شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۹ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۲۹

  • خطر اشتغال‌زایی با منابع دولتی

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: یک پژوهش به بررسی برنامه‌های حمایتی مبتنی بر کار پرداخته است. معمولا شوک‌های اقتصادی بازار کار و اشتغال را تحت تاثیر قرار می‌دهد و موجب افزایش فقر در جامعه می‌شود. برخی از کشورها برای جلوگیری از وقوع این نتایج، از طرح‌های اشتغال عمومی که شامل اشتغال عمومی موقت، تضمین اشتغال و یارانه دستمزد است، استفاده می‌کنند. در واقع در این طرح‌ها دولت با استفاده از منابع خود سعی می‌کند از بیکار ماندن افراد جلوگیری کرده و آنها را مشغول نگه دارد.
  • همگرایی نیرو‌های افزایشی دلار

    شاخص ارزی در روز‌های پایانی هفته گذشته به رشد قیمت خود ادامه داد. به‌نظر می‌رسد برآیند نیرو‌های مختلف در بازار موجب رشد سطح تقاضا و به تبع آن رشد نرخ ارز شده است. تحلیلگران از جمله دلایل رشد نرخ ارز را «افزایش ریسک‌های سیاسی» و همچنین «حضور تقاضای آخر سال در بازار» می‌دانند. در همین راستا قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز چهارشنبه در کانال قیمتی ۵۲ هزار تومانی نوسان می‌کرد در ظهر روز پنج‌شنبه به کانال ۵۴هزار تومانی رسید.
  • وسایل نقلیه بدون بیمه شخص ثالث به لیست خاکستری می‌روند

    رئیس کل بیمه مرکزی گفت: خودروها و موتورسیکلت‌هایی که بیمه شخص ثالث نداشته باشند، در لیست خاکستری قرار می‌گیرند. علی استادهاشمی درباره اینکه برای تشویق و ترغیب موتورسواران به خرید بیمه‌نامه شخص ثالث چه اقدامی انجام داده‌اید، ‌گفت: هر کسی که وسیله نقلیه بدون بیمه شخص ثالث داشته باشد، به مرور در لیست خاکستری قرار می‌گیرد. ابتدا به او مهلتی داده می‌شود که اگر بیمه‌نامه شخص ثالث تهیه نکرد، چه درباره خودرو و یا چه درباره موتورسیکلت باشد، اول در لیست خاکستری قرار می‌گیرد و مهلت داده می‌شود و بعد از آن کارت سوخت او باطل می‌شود.
  • ممنوع‌الخروجی مدیر یکی از بانک‌های کشور

    مدیرعامل و اعضای هیات‌مدیره یکی از بانک‌های عامل کشور که از پاسخ به استعلام اطلاعات تراکنش‌های بانکی توسط سازمان امور مالیاتی خودداری کرده بودند، ممنوع‌الخروج شدند. وحید عزیزی مدیرکل دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه یکی از بانک‌های عامل کشور از ارائه اطلاعات تراکنش‌های مشکوک بانکی فعالان اقتصادی به سازمان امور مالیاتی استنکاف کرده بود، گفت: به‌رغم هشدارهای چندباره به این بانک، از ارائه این اطلاعات خودداری کرد که با استفاده از ظرفیت ماده ۲۰۲ قانون مالیات‌های مستقیم و از طریق دادستانی انتظامی مالیاتی، مدیرعامل و اعضای هیات‌مدیره بانک مذکور تا اطلاع ثانوی ممنوع‌الخروج شدند.
  • متنوع‌سازی وثایق اضافه‌برداشت

    دنیای اقتصاد - علیرضا کتانی: در ماده واحده بودجه سال۱۴۰۱ این موضوع مطرح شده بود که اعطای اعتبار جدید به بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی بدون دریافت وثیقه در قالب خط اعتباری یا اضافه‌برداشت، توسط بانک مرکزی ممنوع است. در نتیجه شورای پول و اعتبار مامور تعیین نوع و میزان این وثایق شده بود. این شیوه‌نامه در شهریورماه سال۱۴۰۱ ابلاغ شد. با این حال به نظر می‌رسد از نظر این شورا شیوه‌نامه اول دارای نواقصی بوده است، به همین دلیل این شیوه‌نامه به تازگی اصلاح شده و نسخه اصلاحی ۲۸دی ماه امسال ابلاغ شده است. از جمله اصلاحات انجام‌شده این است که در شیوه‌نامه جدید ارز تنها به‌صورت اسکناس دلار و یورو و سهام شرکت‌های سهامی خاص نیز قابلیت استفاده به‌عنوان وثیقه نزد بانک مرکزی را دارند.
  • ضوابط سرمایه‌گذاری مشترک بانک‌ها با «صندوق نوآوری و شکوفایی» ابلاغ شد

    بانک مرکزی «ضوابط ناظر بر سرمایه‌گذاری مشترک بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی با صندوق نوآوری و شکوفایی» را به شبکه بانکی ابلاغ کرد. بانک مرکزی با صدور بخشنامه تاکید کرد: سرمایه‌گذاری مشترک بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی با صندوق نوآوری و شکوفایی در طرح‌های مصوب شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان از شمول بند(ب) ماده(۱۶) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، مستثنی شد و به‌عنوان فعالیت بانکی تلقی شد.
  • پیش‌‌‌بینی مورگان استنلی: ارزهای دیجیتال جایگزین دلار بین اعضای بریکس می‌شود

    بانک آمریکایی مورگان استنلی پیش‌‌‌بینی کرد که بیت‌‌‌کوین و ارزهای دیجیتال بانک‌‌‌های مرکزی جایگزین دلار آمریکا در تجارت کشورهای عضو بریکس شود. به گزارش وبگاه‌examiner، بانک مورگان استنلی گزارشی با عنوان «دلارزدایی دیجیتال؟» منتشر کرده و در آن به بررسی توان بالقوه بیت‌‌‌کوین و ارز دیجیتال بانک مرکزی‌(CBDC) برای به چالش کشیدن سلطه جهانی دلار آمریکا، در راستای تلاش‌‌‌های ائتلاف بریکس برای دلارزدایی پرداخته است. این بانک خاطرنشان کرد که افزایش ارزهای دیجیتال و پذیرش طراحی ارز دیجیتال بانک مرکزی توسط نظام مالی جهانی، ممکن است ساختارهای مالی دلارمحور فعلی، از جمله سامانه پرداخت سوئیفت را مختل کند. در حال حاضر بیش از ۱۱۱ کشور، از نسخه دیجیتال ارزهای خود استفاده می‌‌‌کنند و بلوک بریکس نیز روی ارز دیجیتال خود کار می‌‌‌کند./ایرنا
  • بیت‌کوین طرفدارانش را از دست داد؟

    بر خلاف تصور تحلیلگران در خصوص روند صعودی بیت‌کوین پس از تایید کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا، این دارایی در روز جمعه ۶.۵ درصد از ارزش خود را نسبت به روزهای پیشین از دست داد و برای ساعاتی از روز به کانال ۴۰ هزار دلاری سقوط کرد. البته این روند ادامه‌دار نبود و بار دیگر در اواسط روز حمایت ۴۱ هزار دلاری را به دست آورد. از سوی دیگر اونس طلای جهانی نیز نسبت به صعود شاخص دلار واکنش منفی نشان داد و در ساعت ۱۵ و ۳۰ به وقت تهران با قیمتی معادل ۲۰۲۶ معامله شد.
  • چرا تورم کانادا صعود کرد؟

    تورم سالانه کانادا در ماه دسامبر از ۳.۱ درصد ثبت شده در ماه نوامبر صعود کرد و به ۳.۴ درصد افزایش یافت. به گزارش بیزینس، اداره آمار کانادا اعلام کرد تورم مصرف‌‌‌کننده سالانه کانادا در ماه دسامبر به ۳.۴ درصد افزایش یافته که از رشد ۳.۱ درصدی در ماه نوامبر پیشی گرفته است.
  • احتمال پیوستن چه کشور‌‌‌هایی به بریکس وجود دارد؟

    گزارش‌ها حاکی از آن است که در سال جدید میلادی کشور‌‌‌های دیگری به بریکس، این ائتلاف اقتصادی خواهند پیوست. به گزارش ایبنا، از وبگاه Watcher. Guru، بریکس در نشست خود در سال ۲۰۲۳ از عربستان سعودی، امارات متحده عربی، ایران، مصر، آرژانتین و اتیوپی دعوت کرد تا به آن بپیوندند.
  • قطر: جنگ غزه به اقتصاد منطقه آسیب می‌‌‌زند

    وزیر دارایی قطر درباره تبعات جنگ غزه بر اقتصاد همه منطقه، هشدار داد. وزیر دارایی قطر، علی الکواری در گفت‌وگو با رویترز هشدار داد که جنگ غزه اگر متوقف نشود، به اقتصاد خاورمیانه آسیب می‌‌‌رساند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر