شماره روزنامه ۶۰۱۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۲ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۰۲

  • طرح توکیو برای مذاکرات زنده می‏‏‌شود؟

    دنیای اقتصاد: علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه روز گذشته و در مقصد دوم سفرش به شرق آسیا پس از حضور در پکن، با هدف دیدار با مقامات بلندپایه وزارت خارجه ژاپن به توکیو رفت. باقری بنا به دعوت رسمی همتای ژاپنی خود به این کشور سفر کرد. این سفر در حالی صورت گرفت که توکیو مرداد سال‌جاری، طرحی را برای ازسرگیری و احیای مذاکرات هسته‏‏‌ای ایران و گروه ۱+۵ (انگلیس، فرانسه، روسیه، چین، آمریکا به‌علاوه آلمان) به امیرعبداللهیان پیشنهاد داد. اکنون نیز ممکن است یکی از دستورکارهای این سفر، رایزنی درباره طرح پیشنهادی توکیو باشد.
  • مشکل را فوری رفع کنید

    دنیای اقتصاد: صبح روز گذشته مردم سراسر کشور با اختلال در برخی جایگاه‌های عرضه سوخت روبه‌رو شدند. اختلالی که دو سال پیش هم یک بار دیگر آن را تجربه کرده بودند‌. گزارش‌های اولیه صبح دیروز از اختلال در ۶۰ درصد جایگاه‌ها در سطح کشور حکایت می‌کرد که بنا به گفته وزیر نفت تا ظهر روز گذشته ۱۶۲۵ جایگاه سوخت‌رسانی در سراسر کشور به صورت دستی و بدون استفاده از کارت سوخت فعال شد‌. همچنین سوخت‌گیری در برخی پمپ‌های بنزین با استفاده از کارت‌های سوخت (بنزین ۱۵۰۰ تومانی) امکان‌پذیر شد‌.
  • دوراهی پنج‌شنبه یا شنبه؟

    دنیای اقتصاد : درحالی‌که لایحه تعطیلات دو روزه ایران، هنوز به صحن علنی مجلس هم راه نیافته، اما در برخی از کشورها ویکند سه‌روزه در حال اجراست. شرکت‌های غربی از یک‌سال گذشته در حال اجرای آخر هفته سه‌روزه هستند و نتایج این تصمیم حکایت از افزایش بهره‌وری نیروی کار دارد. در ایران اما، مجلس قرار است به‌زودی برای تصویب آخر هفته دو روزه اقدام کند. کمیسیون اجتماعی مجلس درخصوص تعطیلی جمعه و شنبه یا پنج‌شنبه و جمعه، اختیار را به دولت واگذار کرده است. حال‌آنکه تجار تاکید دارند با تعطیلی پنج‌شنبه شاهد گسست بیشتر روابط اقتصادی با دنیا خواهیم ‌بود؛ ولی تعطیلی شنبه، عدم هماهنگی تعطیلات با دیگر کشورها را به حداقل خواهد رساند. آنها خواستار هماهنگی هرچه بیشتر تعطیلات با شرکای تجاری اصلی هستند که سهم ۸۰درصدی از تجارت ایران دارند.
  • حکم بازگشت به تحصیل و ماجرای یک استعفا

    دنیای اقتصاد: فراز و فرودهای دامنه‌دار کنکور امسال در ساعت ۱۱ صبح ۲۷ آذر ۱۴۰۲ در نهایت منجر به این خبر شد: «عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور استعفا کرد.» او در پی احکام بازگشت به تحصیل داوطلبان مشکوک به تقلب که توسط یکی از شعب دیوان عدالت اداری صادر شده‌ است، ترجیح داد که دیگر در سازمان سنجش نباشد و در متن استعفای خود آورد: «حدود دو سال از خدمت در سازمان سنجش آموزش کشور با پدیده بازگشت متخلفین کنکور سال‌های ۱۴۰۰ و ماقبل از آن مواجه بودیم که با تصویب استفساریه ماده ۱۱ قانون تخلفات و جرایم آزمون‌های سراسری، ‌در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به‌طور کامل با عمل به قانون استفساریه پدیده تقلب مدیریت شد.»
  • آغاز اکتشافات برای پیدا کردن اورانیوم در ایران

    رضا نیازمند: من در شرکت یوریران که بودم (پس از خرید اورانیوم از آفریقای‌جنوبی) طبق قراردادی که با سازمان انرژی اتمی ایران امضا کرده بودم، باید به اکتشافات در ایران برای پیدا کردن اورانیوم بپردازم. در اینجا هم دنبال یک کارشناس می‌گشتم که در این کار تحصیل کرده باشد و عملا هم کار کرده باشد. در این باره مشغول فکر بودم که به یاد آوردم که چند سال قبل در زمان مس سرچشمه چند نفر از شرکت بزرگ «فلبس داج» آمریکا به دیدن من آمده بودند. یک نفر از آنها یک ایرانی بود که بسیار باهوش و خوب درس‌خوانده به نام سهراب باتمانقلیج بود، از او پرسیدم شغل شما چیست؟ گفت رئیس قسمت ژئوفیزیک شرکت ‌فلبس داج است. این همان کسی بود که من دنبالش می‌گشتم. من یک آلبوم مخصوص کارت ویزیت داشتم و فورا باز کردم و کارت سهراب باتمانقلیج را پیدا کردم و به او تلگراف کردم که ‌میهمان من باش و چند روز به ایران بیا. ممکن است شغل بسیار خوبی برایت داشته باشم. سهراب چند روز بعد اتاق من بود.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۲۸

    روزنامه شرق دیروز تیتر اصلی صفحه یک خود را به پرونده‌ای درباره ارائه لایحه جدید فرونشست اختصاص داد‌. این روزنامه در یکی از مطالبش از قول علی بیت‌اللهی، رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آورده است: «اعلام عوامل فرونشست زمین در ایران و راهکارها حرف جدیدی نیست؛ اما بی‌توجهی برنامه هفتم به فرونشست، ممنوعیت ساخت‌وسازهای انبوه در محدوده‌هایی که درگیر فرونشست شده‌اند، بحرانی است که اگر همچنان بی‌اعتبار بماند و دراولویت قرار نگیرد، ممکن است به تخلیه برخی شهرها منجر شود.»
  • سیاست گرسنگی دادن؛ ابزار فشار اسرائیل

    دنیای اقتصاد: در مواجهه با فشار فزاینده ایالات متحده، بریتانیا و آلمان، نخست‌وزیر اسرائیل مخالفت خود را با آنچه که این متحدان «آینده غزه» می‌بینند، دوچندان کرده است: یک دولت موقت تحت نظارت تشکیلات خودگردان فلسطین و در نهایت یک کشور فلسطینی در کنار اسرائیل. نتانیاهو که تنها ساعاتی پس از اعتراف ارتش به تیراندازی به سه گروگان اسرائیلی که پرچم سفید در دست داشتند (که به خشم اسرائیلی‌‌‌ها دامن می‌‌‌زد) سخن می‌گفت، اعتراف کرد که سعی دارد موضوع را تغییر دهد.
  • فرصتی برای صلح

    دکتر کامران کرمی /پژوهشگر مسائل خلیج فارس
    جنگ غزه محوریت موضوع فلسطین را به سیاست منطقه‌ای و بین‌المللی خاورمیانه بازگردانده است. نگرانی‌ها در مورد چشم‌انداز جابه‌جایی دسته‌جمعی ساکنان نوار غزه به شبه جزیره سینا و افزایش خشونت علیه ساکنان کرانه باختری تشدید شده است. مهم‌تر از همه و آنچه برای رویکرد شورای همکاری حائز اهمیت است، این واقعیت است که جنگ غزه رویکرد بیرون به درون به عادی‌‌سازی روابط اعراب با اسرائیل را که در قلب توافق‌نامه ابراهیم قرار داشت، مورد آزمایش قرار داده است.به‌رغم تشدید جنگ، اما نمی‌توان یک موضع واحد در وسعت جنوب خلیج فارس پیدا کرد و شاید هرگز واقعا وجود نداشته باشد. شش کشور شورای همکاری طیفی از مواضع را در قبال اسرائیل از عدم‌روابط (کویت) تا همزیستی عملی (عمان، قطر و عربستان سعودی) تا عادی‌سازی کامل (بحرین و امارات متحده عربی) را اتخاذ کرده‌اند. بیانیه‌های اولیه دولت‌های خلیج فارس در واکنش به حمله جنگ غزه این روند را بازتاب می‌دهد.
  • آمار وزارت خارجه از رشد صادرات

    تسنیم: معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ضمن اشاره به افزایش حجم صادرات ایران گفت: ما امسال در ۸ماه نخست حدود ۳۲ یا ۳۳ میلیارد دلار صادرات داشته‌‌‌ایم. مهدی صفری با تاکید بر اولویت دولت سیزدهم بر همسایگان گفت: صادراتمان به عمان از ۹۰۰ میلیون دلار به ۲ میلیارد دلار رسیده است. ۹.۲ میلیارد از صادرات ما به چین بوده، بلافاصله به عراق، امارات و سپس هند که عددهایش هم مشخص است.
  • تمجید شمخانی از اقدام انصارالله یمن

    دنیای اقتصاد: دریابان علی شمخانی، مشاور سیاسی رهبر معظم انقلاب در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اقدام شجاعانه انصارالله ‎یمن در محدودسازی رفت و آمد شناورها به سرزمین‌‌‌های اشغالی، شاهرگ حیاتی صهیونیست‌‌‌ها را تحت فشار قرار داده است. پیوستن هر کشوری به ائتلاف آمریکایی برای مقابله با این اقدام، شراکت مستقیم در کودک‌‌‌کشی توسط رژیم صهیونیستی است.»
  • استقرار یگان‌‌‌های موشکی و پهپادی در مرزها

    ایرنا: فرمانده نیروی زمینی ارتش علت استقرار یگان‌‌‌های موشکی، پهپادی و توپخانه‌‌‌ای این نیرو در مرزهای شمال‌‌‌شرق کشور را پاسخ سریع و بهنگام به تهدیدها عنوان کرد. امیر سرتیپ کیومرث حیدری اظهار کرد: نیروی زمینی آمایشی را با تمرکز بر نقاطی که خلأ نیرو دارد، در نظر گرفته است و استقرار یگان‌های موشکی، پهپادی و نیروهای مانوری برای پاسخ سریع و بهنگام در مقابل تهدیدها است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر