شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۷ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۸۷۷

  • تغییر کاربری صرافان؟

    دنياي اقتصاد: بررسی‌های به‌عمل آمده از روند فروش ارز در صرافی‌های رسمی حاکی از آن است که این بنگاه‌های معاملات از شرایط کنونی بازار ناراضی هستند. قیمت‌گذاری بر نرخ خرید و فروش ارز و سهمیه‌بندی آن سبب شده تا صرافی‌ها به نوعی کارگزاری سیاستگذار را انجام داده و اختیارات معاملات آنها محدود شود. فروش ارز سهمیه‌ای در این بنگاه‌های معاملاتی تنها تحت سرفصل‌های تعیین شده از جانب بانک مرکزی صورت می‌پذیرد.
  • عبور تورم جهانی از گردنه سخت

    دنیای‌اقتصاد-گروه اقتصاد بین‌الملل: تورم با سرعتی بیش از انتظارات در کشورهای پیشرفته درحال کاهش است؛ به‌طوری‌که نقطه عطفی را برای دو سال مبارزه بانک‌های مرکزی با تورم رقم می‌زند. براساس گزارشی از وال‌استریت ژورنال، کاهش در رشد قیمت‌های مصرف‌کننده به کمتر از ۵درصد در انگلستان و حدود ۳درصد در ایالات متحده و منطقه یورو، به انتظارات مبنی بر اینکه بانک‌های مرکزی می‌توانند پای خود از روی ترمز تورم بردارند و سال آینده به سمت کاهش نرخ‌های بهره حرکت کنند، قوت بخشیده است.
  • آیا «پاول» اشتباه می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: سوزان کالینز، یکی از اعضای کمیته بازار باز فدرال رزرو با تجزیه‌وتحلیل عملکرد پاول در خصوص اعمال سیاست‌های ضد تورمی در خصوص مهار تورم تاکید کرد: «پس از نوسانات شاخص قیمت مصرف‌کننده در ماه‌های اخیر باید بگویم که ما برای کنترل وضعیت باید سیاست‌های انقباضی را بیش‌ازپیش افزایش دهیم و همچنان به سیاست‌های ضد‌تورمی خود پایبند باشیم.»
  • چشم‏‏‌انداز رشد اقتصادی جهان ضعیف است

    ایسنا: صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که چشم‌‌‌انداز رشد اقتصادی میان‌‌‌مدت تا حدودی ضعیف است. به گزارش اکونومی، مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول (IMF)، کریستالینا جورجیوا اظهار کرد: در حالی که اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ «به طرز شگفت‌آوری انعطاف‌‌‌پذیر» بوده است، اما انتظار می‌‌‌رود رشد جهانی برای سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به میزان سه درصد شود و چشم‌‌‌انداز رشد میان‌‌‌مدت تا حدودی ضعیف است. او در نشست سران همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) گفت که ما در جهانی مستعد شوک زندگی می‌‌‌کنیم. مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول درگیری بین رژیم صهیونیستی و حماس را به فهرست منابع خطر اضافه کرد. جورجیوا گفت که پیش‌‌‌بینی‌‌‌های رشد صندوق بین‌المللی پول بیشتر به دلیل بهره‌‌‌وری پایین مداوم است و افزود که اصلاحات برای بهبود آن و مدیریت ریسک‌‌‌های مرتبط مورد نیاز است. او افزود: مطالعات با استفاده از داده‌های خاص نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند رشد سالانه بهره‌‌‌وری نیروی کار را دو تا سه درصد افزایش دهد. این مورد قابل توجه است، اما در همین حال، تحولی در بازار کار ایجاد می‌‌‌کند؛ افراد شغل خود را از دست می‌دهند و اگر به آن توجه نشود، می‌تواند به ناآرامی‌‌‌های اجتماعی اضافه کند.
  • ارزش جهانی «اقتصاد تولیدکننده محتوا» چند میلیارد دلار است؟

    ارزش «اقتصاد تولیدکننده محتوا» در جهان که با ظهور ستارگان رسانه‌های اجتماعی مانند کاربران تاثیرگذار یا اینفلوئنسرها در رسانه‌های اجتماعی مانند یوتیوب و اینستاگرام پدیدار شد، ‌‌‌برابر با ۲۵۰ میلیارد دلار است.از زمان آغاز به کار این صنعت در اواسط دهه ۲۰۰۰ تاکنون، این صنعت از تبلیغ محصولات مختلف توسط تاثیرگذاران (اینفلوئنسر) مد و سبک زندگی، به تولید محتوا در طیف گسترده‌‌‌ای از موقعیت‌‌‌ها مانند امور مالی شخصی، بازی، سفر و آموزش ارتقا یافته است و بسیاری از تولیدکنندگان محتوا در این بستر درآمد قابل‌‌‌توجهی به دست می‌‌‌آورند؛ اما فقط آنها نیستند که پول به دست می‌‌‌آورند.
  • وام‌گیری برای جنگ غزه

    اسرائیل برای تامین مالی هزینه‌های جنگ غزه میلیاردها دلار وام گرفت. روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز می‌گوید که اسرائیل میلیاردها دلار وام گرفته است تا هزینه‌های جنگ غزه را تامین کند، اما مجبور شده است برای تکمیل قراردادها در این خصوص هزینه‌های استقراض بسیار بالایی را بپردازد.
  • کدام کشور اروپایی بالاترین نرخ تورم را دارد؟

    تورم منطقه یورو در ماه اکتبر به ۲.۹ درصد رسید و مجارستان بالاترین نرخ تورم را ثبت کرد. به گزارش بیزینس، گزارش نهایی یورواستات نشان داد که تورم سالانه در منطقه یورو طی ماه اکتبر به ۲.۹ درصد رسید که نسبت به ۴.۳ درصد در سپتامبر کاهش یافته است. در این گزارش، رشد شاخص قیمت مصرف‌‌‌کننده (CPI) به صورت ماهانه در ۰.۱ درصد تایید شد. بیشترین سهم در رقم نهایی، مربوط به خدمات بوده که نرخ آن ۱.۹۷ درصد افزایش یافته است و پس از آن مواد غذایی، الکل و دخانیات با ۱.۴۸ درصد افزایش و کالاهای صنعتی غیر انرژی با ۰.۹ درصد افزایش در رتبه‌های بعدی قرار دارند. بر اساس آمار مربوط به کشورها، مجارستان، چک و رومانی قوی‌‌‌ترین افزایش تورم را نشان دادند و تورم آنها به ترتیب ۹.۶، ۹.۵ و ۸.۳ درصد افزایش یافتند. شاخص اصلی قیمت مصرف‌‌‌کننده (CPI) به ۴.۲ درصد در سال کاهش یافت و به صورت ماهانه بدون تغییر در ۰.۲ درصد باقی ماند./ایسنا
  • بدهی جهانی به ۳۰۷ تریلیون دلار رسید

    بدهی جهانی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ به بالای ۳۰۷ تریلیون دلار رسید. بر اساس گزارش موسسه مالی بین‌المللی (IIF)، بدهی جهانی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ به رقم خیره‏‏‌کننده ۳۰۷ تریلیون دلار رسید که در ایالات‏‏‌متحده، ژاپن، فرانسه و بریتانیا و بازارهای نوظهور چین، هند، برزیل و مکزیک افزایش چشمگیری داشته است. به گزارش بیزینس، این رقم نسبت به ۲۸۹ تریلیون دلار در مدت مشابه سال ۲۰۲۲، معادل ۶.۲ درصد افزایش یافته است. در این گزارش آمده است در حالی که بدهی‏‏‌های کشورهای توسعه یافته به ۲۰۶ تریلیون دلار رسیده است، کل بدهی کشورهای در حال توسعه به ۱۰۱.۳ تریلیون دلار در ژوئیه تا سپتامبر امسال افزایش یافته است. بدهی‏‏‌های شخصی بالغ بر ۵۷.۹ تریلیون دلار، در حالی که بدهی‏‏‌های بخش دولتی به ۸۸.۱ تریلیون دلار رسیده است. بر اساس گزارش موسسه مالی بین‌المللی، بدهی‏‏‌های شرکت‌های غیرمالی به ۹۱.۱ تریلیون دلار و بدهی موسسات مالی به ۷۰.۳ تریلیون دلار رسیده است./ ایسنا
  • بانک‏‏‌های جهانی طلایی می‌شوند

    سوکی کوپر، تحلیلگر ارشد فلزات گران‌بها در بانک استاندارد چارترد اظهار کرد: «تعداد بانک‏‏‌های مرکزی که به دنبال افزایش طلا در پنج سال آینده هستند، افزایش می‏‏‌یابد». تای وونگ، تاجر مستقل فلزات مستقر در نیویورک گفت: طلا در محدوده ۱۹۴۰ تا ۱۹۹۰ دلار در نوسان است و احتمالا تا ارائه آمارهای تورم و نتایج فدرال رزرو در هفته آینده همین‏‏‌طور باقی خواهد ماند و افزود که شمش به ضعف داده‌های اقتصادی حساس‏‏‌تر است. شاخص دلار از پایین‏‏‌ترین سطح دو هفته‏‏‌ای خود جهش کرد و طلا را برای خریداران خارجی گران کرد، در حالی که بازدهی بالاتر خزانه‏‏‌داری ۱۰ ساله باعث شد شمش با بازده صفر جذابیت کمتری داشته باشد. چین برای هفتمین ماه متوالی ذخایر طلای خود را به ۶۷.۲۷ میلیون اونس تروا تا پایان ماه مه افزایش داد. /ایسنا
  • افتتاح دفتر جدید موسسه مالی مشترک ایران و پاکستان

    بر اساس توافق بین دو کشور ایران و پاکستان دفتر جدید موسسه مالی مشترک بین دو کشور افتتاح و مدیریت ایران بر موسسه مالی مشترک ایران و پاکستان (PAIR) نیز به مدت سه سال تمدید شد. به گزارش شادا، به نقل از روابط عمومی شرکت مادر تخصصی سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران ایفیک، موسسه مالی مشترک ایران و پاکستان (PAIR) یکی از نهادهای مهم مالی و توسعه ای در این کشور محسوب می‌شود که تاکنون از ظرفیت آن برای توسعه روابط جانبه استفاده کافی نشده است.
  • وام با توثیق رمزارز تخلف است

    بانک مرکزی در واکنش به گزارش دیروز «دنیای اقتصاد» با عنوان «وام ریالی با رمزارز» تاکید کرد: «فرآیند یادشده توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری تحت نظارت بانک مرکزی صورت نپذیرفته و ناشی از فعالیت بنگاه‌های غیرمجاز است.» بر این اساس، هرگونه فعالیت فاقد مجوز از بانک مرکزی در حیطه رمزارزها تخلف محسوب می‌شود.
  • منابع در اختیار دستگاه‌های اجرایی فقط اعتباری می‌شود

    مدیرکل خزانه وزارت اقتصاد گفت: تمام منابع در اختیار دستگاه‌های اجرایی صرفا در چارچوب اعتبار در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار خواهد گرفت و وجوه نقد در حساب واحد نزد خزانه نگهداری خواهد شد. مهدی بنانی، مدیر کل خزانه وزارت اقتصاد درخصوص آخرین وضعیت پرداخت به ذی‌نفع نهایی گفت: برای تکمیل پروژه حساب واحد خزانه و ریشه‌کن کردن معضل حساب‌های غیرمجاز و ممانعت از رسوب نقدینگی در حساب‌های دستگاه‌های اجرایی، در حال حاضر پروژه اعتباری کردن حساب‌های دستگاه‌های اجرایی اعم از حساب‌های اصلی و حساب‌های زیرمجموعه نظیر حساب‌های عاملان ذی‌حساب و تنخواه گردان پرداخت، در قالب شبکه‌ای از حساب‌های اعتباری متصل به یکدیگر با مشارکت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در دست طراحی و پیگیری است و حکم لازم برای این موضوع در لایحه برنامه هفتم توسعه نیز درج شده است.
  • تاکید وزیر خارجه ونزوئلا بر اهمیت دور شدن کشورها از هژمونی دلار

    ایوان گیل پینتو، وزیر امور خارجه ونزوئلا در یک کنفرانس مطبوعاتی با سرگئی لاوروف، همتای روس خود با تاکید بر اهمیت دلارزدایی و دور شدن کشورهای جهان از «هژمونی دلار» اعلام کرد که امکان تسویه‌حساب‌های خارجی با استفاده از کارت‌های میر Mir روسیه در سراسر ونزوئلا فراهم شده است. به گزارش خبرگزاری تاس، گیل پینتو گفت: پلتفرم میر امکان پرداخت را در ۱۰۰درصد قلمرو ونزوئلا فراهم می‌کند. حدود ۳۶درصد از تمام پایانه‌های فروش کارت‌های میر را در حال حاضر می‌پذیرند. تقریبا ۴۰درصد پایانه‌های فروش فرصتی برای دریافت چنین پرداخت‌هایی دارند.
  • ۷ اصل تاب‌آوری عملیاتی بانک‌ها

    عباس محمدی / حسابدار رسمی مهسا جعفرپور / کارشناس ارشد حسابداری
    در سال‌های پس از بحران مالی۲۰۰۷، اصلاحات چارچوب احتیاطی کمیته نظارت بانکی بال، نظارت بر سیستم بانکداری جهانی را افزایش داده و به تغییرات ساختاری برای تقویت تاب‌آوری مالی بانک‌ها منجر شده‌ است. هرچند سطوح بالاتر سرمایه و نقدینگی، توانایی بانک‌ها برای جذب شوک‌های مالی را بهبود داده، کمیته بر این باور است که برای تقویت توانایی بانک‌ها برای جذب ریسک عملیاتی مربوط به رویدادها، مانند همه‌گیری‌ها، حوادث سایبری، ناموفق‌ بودن فناوری‌ها و بلایای طبیعی که موجب شکست‌های عملیاتی مهم یا اختلالات گسترده در بازارهای مالی می‌شوند، کار بیشتری لازم است. با توجه به نقش حیاتی که بانک‌ها در عملیات زیرساخت مالی جهانی ایفا می‌کنند، افزایش تاب‌آوری آنها، سپر حفاظتی بیشتری برای سیستم مالی فراهم می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر