به گزارش «ایسنا» این تصمیم با توجه به گزارش شرکت پشتیبانی امور دام درخصوص متروک شدن کالاهای اساسی شامل کنجاله سویا، ذرت، جو دامی، گوشت قرمز و گوشت مرغ در بنادر شمالی کشور به‌دلیل محدودیت‌های ناشی از کرونا و تا‌خیر در تا‌مین و انتقال ارز و عدم دریافت اسناد در زمان مقرر، گرفته شده است.

بر این اساس گمرک مکلف شد به‌منظور تا‌مین ذخایر راهبردی کشور توسط شرکت پشتیبانی امور دام، از متروکه شدن کالاهای یادشده موجود در بنادر جلوگیری‌کرده و در اولویت تخلیه قرار گیرد. در آبان‌ماه سال‌جاری و طی مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با رفع موانع اصلی در ترخیص کالاهای دپو شده که در اهم آن مسائل ارزی قرار داشت، ترخیص کالاهای دپو شده تسهیل و از ۱۸ آبان‌ماه در دستور کار قرار گرفت. حالا طبق گزارش معاون فنی گمرک ایران تا‌ ۲۴ دی ماه، مجموع کالاهای غیرکانتینری موجود در گمرک و بنادر به بیش از ۴/ ۷میلیون تن می‌رسد که از این میزان حدود ۲/ ۴ میلیون تن مربوط به کالاهای اساسی است.  همچنین ستاد تنظیم بازار با افزایش مهلت پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز برای نهاده‌ها و مواد اولیه تولید بخش کشاورزی که گروه کالایی آنها از یک به ۲ تغییر یافته است، از ۶ ماه یک سال موافقت کرد. این تصمیم هم در پی درخواست وزارت جهاد کشاورزی درخصوص افزایش مهلت استمهال پرداخت مابه‌التفاوت ارزی برای انجمن واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک دامی بوده است.

بر این اساس مقرر شد که برای آن دسته از نهاده‌ها و مواد اولیه تولید بخش کشاورزی از قبیل مواد اولیه تولیدی دارو، واکسن، مواد افزودنی مورد نیاز صنعت دام و طیور و آبزیان کشور، سموم، کود و سایر نهاده‌ها و عوامل تولیدی محصولات کشاورزی که گروه کالایی آنها از یک به ۲ تغییر یافته، مهلت پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز از ۶ ماه یک سال افزایش یابد که کمک به تا‌مین ارز نهاده‌های پایه و واسطه بخش کشاورزی از دیگر اهداف این تصمیم‌ بوده است.