گروه بازرگانی - مجری طرح شبنم در واکنش به برخی اظهارنظرها مبنی بر وجود برچسب‌های تقلبی شبنم در بازار گفت: این موضوع کذب محض است و مدعیان باید آن را ثابت کنند. محمود اعلایی در گفت‌وگو با «ایسنا» با بیان اینکه برچسب‌های شبنم از امنیت بسیار بالایی برخوردارند، گفت:‌ امکان چاپ این برچسب‌ها وجود ندارد و نمونه تقلبی آن را نمی‌توان در بازار پیدا کرد. او افزود: شنیده‌ام برخی مدعی شده‌اند دسته‌های چند صدتایی از این برچسب‌ها در بازار به فروش می‌رسد که من از همین جا اعلام می‌کنم، هر کس بتواند این بسته‌ها را برای ما پیدا کند، به اندازه وزنش طلا جایزه می‌گیرد. او ادامه داد: البته ممکن است بعضی از متخلفان برچسب‌ها را تحویل بگیرند، اما روی کالا نچسبانند. این یک تخلف قطعی است و بازرسان با آن برخورد خواهند کرد، اما اینکه برچسب‌های تقلبی منتشر شده باشد، قطعا حرفی بی اساس است. طرح شبنم به معنی شناسنامه دار کردن کالاها برای شناسایی و جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق است که از چند سال پیش در کشور‌های صنعتی اجرا شده و از نیمه نخست امسال نیز در ایران اجرا شده است. همچنین در این مورد، نماینده مردم اهواز و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مدیریت واردات و جلوگیری از کالاهای غیرضروری در خودکفایی و تحقق اهداف سند چشم‌انداز ۲۰ ساله و حمایت از تولیدات داخلی نقش تعیین‌کننده‌ای بر عهده دارد.

شریف حسینی بیان کرد: مدیریت واردات به این معنی نیست که از ورود کالاهای اساسی به کشور جلوگیری کنیم، بلکه تا جایی که امکان دارد مانع ورود کالاهای غیر‌ضروری و بی‌کیفیت در داخل کشور شد. وقتی در داخل کشور کالاهای داخلی تولید می‌شوند و مشابه کالاهای خارجی وجود دارد، در این صورت نباید کالای خارجی وارد شود. بر این اساس هدف و وظیفه نهادهای شناسایی و مانیتورینگ کالاها باید بر این اساس تعریف شده باشد. نهادی چون ایران‌کد با شناسایی کالاهای داخلی و خارجی که در کشور وجود دارند می‌توانند نقش تعیین‌کننده در رفع بحران واردات و مدیریت واردات داشته باشند. او افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر کشور با بحران کالاهای بی‌کیفیت که عمدتا از چین وارد کشور می‌شوند، شده است. اکنون برخی وارد‌کنندگان با دامپینگ کردن زمینه را برای سود جویی فراهم کرده‌اند. کالاهای غیر‌ضروری و بی‌کیفیت با قیمت‌های نازل وارد کشور می‌کنند. وقتی انحصار آن کالای خاص را در اختیار می‌گیرند، در مقابل با افزایش قیمت سودهای میلیاردی به جیب می‌زنند.

حسینی ادامه داد: اکنون نتیجه این اتفاقات باعث شده تا کارخانه‌های تولید داخلی با ورشکستگی مواجه شوند و روز به روز به آمار کارخانه‌های تعطیل شده اضافه شود. بنابراین اگر نظام شناسایی و کد‌گذاری کالاها مورد توجه مسوولان امر قرار گیرد و اطلاعاتی که از طریق آن حاصل می‌شود، به خوبی مورد استفاده قرار گیرد نه تنها باعث کاهش ورود کالاهای بی‌کیفیت و غیرضروری به کشور خواهد شود؛ بلکه با اعتماد‌سازی در این میان می‌توان امیدوار بود که باز هم چرخ‌های تولید کشور به سمت رشد حرکت خواهند کرد.