منابع در اختیار دستگاه‌های اجرایی فقط اعتباری می‌شود

وی خاطرنشان کرد: بر اساس سازوکار یادشده، تمام منابع در اختیار دستگاه‌های اجرایی صرفا در چارچوب اعتبار در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار خواهد گرفت و وجوه نقد در حساب واحد نزد خزانه نگهداری خواهد شد. بدیهی است در زمان پرداخت به ذی‌نفع، وجه مورد نیاز از حساب پشتیبان برداشت و به حساب ذی‌نفع منتقل خواهد شد. در نتیجه اصولا هیچ مبلغی در حساب‌های دستگاه‌های اجرایی رسوب نخواهد داشت. مدیر کل خزانه وزارت اقتصاد تاکید کرد: در ضمن، چون تمام حساب‌ها به‌صورت شبکه‌ای ‌باید به حساب اعتباری مادر و از آن طریق به حساب پشتیبان نزد خزانه وصل باشند تا قابلیت پرداخت داشته باشند. بنابراین اصولا افتتاح حساب غیرمجاز دیگر موضوعیت نخواهد داشت.

بنانی در توضیح پرداخت اعتباری ادامه داد: برای شروع پرداخت اعتباری، به‌صورت آزمایشی، یکی از حساب‌های وزارت متبوع اعتباری شده است و در مرحله‌ بعد حساب‌های چند دستگاه اجرایی منتخب و موافق برای اجرای دوره آزمایشی، اعتباری خواهند شد تا پس از اتمام این دوره، تمامی حساب‌های دیگر دستگاه‌های اجرایی نیز اعتباری شود. او در پاسخ به این سوال که هم اکنون چند‌درصد پرداختی به پیمانکاران به شکل پرداخت به ذی‌نفع نهایی انجام می‌شود، گفت: با توجه به اینکه سامانه نظام یکپارچه مدیریت مالی در بخش عمومی که با محوریت سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری دستگاه‌های اجرایی در حال تدوین و آماده‌سازی است، لذا پس از تکمیل سامانه یادشده این موضوع نیز انجام خواهد شد.

مدیر کل خزانه وزارت اقتصاد در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس بند الف تبصره ۲۰ ماده واحده قانون بودجه سال جاری پرداخت حقوق و مزایای دستگاه‌های اجرایی که از محل بودجه عمومی (اختصاصی، عمومی و متفرقه) حقوق و مزایا دریافت می‌کنند، به‌طور مستقیم به حساب ذی‌نفع نهایی پرداخت می‌شود./ تسنیم