سامانه‌های حمل و نقل عمومی در دنیا به خاطر شیوع و جهانی شدن ویروس کوید-۱۹ آسیب بسیار جدی دیدند و ده‌ها میلیون نفر از مردم مشاغل و کسب و کار خود را از خانه‌هایشان پی گرفتند طوری که لطمه به صنعت گردشگری از حد تصور خارج بود. مردم از ترس حضور در مراکز پرتجمع، از سوار شدن وسایل نقلیه عمومی سربسته نظیر مترو، اتوبوس و موارد مشابه به شدت پرهیز کردند. حتی با فراگیر شدن تزریق واکسن، به این زودی بازگشت مردم به وضعیت عادی و استفاده از وسایل نقلیه عمومی اتفاق نمی‌افتد. شاید دورکاری ابتدا به عنوان اقدامی موقت برای جلوگیری از شیوع ویروس در نظر گرفته شده بود اما حالا دیگر به یک پدیده بلندمدت تبدیل شده و میلیون‌ها نفر در ایالات‌متحده به آن عادت کرده‌اند و در برخی موارد مزایای غیرقابل انکاری به وجود آورده است.

بر اساس آمار انجمن حمل و نقل عمومی آمریکا، در سال ۲۰۱۹ آمریکایی‌ها ۹۲/ ۹ میلیارد سفر را با اتوبوس و سامانه‌های ریلی انجام داده بودند که در سال ۲۰۲۰ با کاهش ۵۳ درصدی به رقم ۶۴/ ۴ میلیارد افت کرد. جالب این است که در فصل چهارم سال ۲۰۲۰ این سقوط ۶۲ درصد، یعنی شدیدتر از سه فصل اول سال ۲۰۲۰ بود. در برخی از ایالت‌ها وضع خیلی وخیم‌تر از  این هم بوده طوری که استفاده از وسایل نقلیه عمومی در واشنگتن دی سی در سال ۲۰۲۰ حدود ۸۶  درصد کاهش یافت.

در مقایسه، استفاده از خودروهای شخصی در همین مدت حدود ۲/ ۱۳ درصد کاهش یافت. هزینه رفت و آمد اتوبوس‌ها و قطارهای تقریبا خالی را مالیات پردازان پرداخته‌اند. کنگره هم تقریبا ۷۰ میلیارد دلار کمک اضطراری برای حمل و نقل عمومی اختصاص داده که ۵/ ۳۰ میلیارد دلار آن در ماه مارس همین امسال توسط دولت بایدن به قانون تبدیل شده است.

بر اساس برنامه بایدن، ۸۵ میلیارد دلار به مترو، اتوبوس و سایر سامانه‌های حمل و‌نقل عمومی اختصاص یافته است، براساس این برنامه قرار است سیستم موجود مدرن شود و با بسط سامانه‌ها به تقاضای رو به رشد مسافران پاسخ مناسب داده شود. این برنامه قصد دارد  مردم را تشویق کند که کمتر از خودروهای شخصی استفاده کنند و بیشتر به سامانه‌های حمل‌و‌نقل عمومی رو بیاورند. استدلال تدوین‌کنندگان این برنامه این است که «در نهایت این رویکرد باعث کاهش حجم شدید ترافیک برای همه مردم خواهد بود.»

اسکات که اوگ Scott Keogh مدیر‌عامل فولکس واگن آمریکا می‌گوید: در ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ آمار خودرو اولی‌ها به شدت افزایش یافت که نشانه افزایش تردید مردم نسبت به سامانه‌های حمل و نقل عمومی است و حتی می‌تواند نشانه تردید مردم در اشتراک سواری هم باشد.مری نیکولاس از اعضای هیات مدیره منابع هوایی کالیفرنیا می‌گوید: سال گذشته کووید-۱۹ باعث افزایش فروش خودروهای دست دوم شد و کسانی به این خودروها روی آوردند که قبلا اتوبوس سوار می‌شدند.