شماره روزنامه ۵۹۹۷
|

  • بازی قدرت در مذاکرات پلاستیک

    دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو: با آغاز دور جدید مذاکرات، مخالفت بیشتری با کاهش تولید پلاستیک در نشست INC۴ سازمان ملل در اتاوا دیده می‌شود. اعضای کشورهای هم‌فکر شامل نمایندگان ایران نیز بر مدیریت بازیافت تاکید دارند. وضع هرگونه قانون یا عوارض برای تولید محصولات پتروشیمی و پلاستیک‌ها می‌‌‌تواند برای کشورهای تولیدکننده در این حوزه اهمیت بسزایی داشته باشد.
  • رشد یکپارچه قیمت پایه پتروشیمی تحت‌تاثیر ارز مبادله‏‏‌ای

    دنیای‌اقتصاد: قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی اعلام‌شده در روز ۹ اردیبهشت در حالی صعودی بودند که قیمت‌های جهانی بیشتر محصولات شیمیایی و پلیمری روند نزولی را در پیش گرفته بودند و بازارهای جهانی در رکود نسبی به سر می‌‌‌بردند. افزایش قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی تحت‌تاثیر رشد ۱.۱درصدی نرخ دلار مبادله‌‌‌ای موثر بر قیمت‌گذاری اتفاق افتاده است. قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه ۹اردیبهشت‌ماه در حالی اعلام شد که پس از مدت‌‌‌ها درجا زدن و ثبات قیمت‌های پایه، نرخ دلار مبادله‌‌‌ای حدود ۴۴۵تومان افزایش داشت. به عبارت بهتر دلار مبادله‌‌‌ای از ۴۰‌هزار و ۶۷۲تومان در روز دوم اردیبهشت‌ماه به ۴۱‌هزار و ۱۱۷تومان در روز ۹اردیبهشت رسید و در واقع با ۱.۱‌درصد رشد همراه شد؛ از این‌رو موجب افزایش یکپارچه قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد.
  • عقبگرد سکه بورسی به ۴۰ میلیون

    دنیای اقتصاد- راضیه احقاقی: سکه بورسی ۲‌درصد ارزان‌‌‌تر از سکه فیزیکی معامله شد. کاهش احتمال بروز تنش سیاسی در منطقه زمینه‌‌‌ساز افت بهای دارایی‌‌‌های مبتنی بر طلا در بازار داخل شد. در عین حال طلا در بازار جهانی نیز پس از ۶هفته جریان افزایشی، در هفته اخیر با افت نرخ مواجه شد و بازده منفی ۲.۲درصدی را برای سرمایه‌گذاران به همراه داشت. در این شرایط عقبگرد نرخ ارز در بازار آزاد به کانال قیمتی ۶۲‌هزار تومان نیز مزید بر علت شد تا روند افت قیمت دارایی‌‌‌های مبتنی بر طلا شدت بیشتری به خود بگیرد.
  • ادامه رشد قیمت سنگ‌آهن برای سومین هفته متوالی

    دنیای‌اقتصاد: قیمت سنگ‌آهن برای سومین هفته متوالی در مسیر صعودی است که با توجه به بهبود تقاضا از طرف چینی‌‌‌ها این تداوم رشد قیمت اتفاق افتاده است. پیش‌بینی می‌شود با توجه به اینکه چین اتکای اقتصاد خود را به بخش مسکن کاهش داده است، میزان ساخت‌وساز در آینده نیز رشد قابل‌توجهی نداشته باشد و میزان تقاضا برای محصولات فولادی با روند نزولی همراه باشد و از این‌رو قیمت محصولات زنجیره فولاد نیز در کانال کاهشی قرار گیرد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر