شماره روزنامه ۶۰۲۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۹۰

  • حفاری بیشتر در برابر اهداف آب‏‏‏‏‌و‏‏‏‏‌هوایی

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: شرکت‌های بزرگ نفت و گاز متمرکز بر حوزه دریای شمال برنامه‌‌‌‌‌ای برای توقف عملیات‌های اکتشافی و حفاری‌‌‌‌‌های نفتی، به‌منظور دستیابی به حد مجاز گرمایش جهانی ‌برابر با ۱.۵‌درجه سانتیگراد ندارند. به‌نظر می‌رسد کشورهایی نظیر نروژ، بریتانیا، آلمان، هلند و دانمارک سیاست‌های نفت و گاز خود را با وعده‌‌‌‌‌های آب‌و‌هوایی خود در توافق پاریس هماهنگ نکرده‌‌‌‌‌اند. در این میان، هرچند دانمارک با کاهش تولید نفت خود به نصف در پنج سال‌گذشته متمایزتر از سایرین عمل کرده، اما طرفداران محیط‌زیست در این کشور خواستار توقف کامل فرآیند صدور مجوزهای حفاری هستند.
  • بازی کشورهای عربی در ژئوپلیتیک نفتی خلیج‌فارس

    اسدالله غلامپور / عضو هیات‌مدیره پتروشیمی مارون
    منطقه خلیج‌فارس در قرن گذشته در مرکز توجه جهانی قرار داشته‌است. خلیج‌فارس به دلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک و منابع غنی هیدروکربنی، نقش کلیدی در تحولات سیاسی و اقتصادی در سراسر جهان داشته‌است. کشورهای خلیج‌فارس تا حد زیادی بر هیدروکربن‌‌‌‌های خود، به‌ویژه نفت‌ برای دنبال‌کردن فعالیت‌های اقتصادی و سیاسی که در خدمت منافع ملی آنهاست، تکیه کرده‌اند که در بسیاری از موارد به تنش‌های ژئوپلیتیک با دیگر بازیگران جهانی دامن می‌زند. برای کاهش درگیری‌های منطقه‌ای و جهانی، شناسایی و رسیدگی به عواملی که تکامل و توسعه استراتژی نفت خلیج‌‌‌‌فارس را هدایت می‌کنند، ضروری است. این مقاله سناریوهای آژانس بین‌المللی انرژی و تاثیر موردانتظار آن بر تولیدکنندگان نفت خلیج‌‌‌‌فارس را تحلیل و بر سه کشور تولیدکننده نفت خلیج‌‌‌‌فارس که اعضای اوپک هستند یعنی عربستان‌سعودی، امارات و کویت تمرکز دارد.
  • افت تقاضای سوخت جت به‌رغم افزایش پروازها

    حمید ملازاده: به‌رغم بازگشت فعالیت آژانس‌های هواپیمایی در سراسر جهان به سطح قبل از همه‌‌‌‌‌گیری کووید-۱۹، افزایش تعداد پروازها با افزایش تقاضای سوخت جت به دلیل بهبود کارآیی هواپیما مطابقت ندارد، درحالی‌که مصرف سوخت جت در طول همه‌گیری به‌شدت نزولی شد، با از سرگیری سفرها تا حدودی بهبود یافت، با این حال افزایش بهره‌وری منجر به کاهش قابل‌توجه تقاضا در مقایسه با سطوح قبل از پاندمی شده‌است. به‌رغم پیش‌بینی‌ها برای رشد آینده در تقاضای سوخت جت، عدم‌قطعیت‌ها همچنان ادامه دارد و نیاز به برنامه‌ریزی استراتژیک در بخش‌های هوانوردی و انرژی را برجسته می‌کند. تعداد پروازهای جهانی سرانجام پس از چهار سال‌به سطوح پیش از همه‌‌‌‌‌گیری رسیده که نشان‌دهنده نقطه‌عطف مهمی در حرکت صنعت هوانوردی به سمت بهبود است، با این حال این تجدید حیات با افزایش تقاضای سوخت جت، عمدتا به دلیل پیشرفت در فناوری و کارآیی هواپیماها، تناسبی ندارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر