شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۶ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۸۹۶

  • انتظار بورس برای محرک

    دنیای‌اقتصاد – علی عبدالمحمدی: بورس تهران این روزها در تکاپو برای تثبیت در سطوح بالای ۲‌میلیون و ۱۰۰‌هزار‌واحدی است. بعد از تجربه روند صعودی در هفته گذشته، بازار سهام این روزها نیز به‌دنبال محرک بنیادی می‌گردد تا این موضوع را دستمایه صعود خود قرار دهد. به‌نظر می‌رسد اگر بازار از ناحیه تجدید ارزیابی شرکت‌ها، اقدام عملی مشاهده نکند، مجددا غرق در رکود خواهد شد و تمایل به کاهش قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای بیش از افزایش ارتفاع نماگرها خواهد بود.
  • مدارا به سبک بورس

    دنیای اقتصاد- پروانه کُبره: بازار سهام در روزهای اخیر فضای سردی داشته است. طی ۱۳روز معاملاتی آذرماه، بازار سهام ۱۰روز مثبت و ۳روز منفی را پشت سر گذاشته است. به این ترتیب، بازدهی متوسط سرمایه‌گذاری در بورس تهران برای نخستین‌بار از ابتدای سال ‌وارد محدوده مثبت ۱۰درصدی شد. ارزش معاملات روزانه نیز با غلتیدن به سطح ۵هزار ‌میلیارد ‌تومان، نشانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای از فروکش کردن هیجانات متقاضیان نسبت به خرید سهام در هفته قبل دارد.
  • بازاری متعادل و امیدوار

    سپیده منصوری / کارشناس بازار سرمایه
    روز گذشته بورس در حالی به استقبال نوزدهمین روز از نهمین ماه سال رفت که ابتدا ساعات معاملاتی فشار عرضه‌ها سمت‌و‌سوی منفی به کلیت بازار داد. رفته‌رفته فشار تقاضا افزایش یافت و نمادها و صنایع بیشتری به‌خصوص گروه فلزات اساسی، خودرویی و قطعات و انبوه‌سازی مورد توجه قرار گرفتند. درنهایت شاخص کل بورس تهران با افزایش ۰.۰۱درصدی، به سطح ۲میلیون و ۱۶۲هزار واحدی نزدیک شد و ارزش معاملات خرد با کاهش نسبی، به بیش از ۵ هزار میلیارد تومان رسید. در یک هفته گذشته برآیند معاملات بازار سهام حاکی از ورود نقدینگی حقیقی به ارزش ۷۶۰میلیارد تومان است. با این وجود روز گذشته حدود ۱۳۷میلیارد تومان خروج نقدینگی از بازار ثبت شده است. روز یکشنبه سومین روز متوالی بود که نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شد. برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از خروج ۸۹۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از این صندوق‌هاست.
  • بازار سرمایه و ابعاد رونق آتی

    محمدسعید حیدری / کارشناس بازار سرمایه
    طی چند هفته اخیر نشانه‌های رشد بورس آشکار شده‌است، اینکه این رشد تا چند هفته یا حتی چندماه می‌تواند پایدار باشد خیلی قابل پیش‌بینی نیست، آنچه در اینجا مطرح می‌شود، بیان دلایلی است که به‌واسطه آن می‌توان به رشد بازار سرمایه در میان‌مدت و حداقل طی دوسال آینده خوشبین بود یا حداقل امیدوار بود (فارغ از افت و خیزهای مقطعی) در بازه چندساله از سایر بازارها عقب نخواهد ماند و محمل موثقی است برای حفظ قدرت خرید و حتی کسب بازده معقول برای سرمایه‌های خرد و کلان اشخاص حقیقی و حقوقی و فعالان بالقوه و بالفعل بازار سرمایه ایران.
  • استراتژی برنده در ۲۰۲۳

    دنیای‌اقتصاد: باوجود همه اتفاقات بدی که انتظار می‌رفت بازار سهام آمریکا را در سال‌۲۰۲۳ تحت‌تاثیر منفی قرار دهد، به‌نظر می‌رسد شرایط درسال‌جاری به‌گونه‌ای پیش‌رفته‌است که سهامداران خوش‌بینی که محکم سرجای خود نشسته و بر وسوسه خود برای سبقت گرفتن از بازار غلبه کرده‌‌‌‌‌‌اند، سال‌بسیار موفقی را پشت‌سر می‌گذارند. بررسی‌‌‌‌‌‌ تحلیلگران بلومبرگ نشان می‌دهد که استراتژی «بخر‌‌‌‌‌‌ و نگه‌دار» از ۲۲استراتژی فنی که معامله‌گران استفاده کرده‌اند تا از بالا و پایین‌‌‌‌‌‌های بازار نوسان‌گیری کنند، بهتر جواب داده‌است. کسانی که استراتژی خرید و نگهداری سهام را بعد از اینکه شاخص S&P ۵۰۰ درتاریخ ۵ژانویه به کف خود در ۲۰۲۳ رسید، اتخاذ کردند، پاداش خوبی دریافت کرده‌اند؛ چراکه این نماگر با رشد مستمر از آن زمان، روز جمعه به اوج سالانه خود رسید. درحالی که بازار امسال با عدم‌قطعیت‌‌‌‌‌‌های ناشی از سیاست‌های فدرال‌رزرو، تلاطم‌های اقتصاد کلان و تنش‌های ژئوپلیتیک مواجه بوده، واکنش بازار به‌طور عجیبی آرام بوده‌است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر