‌شود، اما سپس به دلیل عواملی از جمله تولید بالای نفت در آمریکا، قیمت‌ها مجددا تثبیت می‌شود.
  • بررسی الزامات بهینه‌سازی انرژی

    دنیای‌اقتصاد: چند سالی است مرکز ثقل توجهات دست‌‌‌‌‌اندرکاران حوزه انرژی در کشور معطوف به مقوله بهینه‌سازی مصرف انرژی شده‌است. منحنی رشد سالانه مصرف گاز در ایران، حکایت از وجود ناترازی شدید در این بخش استراتژیک دارد. با شروع زمستان و ‌‌‌‌‌همزمان با برودت هوا، بحث «ناترازی‌‌‌‌‌گاز» بیشتر از سایر ایام سال، مورد‌توجه عموم و مسوولان قرار می‌گیرد. بر اساس آمار رسمی، شاخص شدت انرژی در کشور، بالاتر از میانگین دنیا و حداقل سه تا چهار ‌‌‌‌‌برابر کشورهای توسعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یافته است. با استناد به گزارش منتشرشده توسط ستاد راهبری تحول مردمی، سالانه معادل ۷۲۱‌میلیون بشکه نفت در کشور تنها به علت عدم‌مدیریت صحیح مصرف به هدر می‌رود که این میزان معادل رقم سالانه فروش نفت ایران در شرایط غیرتحریمی است که در صورت احیا، نه‌‌‌‌‌تنها کشور را از بحران انرژی نجات می‌دهد، بلکه درآمد ارزی بالایی نیز به‌همراه خواهد داشت.
  • اجرای ۵۰ طرح تازه نفت و گاز

    وزیر نفت با اشاره به درآمد نفتی ۳۰‌میلیارد دلاری ایران در ۱۰ ماهه سال‌۱۴۰۲ گفت: اجرای ۵۰ طرح تازه نفت و گاز به ارزش ۴۸‌میلیارد دلار تعریف شده‌است. به گزارش «شانا»، جواد اوجی در ارائه گزارش عملکرد وزارت نفت با اشاره به‌دستاوردهای خوب در صنعت نفت اظهار کرد: فعالیت‌ها در بخش نفت به‌دست متخصصان داخلی شتاب گرفته‌ و این در حالی است که پیش از انقلاب بیشتر کارها در دست کارشناسان خارجی قرار داشت. وزیر نفت با بیان اینکه پیش از انقلاب تنها یک پتروشیمی در کشور وجود داشت، گفت: در آن زمان توسعه گازرسانی نیز انجام نشده بود و فقط پالایشگاه گاز بیدبلند به‌عنوان تنها پالایشگاه گاز کشور با ظرفیت تولید ۲۲‌میلیون متر‌مکعب در روز فعالیت می‌کرد. اوجی افزود: با وجود میدان‌های نفتی پرفشار، تولید نفت ایران در آن دوره تنها ۵.۵میلیون بشکه در روز بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر