شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۸۳

  • اوپک‌پلاس در مخمصه کاهش تولید

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: اعضای اوپک‌پلاس اخیرا تصمیم گرفتند تا یک‌بار دیگر کاهش تولید نفت خود را تمدید کنند، اقدامی قابل پیش‌بینی که به نوبه خود تاثیر موردنظر ائتلاف کشور‌های تولیدکننده طلای سیاه را برای افزایش بهای نفت به‌دنبال داشت، با این حال تحلیلگران بازار معتقدند این استراتژی تنها برای مدت محدودی می‌تواند موثر باشد و سازمان اوپک و متحدانش در نهایت باید رویکرد خود را در مورد تمدید کاهش تولید مورد ارزیابی مجدد قرار دهند. سال‌گذشته، تاجران نفت، به‌ویژه در چین، عمدتا نگران تقاضا بودند. اکنون، آنها متوجه شده‌اند که دور نگه‌داشتن ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه نفت در روز از بازار، درحالی‌که تقاضا در سطح جهان همچنان در حال افزایش است، در نهایت منجر به کمبود عرضه و افزایش قیمت‌ها خواهد شد، درحالی‌که برخی از اعضای اوپک‌پلاس بیش از سهمیه تعیین‌شده خود تولید می‌کنند، تولید بیش از حد کشورهایی مانند ونزوئلا و لیبی، کاهش تولید را تضعیف نکرده، هرچند که این کاهش نمی‌تواند به‌طور نامحدود ادامه یابد.
  • تامین مالی ارزی طرح‌های وزارت نفت با همکاری بانک‌مرکزی

    وزیر نفت اعلام کرد که با توجه به منابع ارزی مناسب، تامین مالی ارزی طرح‌های وزارت نفت با همکاری بانک‌مرکزی در دستور کار قرار می‌گیرد. به گزارش «شانا»، جواد اوجی در این‌باره گفت: به‌دلیل منابع ارزی مناسب، با همکاری بانک‌مرکزی تامین مالی ارزی طرح‌های وزارت نفت در دستور کار قرار می‌گیرد و محدودیتی در ارز نداریم. در همین حال سید‌احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز درباره موفقیت‌های بانک‌مرکزی گفت: سه عامل نرخ رشد نقدینگی، تراز تجاری و نرخ رشد اقتصادی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر نرخ ارز بوده و آمارها حاکی از اوضاع مناسب این عوامل بنیادی طی سال‌۱۴۰۲ است. وی افزود: افزون بر کاهش نرخ رشد ‎نقدینگی از کانال ۴۲‌درصد در مهرماه ۱۴۰۰ به کانال ۲۴‌درصد در پایان اسفند ۱۴۰۲، رشد متغیر مهم ‎پایه‌پولی نیز از ۴۵‌درصد ابتدای سال‌۱۴۰۲ با۱۵.۴درصد کاهش به ۲۹.۶درصد در بهمن‌‌‌‌ماه همین سال‌رسید. بانک‌مرکزی برای امسال، نرخ رشد نقدینگی را به‌‌‌‌طور میانگین ۲۳‌درصد با امکان تغییر در یک بازه مثبت و منفی ۲‌درصد و نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص قیمت مصرف‌کننده در پایان سال‌را نیز در کانال ۲۰‌درصد هدف‌گذاری کرده است. موفقیت در مهار تورم در سطوح پایین و پایدار از مهم‌ترین الزام‌‌‌‌های موضوع هدایت نقدینگی به سمت فعالیت‌های تولیدی و مولد است.
  • استفاده از توان داخلی‌‌‌‌ها در طرح‌های توسعه‌‌‌‌ای

    مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با بیان اینکه این شرکت پارسال به همه تعهدهای خود در بخش تولید، توسعه و ذخیره‌سازی گاز عمل کرد، گفت: این شرکت آمادگی خود را برای همکاری با بخش‌خصوصی به‌منظور سرمایه‌گذاری در طرح و پروژه‌های شرکت اعلام می‌کند. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، مهدی حیدری در دومین نشست راهبردی سالانه مدیران ارشد این شرکت، با تشکر از همکاران ستادی و شرکت‌های تابعه بهره‌‌‌‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، شرق و غرب در انجام تعهدهای تولید تکلیفی با هدف تامین سوخت زمستانی و رکوردشکنی در مقوله ذخیره‌سازی گاز طبیعی اظهار کرد: شرکت نفت مناطق مرکزی ایران طی پارسال با وجود نیروی انسانی خلاق و متعهد خود در ستاد و شرکت‌های تابعه و مناطق عملیاتی توانست به همه تعهدهای خود در بخش تولید، توسعه و ذخیره‌سازی گاز طبیعی عمل کند و کارنامه موفقی از خود برجای گذارد. وی افزود: خداوند را به جهت این انجام وظیفه و تعهد سپاسگزاریم و در سال‌نو نیز با تعهد و روحیه همبستگی سازمانی می‌توانیم برای تحقق اهداف و چشم‌‌‌‌اندازهای ترسیم‌شده، با شتاب دوچندان همسو با جهش تولید گام برداریم.
  • آغاز ساخت خط لوله واردات گاز از ایران

    اسلام‌‌‌‌آباد ساخت بخش پاکستانی خط لوله واردات گاز طبیعی از ایران را پس از ۱۰ سال‌وقفه آغاز کرد. به گزارش «شانا» به نقل از جیو نیوز، پاکستان با موافقت کمیته انرژی دولت این کشور ساخت خط لوله انتقال گاز طبیعی از ایران را پس از ۱۰سال‌وقفه آغاز کرد. پاکستان همچنین درنظر دارد روند نقشه‌‌‌‌برداری و طراحی مهندسی مربوط به ساخت ۸۰ کیلومتر از این خط لوله گازی تا مرز ایران را‌باردیگر بررسی کند. یک منبع آگاه در وزارت انرژی پاکستان گفت: وزارت نفت در بودجه ‌سال‌مالی جاری مبلغ قابل‌توجهی را برای این پروژه درخواست خواهد کرد. هزینه اجرای این پروژه حدود ۴۴‌میلیارد روپیه پاکستانی برآورد شده‌است و روند تکمیل آن دو سال ‌زمان می‌برد. پاکستان درنظر دارد این پروژه خط لوله گاز را در دو فاز‌تکمیل کند و بر این اساس قرار است در فاز‌نخست ۸۱ کیلومتر از این خط لوله را از بندر گوادر تا خاک ایران احداث کند که در مراحل بعد به نوابشاه متصل می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر