شماره روزنامه ۶۰۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۳ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۷۳

  • چشم‌انداز ایران ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: مهم‌ترین تحولات سال ۱۴۰۲ و پیش بینی چشم‌انداز سیاست و اقتصاد ایران در سال جدید در پرونده‌ای تفصیلی در صفحات خبر، دیپلماسی، جهان و بازرگانی مورد بررسی قرار گرفته است. ۲۰ صاحب‌نظر و کارشناس و چهره‌های شاخص مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» از مهم‌ترین چالش‌های کشورمان در حوزه‌های مختلف گفتند. درحالی‌که ۵نماینده مجلس مهم‌ترین اولویت پارلمان در ۱۴۰۳ را مهار تورم می‌دانند، ۷فعال اقتصادی نیز بودجه ناتراز و مبهم، مالیات صعودی، مجلس تازه‌کار، دولتی که سال آخر را می‌گذراند، سیاست انقباضی برای واردات مواد اولیه تولید و پیمان‌سپاری ارزی در داخل کشور و تشدید تنش‌های منطقه‌ای و نیز انتخابات آمریکا را از عوامل مبهم شدن چشم‌انداز سال آینده تلقی کرده‌اند. کارشناسان سیاست خارجی نیز ۱۴۰۳ را سالی پرماجرا برای کشور دانسته‌اند؛ درحالی‌که سه فعال سیاسی نیز پیش‌بینی کرده‌اند که سال آینده میزبان منازعات بیشتر میان اصولگرایان و در عین حال تداوم رخوت سیاسی خواهد بود.
  • سه معمای مهم ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و نتیجه آن، کشور را وارد معادلات جدید سیاسی کرده است. معادلات تازه‌ای که با توجه به درپیش بودن انتخابات ریاست‌جمهوری در سال۱۴۰۴ می‌تواند نقش موثری درآینده سیاسی کشور ایفا کند. از همین رو بسیاری سال آینده را سال وزن‌کشی جریان‌های سیاسی کشور توصیف می‌کنند. در این وزن‌کشی هرچند بخشی از جریان اصلاحات تلاش کرد در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نقش ایفا کند؛ اما در عمل با رویکرد انتخاباتی موجود به حاشیه رانده شد. درواقع این بخش از جریان اصلاحات یا همان روزنه‌گشایان به‌رغم تلاش‌هایشان نتوانستند نمایندگان مطلوبشان را راهی مجلسی کنند که هرگونه اکت سیاسی آنها می‌تواند تعیین‌کننده سرنوشت کشور باشد. بخش دیگری از جریان اصلاحات نیز به سمت مشارکت مشروط رفت و عملا هرگونه کنش سیاسی رابه رقیب خود واگذار کرد. اعتدالیون و اصولگرایان معتدل نیز با وجود همه امیدهایی که داشتند، ناکام بزرگ انتخابات مجلس دوازدهم بودند. آنها اگرچه از چند ماه پیش از برگزاری انتخابات مجلس تلاش کردند درمعیت بزرگان جریانشان به لیستی متشکل از میانه‌روها دست یابند، اما قانون جدید انتخابات، عملکرد هیات‌های اجرایی و درنهایت عدم تایید صلاحیت آنها از سوی شورای نگهبان مانع ورود آنها به مجلس دوازدهم شد. همه اینها زمین بازی را به رقیب واگذار کرد.
  • اولویت‌های اقتصادی مجلس دوازدهم

    دنیای‌اقتصاد: مجلس دوازدهم از خرداد ۱۴۰۳ آغاز به کار می‌کند. در گفت‌وگو با نمایندگان شاخص مجلس یازدهم که منتخب مردم در مجلس دوازدهم نیز هستند، اولویت‌های مجلس آتی را بررسی کردیم. سید شمس‌الدین حسینی، رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس، می‌گوید رویکرد مجلس دوازدهم باید اجرای قوانینی باشد که در مجلس یازدهم به تصویب رسیده است. او همچنین بر تداوم پیگیری موضوعاتی همچون کنترل تورم، پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد، حمایت از سرمایه‌گذاری و تولید و اشتغال از سوی مجلس آینده تاکید دارد. اما طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی، مهم‌ترین اولویت را ادامه اصلاح ساختارهای کشور از جمله اصلاح نظام بانکی، اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح نظام بودجه‌ریزی و اصلاح نظام توزیعی می‌داند.
  • باطن روزه انسان را به لقای حق می‌کشاند

    آیت‌الله جوادی آملی در کتاب «حکمت عبادات» درخصوص تبیین فلسفه روزه و پاداش شخص روزه‌دار می‌نویسد: در بعضی از روایات آمده است که روزه بگیرید برای آنکه طراوت، خرمی و شادابی غیر ماه مبارک را از دست بدهید؛ زیرا آنها نشاط کاذب و زودگذر است. وقتی انسان روزه گرفت و به آن دل بست، کم‌کم به باطن روزه پی می‌برد. باطن روزه انسان را به لقای حق می‌کشاند که خدای سبحان فرمود: «الصّوم لى و أنا أجزى به» روزه مال من است و من شخصا به آن جزا می‌دهم.
  • فراز و فرودهای دیپلماسی تهران

    دنیای‌اقتصاد: سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۲ در دو عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی شاهد فراز و فرودهایی اما با ضرباهنگ آرام و پیوسته بود که باعث شد تا در حوزه منطقه‌ای کنشگری فعالی را معطوف به ارتباط با بهبود روابط با همسایگان و همچنین در ارتباط با جنگ غزه پیدا کند. حفظ و گسترش روابط با همسایگان از جمله عربستان، مصر، سودان، جنگ غزه و دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران و تحولات قفقاز جنوبی را می‌توان از جمله کنشگری‌های ایران در حوزه پیرامونی ارزیابی کرد. در عرصه فرامنطقه‌ای نیز سیاست خارجی ایران درگیر پرونده مذاکرات احیای برجام، روابط با روسیه و عضویت در سازمان‌های بین‌المللی چون بریکس بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر