شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۵ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۰۵

  • تهران با مسکو چه کند؟

    دنیای اقتصاد: هنوز چند ماهی از ۱۹تیر ماه و همصدایی روسیه با اعراب خلیج‌فارس درباره جزایر ایرانی در مسکو نگذشته است که بار دیگر این ادعا روز پنج‌شنبه در بیانیه مجمع همکاری عرب و روسیه تکرار شد. حال یک پرسش مهم مطرح است.
  • یک دستور و یک طرح در گلستان

    دنیای اقتصاد: ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری روز پنج‌شنبه دریک سفر دو روزه به استان گلستان رفت. درجریان این سفر دستور آغاز اجرای طرح گردشگری جزیره آشوراده ازسوی رئیس‌جمهور صادر شد. همچنین طرح بزرگ فیبر نوری استان گلستان با حضور رئیس‌جمهور افتتاح شد. با افتتاح و بهره‌‌‌برداری از این پروژه بزرگ، تمام ۳۷شهر استان تحت پوشش فناوری اینترنت پرسرعت قرار گرفتند. آغاز به‌‌‌کار رسمی منطقه آزاد «اینچه‌‌‌برون»، شروع مجدد عملیات اجرایی پتروشیمی گلستان پس از ۱۸سال، بهره‌‌‌برداری از طرح زهکشی در ۲‌هزار هکتار از زمین‌‌‌های کشاورزی حوزه قره‌‌‌سو و افتتاح متمرکز طرح‌‌‌های حوزه حمل‌ونقل و توسعه راه‌‌‌ها، بهره‌‌‌برداری از مرحله نخست تصفیه‌‌‌خانه فاضلاب گنبدکاووس از دیگر برنامه‌‌‌های سفر دو روزه رئیسی در گلستان بود.
  • مصائب تنها جزیره ایرانی دریای خزر

    دنیای‌اقتصاد: پس از چندین دهه چالش بر سر طرح گردشگری آشوراده، بالاخره دیروز با حضور رئیس‌جمهور این طرح جنجالی کلید خورد. پیش از این در آذر امسال «محمدجواد ساوری» مدیرکل میراث‌فرهنگی و گردشگری گلستان در مناظره‌ای که با «محمود تقی‌پور»، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست میانکاله داشت، این روز را پیش‌بینی کرده و گفته بود: «در برابر هرگونه اما و اگری می‌ایستد.» این در حالی بود که محیط‌بان آشوراده به پشتوانه دیدگاه کارشناسان محیط‌زیست نظر دیگری داشت. این کارشناسان سال‌هاست که معتقدند، به هزار و یک دلیل نباید طرح‌های گردشگری در آشوراده اجرایی شود.
  • دانشمند اتمی آمریکا به سهراب چه گفت؟

    او به سهراب گفته بود خیلی خوشحالم که به دیدن من آمدی. تمام کاری که تو خواهی کرد وابسته است به اینکه چه دستگاهی برای اندازه‌‌‌گیری اشعه گاما روی هواپیما بگذارید. دستگاه‌‌‌های موجود در بازار دقت ندارند. ممکن است تو هزاران کیلومتر پرواز کنی و اطلاعات غلط جمع کنی. ما یک دستگاه طراحی کرده‌‌‌ایم و شرکت Texas Instrument آن را ساخته و چنان دقت دارد که اگر پرواز کنی هم دقیقا اطلاعات لازم را جمع می‌‌‌کند و هم از روی نقشه هوایی با دقت کمتر از ۱۰سانتی‌متر می‌توانی نقطه مربوطه را روی زمین پیدا کنی. این دستگاه خیلی گران است. ثانیه‌‌‌ای دو دسته اطلاعات را ثبت می‌‌‌کند یعنی میزان اشعه گاما، شدت جریان ‌‌‌مغناطیسی. میزان رطوبت، سرعت باد، سرعت هواپیما و... ثبت می‌کند.
  • دکه - ۱۴۰۲/۱۰/۰۲

    کیهان در گزارشی با عنوان «اسم عملیات خرابکاری را گنجشک گذاشته بودند پرعقاب همان سال۵۷ ریخت چه برسد به گنجشک!» به سخنرانی وزیر نفت درباره موضوع اختلال در کار پمپ‌بنزین‌‌‌ها اشاره کرده و آورد: «بحث حملات سایبری معمولا در همه جهان وجود دارد؛ اما اینکه بالفور و در یک واکنش سریع برگردیم و خنثی کنیم و اجازه ندهیم که مردم دچار چالش شوند، بحث مهم‌تری است.» جمهوری‌اسلامی نیز در گزارشی با عنوان «هشدار مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس درباره خسارات سنگین جانی و مالی آلودگی هوا در تهران»نوشت: «آلودگی هوا همچنان در کلان‌شهرهای صنعتی می‌‌‌تازد. علاوه بر خسارت‌‌‌های جانی ناشی از آلودگی هوا، این پدیده سالانه میلیاردها تومان خسارت اقتصادی برای کشور دارد.»
  • موازنه‌سازی روسی میان عرب و فارس

    دنیای اقتصاد-سعیده سادات فهری: روسیه بار دیگر با موضع‌‌‌گیری درباره مساله جزایر سه‌‌‌گانه، ایرانیان را شگفت‌‌‌زده کرد اما برخی معتقد هستند که این گونه رفتارها از مسکو مسبوق به سابقه است و دور از انتظار نیست. در بیانیه مشترکی که روز چهارشنبه گذشته در پایان ششمین نشست مجمع همکاری اعراب و روسیه در سطح وزیران در مراکش منتشر شد، به بیانیه مشترک کشور‌‌‌های شورای همکاری خلیج فارس و روسیه که در ژوئیه ۲۰۲۳ انتشار یافت، اشاره شد و شرکت‌کنندگان خواستار راه‌‌‌حل‌‌‌ها و ابتکارات صلح‌‌‌آمیز با هدف حل مناقشه از طریق مذاکرات دوجانبه یا دیوان بین‌المللی دادگستری، بر اساس قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل شدند. در تیرماه سال‌جاری نیز در بیانیه پایانی ششمین نشست مشترک وزرای امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و روسیه از تلاش‌‌‌های امارات با هدف ایجاد راه‌حل مسالمت‌‌‌آمیز برای مساله جزایر سه‌گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی از طریق گفت‌‌‌وگوهای دوجانبه یا دیوان بین‌المللی بر اساس قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل حمایت شده بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر