گروه دیپلماسی: رضا امراللهی نخستین رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پس از انقلاب معتقد است در همین زمانی که ما محدودیت‌هایی را در برنامه هسته‌ای پذیرفته‌ایم، می‌توانیم در حوزه رادیو داروها، در حوزه گداخت، در بخش کشاورزی و پزشکی هسته‌ای پیشرفت‌های بسیار قابل‌توجهی داشته باشیم. امراللهی که دکترای فیزیک پلاسما از فرانسه دارد 16 سال (76-60) رئیس سازمان انرژی اتمی بود و روایتگر بخش مهمی از تاریخ برنامه اتمی ایران به شمار می‌رود. او از مدافعان برجام است. دومین رئیس سازمان انرژی اتمی تاریخ ایران در گفت‌وگو با «انتخاب»، احداث نیروگاه اراک را یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات مدیران هسته‌ای کشور می‌داند.

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با اشاره به موضوع برجام و انتقادهای مطرح شده در این خصوص گفت: «من واقعا متوجه نمی‌شوم که این دوستان به چه دلیل همچنان دست از انتقاد از برجام بر نمی‌دارند. آقای ظریف و تیم همراهشان در کنار آقای صالحی زحمات زیادی کشیدند تا این مذاکرات به نتیجه برسد. از نظر فنی هم واقعا من درک نمی‌کنم انتقادهای این دوستان به کدام بخش برجام است؟» او افزود: می‌گویند ذخیره اورانیوم غنی‌سازی شده مان را کم کردیم، خب کرده باشیم، مگر دانشش را از ما گرفتند؟ این میزان را چه کسی غنی‌سازی کرده؟ خودمان، پس اگر لازم باشد باز هم می‌توانیم. بنابراین من اصلا قبول ندارم که بگویند ابعاد فنی برجام مشکل دارد یا به ضرر ما بوده است.

امراللهی درباره نیروگاه اراک نیز گفت: «اتفاقا در مورد نیروگاه اراک باید خدمت شما عرض کنم، مشکل همان جایی آغاز شد که طراحی این نیروگاه را تغییر دادند. اساسا قرار نبود، نیروگاه اراک تا این اندازه گسترده فعالیت کند. احداث نیروگاه اراک به این شکل و در این سطح از همان ابتدا هم اشتباه بود. متاسفانه برخی از دوستان برای نمایش‌های سیاسی، اشل این نیروگاه را گسترده‌تر کردند در اندازه‌ای که در سطح و توان ما نبود. نیروگاه اراک از همان ابتدا بر اساس استانداردها ساخته نشد، ما نیروگاه اراک را برای استفاده‌های کوچک‌تر مد نظر داشتیم که با گسترده‌تر کردن بی‌موردش باعث شدیم مشکلاتی این چنین پیش آید.»