صادرات بی‏‏‌رقیب سنگ‏‏‌های تزئینی ایران به اروپا

«امین ابراهیمی بردر» در گفت‌‌‌وگو با «ایرنا» درباره وضعیت اکتشاف و بهره‌‌‌برداری فعالیت‌‌‌های صنایع و معادن توسط شرکت توسعه صنایع و معادن کوثر، افزود: این شرکت در بخش معادن، صنایع فلزی و کارخانه‌های تولیدکننده کفپوش‌‌‌های بتنی فعالیت دارد که ۱۰۰‌درصد سهام این موارد هلدینگ صنایع و معادن مربوط به سازمان اقتصادی کوثر است.

معاونت توسعه و برنامه‌‌‌ریزی شرکت توسعه صنایع و معادن کوثر با بیان اینکه این شرکت بیش از ۳۵ سال در بخش معادن سنگ تزئینی سابقه فعالیت دارد، اضافه کرد: در حال حاضر سه مجتمع معدنی ازنا، گوهره - خرم آباد، قروه - کردستان سنگ تزئینی تولید می‌کنند که روی هم ۸ تا ۱۰‌درصد سنگ تزئینی کشور توسط این شرکت تامین می‌شود.

وی اظهار کرد: سنگ چینی ازنا معادل سنگ مرمریت کارارا ایتالیا، سنگ گوهره و مرمر باباشورآب به عنوان سنگ اونیکس، گوهره خرم آباد به عنوان لایم استون رویال کرم در دنیا ثبت شده که در بازارهای جهانی نیز بی‌‌‌رقیب هستند. ابراهیمی بردر با بیان اینکه این شرکت معدنی نخستین شرکت سنگ تزئینی کشور ازلحاظ کیفیت و مرغوبیت است، افزود: بخش عمده سنگ‌‌‌های مربوط به عتبات عالیات از سنگ‌‌‌های مرمر باباشوراب ساخته شده است.

۴۰ محدوده معادن فلزی طلا، مس و آهن

وی گفت: در بحث معادن فلزی که حدود ۴۰ محدوده داریم، در حال اکتشاف هستیم که تاکنون ۳ مورد در مرحله دریافت گواهی کشف و یک مورد گواهی کشف صادر شده و مابقی معادن پروانه اکتشاف دارند و در حال اکتشاف هستند. به گفته وی، معادن فلزی این شرکت طلا، مس و آهن است.

عضو هیات‌مدیره شرکت توسعه صنایع و معادن کوثر اظهار کرد: حوزه دیگر فعالیت این شرکت کارخانه بتلند به عنوان بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده کفپوش‌‌‌های بتنی با فناوری ریکرز آلمان است که کفپوش‌‌‌های تولیدی آن از نظر استاندارد کیفی بالاترین کیفیت را در کل ایران دارد.

ابراهیمی بردر تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ با شروع فعالیت تیم ما در این شرکت، سود کلی این شرکت بین ۳ تا ۵/ ۳برابر رشد پیدا کرد، البته در گذشته نیز شرکت‌های صنایع و معادن کوثر زیان‌ده نبوده‌‌‌اند، اما امسال به رشد خوبی رسیده‌‌‌ایم و به نظر می‌رسد برای سال آینده این رشد چند برابر افزایش یابد.

وی عدم‌تحقق رشد کافی سود این شرکت را عدم‌شناخت بازار سنگ و نقاط مزیتی سنگ‌‌‌های کشور عنوان کرد و افزود: پیش از این وجود چنین گپ‌‌‌هایی باعث می‌‌‌شد که شرکت به سود واقعی خود نرسد.

صادرات سنگ تزئینی ایران به کشورهای اروپایی

معاونت توسعه و برنامه‌‌‌ریزی شرکت توسعه صنایع و معادن کوثر گفت: اکنون علاوه بر تامین بازار داخلی، سنگ‌‌‌های تزئینی ایران به ایتالیا، اسپانیا، ترکیه، چین، هند و عراق صادر می‌شود که برای کشور ارزآوری خوبی به همراه دارد.

وی افزود: البته در بحث صادرات سنگ‌‌‌های تزئینی شرکت‌های دولتی مشکلات خاص خود را دارند، زیرا ترازی که شرکت‌های فولادی دارند ارزش آن را دارد که این کار توسط خود شرکت انجام شود و ریسکش توسط سازمان پذیرفته می‌شود، اما ریسکش برای معادن سنگ تزئینی بالاست.

ابراهیمی بردر یکی از مقاصد خوب صادراتی سنگ تزئینی مرمر ایران را چین دانست و ادامه داد: در سفری که رئیس جمهوری به چین داشتند ارتباطات خوبی برقرار شده که در انتظار ابلاغ آنها هستیم.

ابراهیمی بردر یکی از مشکلات ساختار اقتصادی این صنعت را گرانی فاینانس و خدمات مالی در کشور دانست و تصریح کرد: فاینانس و خدمات مالی باید توسط بانک‌ها ارائه شود، اما به دلیل پرریسک بودن فعالیت‌‌‌های اکتشافی و معدنی، بانک‌ها این کار را قبول نمی‌‌‌کنند و در واقع بدون پشتیبانی بانک‌ها و نهاده‌‌‌های مالی فرآیند اکتشاف عملی نیست.

وی اضافه کرد: نکته این است که اگر این ریسک پذیرفته شود به علت درآمدهای بالایی که در آینده خواهند داشت این صنایع سوددهی دارند اما بانک‌ها به دلیل تراز مالی و سوددهی کوتاه‌‌‌مدت وارد این پروسه طولانی‌‌‌مدت نمی‌‌‌شوند که این نقطه ضعف اصلی صنایع معدنی ایران است.

رفع ۷۰‌درصد مشکلات صنایع و معادن در نمایشگاه دستاوردهای سازمان اقتصادی کوثر

عضو هیات‌مدیره شرکت توسعه صنایع و معادن کوثر گفت: در نمایشگاه مساله محور دستاوردهای سازمان اقتصادی کوثر، شرکت ما در سه حوزه اکتشاف، برش سنگ تزئینی و طرح اختلاط و ارتقای کیفیت کارخانه بتلند مشکلاتی را مطرح کردند که تقریبا برای ۷۰‌درصد مشکلات ما توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها راه‌‌‌حل‌‌‌های خوبی پیدا شد. وی اضافه کرد: شرکت رویش کوثر سایتی را تعبیه کرده که طی توافق با شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در آن درخواست خود را ارائه می‌دهند و توسط رویش کوثر قراردادهای همکاری منعقد می‌شود.

نخستین رویداد نمایشگاهی مساله‌‌‌ محور سازمان اقتصادی کوثر روز سه‌‌‌شنبه دوم اسفندماه در سالن ۳۸A محل دائمی نمایشگاه‌‌‌های بین‌المللی تهران برپا شد و روز جمعه - پنجم اسفندماه ۱۴۰۱- با ارائه دستاوردهای شرکت‌های تابعه و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها به کار خود پایان داد.