شماره روزنامه ۵۹۹۷
|

  • تغییر تاکتیک قیمت‌گذار خودرو

    دنیای اقتصاد: خودروسازان و مشتریان در حالی چشم‌انتظار تعیین‌تکلیف قیمت کارخانه‌ای خودروها در سال جدید هستند که به نظر می‌رسد سیاستگذار به جای اصلاح یکباره قیمت، مدل «خودرو به خودرو» را پیش گرفته است. با توجه به فریز یک‌ساله قیمت کارخانه‌ای خودروها، گمان می‌رفت سیاستگذار در همین هفته‌های ابتدایی سال ۱۴۰۳ دست به اصلاح قیمت خودرو بزند و مجوز مربوطه را برای خودروسازان صادر کند. با‌این‌‌حال، تا به امروز این اتفاق رخ نداده و نه مسوولان شورای رقابت و نه وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهارنظری درباره سرنوشت قیمت کارخانه‌ای خودروها در سال جاری نداشته‌اند. این در حالی است که از ابتدای سال جدید تا به امروز، قیمت کارخانه‌ای برخی خودروهای داخلی به صورت جداگانه و به اصطلاح تک‌به‌تک بالا رفته است. این موضوع، این تصور را ایجاد کرده که ظاهرا سیاستگذار قصد دارد به جای اصلاح قیمت یکجا و یکباره همه خودروها (شیوه مرسوم این سال‌ها) قیمت هر خودرو را جداگانه و در فاصله‌های زمانی متفاوت اصلاح کند.
  • اولویت سیاستگذار خودرو برای تخصیص ارز

    دنیای اقتصاد: در شرایطی که حواشی تخصیص ارز ۸میلیارد دلاری به خودرو هنوز ادامه دارد، روز گذشته وزیر صمت ادعای عجیبی در مورد اولویت تامین ارزی شرکت‌ها مطرح کرد. گمرک در هفته گذشته لیستی از شرکت‌های دریافت‌کننده ارزی کشور منتشر کرد که برخی از شرکت‌های خصوصی خودروساز جزو ۱۰ شرکت‌کننده اول دریافت‌کنندگان ارز قرار داشتند. در این زمینه برخی منتقدان با مقایسه ارز تخصیصی به خودروسازان مونتاژی و واردات خودرو تاکید کردند که سیاستگذار خودرو با روندی که در تخصیص ارز به شرکت‌ها در پیش گرفته، به‌نوعی تمایلی به ورود خودروهای خارجی که با هدف تنظیم بازار از سال گذشته برقرار شده، ندارد.
  • رونمایی از طرح اولیه ابرخودروی ام‌جی

    دنیای اقتصاد: در نمایشگاه اتومبیل پکن یک طرح اولیه از ابرخودرویی برقی رونمایی شد که سرعت آن در ۱.۹۱ثانیه از صفر به ۱۰۰کیلومتر می‌رسد و در صورت ساخت، آیرودینامیک‌ترین خودروی جهان خواهد بود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، شرکت ام‌جی موتورز طرح اولیه هایپرخودروی برقی EXE۱۸۱ را در نمایشگاه اتومبیل پکن ۲۰۲۴ میلادی معرفی کرد. طبق اعلام این شرکت، سرعت خودروی مذکور در ۱.۹۱ثانیه از صفر به ۱۰۰کیلومتر بر ساعت می‌رسد. EX۱ با الهام از جت های جنگنده همراه دو چتر نجات ساخته شده است. طبق بیانیه ام جی موتور حداکثر سرعت خودرو ۲۵۷ مایل بر ساعت است. اگر EXE به مرحله تولید برسد، آیرودینامیک‌ترین خودروی تولیدی جهان خواهد بود. شرکت سازنده EXE در بیانیه‌ای اعلام کرد طرح اولیه خودروی برقی مذکور در راستای محصولات پرسرعت و نوآورانه شرکت است که قبلا تولید شده‌اند.
  • سرمایه‌گذاری برقی هوندا

    دنیای اقتصاد: هوندا ۱۱میلیارد دلار برای راهبرد خودروهای برقی در کانادا هزینه می‌کند. به گزارش ایسنا، شرکت خودروسازی هوندا موتور ۱۵میلیارد دلار کانادا (۱۱میلیارد دلار آمریکا) را برای تولید زنجیره تامین وسایل نقلیه الکتریکی خود در کانادا با میلیاردها دلار کمک مالی دولتی هزینه خواهد کرد، زیرا این خودروساز ژاپنی به دنبال افزایش تقاضای بلندمدت در منطقه است.
  • مدل‌های جدید نیسان و مزدا در چین

    دنیای اقتصاد: نیسان موتور و مزدا موتور خودروهای جدیدی طراحی شده برای رانندگان چینی را ارائه کردند که نشان‌دهنده تلاش جدید خودروسازان ژاپنی برای بازپس‌گیری جایگاه خود در بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان است. این مدل‌ها از جمله خودروهای مفهومی، در نمایشگاه خودروی پکن معرفی شدند و نشان‌دهنده تلاشی برای پاسخگویی بهتر به تقاضای مصرف‌کنندگان چینی هستند. بازیگران خارجی مانند نیسان، سهم بازار خود را در چین از دست داده‌اند، زیرا سازندگان محلی مانند بی‌وای‌دی بهتر توانسته‌اند سلیقه رانندگان جوان را هدف قرار دهند.
  • شاسی‌بلند ‌الکتریکی تویوتا می‌آید

    دنیای اقتصاد: تویوتا ۱.۴میلیارد دلار برای تولید یک شاسی‌بلند تمام‌الکتریکی دیگر در ایالات‌ متحده سرمایه‌گذاری می‌کند. تویوتا موتور با سرمایه‌گذاری ۱.۴میلیارد دلاری در کارخانه‌ای در ایندیانا، برنامه‌های خود را برای تولید و فروش خودروهای الکتریکی بیشتر در ایالات متحده پیش می‌برد که دومین اعلامیه این خودروساز ژاپنی در سال جاری است.
  • انحراف ارزی بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: تخصیص سه‌میلیارد دلار به مونتاژکاران خودرو این سوال را مطرح کرده که ارز مذکور چرا به تنظیم بازار خودرو کمکی نکرده است؟ واضح است که مسیرهای فراوانی برای تنظیم بازار پیش پای سیاستگذار بوده است؛ به‌طوری‌که مسیر واردات هم می‌توانست در کنار تزریق ارز به مونتاژی‌ها به‌طور همزمان مورد نظر قرار بگیرد.
  • جهش تولید خودرو با کدام پول؟

    دنیای اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت در حالی از برنامه این وزارتخانه برای رشد تولید روزانه خودرو خبر داده که همچنان خبری از اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودروها - به عنوان یکی از ارکان اصلی جهش تولید - نیست. وزیر صمت با تاکید بر برنامه‌های توسعه‌ای این وزارتخانه برای صنعت خودرو طی سال جاری، گفته که «درحال‌حاضر تیراژ روزانه تولید خودرو به پنج‌هزار دستگاه رسیده و تلاش می‌کنیم این رقم ۲۰‌درصد افزایش یابد». با توجه به این گفته وزیر صمت، اگر برنامه این وزارتخانه عملی شود، تولید خودرو در کشور به روزی شش‌هزار دستگاه خواهد رسید. علی‌آبادی پیش‌تر نیز عنوان کرده بود که تولید خودرو در سال جاری و در مقایسه با سال گذشته ۱۵درصد بالا خواهد رفت. با توجه به تولید بالغ بر یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاهی خودرو در سال گذشته، تحقق رشد ۱۵درصدی به معنای افزایش تیراژ تا بالای یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دستگاه است.
  • تکذیب معامله حواله خودروی جانبازان

    دنیای اقتصاد: بازار سیاه معاملات حواله خودروهای وارداتی در حالی از ماه‌ها قبل شکل گرفته و در این بین، حواله خودروهای جانبازان نیز به چشم می‌آید که مدیر کل تسهیلات و رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران، این خرید‌وفروش‌ها را از اساس تکذیب کرد. میثم اروز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم گفته که «وقتی هنوز حواله‌ای صادر نشده و خودرویی وارد نکرده‌ایم تا قیمت‌گذاری شود، دقیقا چه چیزی خرید‌و‌فروش می‌شود؟» به گفته وی، تماس‌هایی از طرف جامعه ایثارگری انجام شده که می‌گویند دلالان تماس می‌گیرند و آنها برای فروش حواله خودرویشان با قیمت‌های چندمیلیاردی، تحریک می‌کنند؛ هدف دلالان دامن زدن به اخبار دروغ خریدوفروش حواله خودروی وارداتی است.
  • تسلا اخراج می‌کند

    دنیای اقتصاد: شرکت تسلا در بیانیه‌ای اعلام کرد که تضعیف بازار فروش خودروهای الکتریکی در حال حاضر تسلا را با چالش‌هایی مواجه می‌کند. به گزارش ایسنا، تسلا اعلام کرد حدود ۴۰۰نفر از کارکنانش در کارخانه خود در نزدیکی برلین را کاهش می‌دهد و امیدوار است بدون اخراج اجباری به این مهم دست یابد.این اخراج‌ها، برای کاهش بیش از ۱۰درصدی از ۱۴۰هزار کارمند جهانی تسلا و پاسخی به تشدید جنگ قیمت برای خودروهای الکتریکی است که خودروسازان را برای کاهش هزینه‌ها تحت فشار قرار می‌دهد.
  • لوتوس ۱۰۷هزار دلاری

    دنیای اقتصاد: لوتوس آماده ارائه خدمات به خریداران آمریکایی است که قصد دارند شاسی‌بلند التر را تهیه کنند.این سواری خانوادگی با باتری برقی در دو نوع برای بازار ایالات متحده عرضه می‌‌شود و ۱۰۷هزار دلار قیمت دارد. سطح مبتدی و R، هر دو در پیکربندی دوموتوره با باتری ۱۱۱.۹کیلووات‌ساعتی و معماری ۸۰۰ولتی برای عملکرد شارژ سریع اولیه طراحی شده‌اند. التر S میان‌رده موجود در برخی بازارها، از ایالات متحده صرف‌نظر می‌کند، احتمالا به این دلیل که سازندگان لوکس روی سطح بالایی از کیت استاندارد برای خریداران تمرکز می‌کنند.مدل مبتدی در مجموع ۶۰۳ اسب‌بخار قدرت و ۷۱۰ پوند‌فوت گشتاور تولید می‌کند که می‌تواند وزن تقریبا ۵۵۰۰پوندی خود را در ۴.۵ثانیه از حالت سکون به سرعت ۶۲مایل در ساعت برساند و حداکثر سرعت ۱۶۰مایل در ساعت را ثبت کند. مدل R ترکیبی نیز ۹۰۵اسب‌بخار و ۹۸۵پوندفوت تولید می‌کند که تقریبا ۵۸۲۰پوند خود را در ۲.۹۵ثانیه به ۶۲مایل در ساعت می‌رساند و قادر است به سرعت ۱۶۵مایل در ساعت برسد.
  • نمایشگاه خودروی پکن در تسخیر برقی‌ها

    دنیای اقتصاد: بزرگ‌ترین نمایشگاه خودروی چین آینده تمام برقی را به نمایش می‌گذارد و البته برندهای محلی غالب هستند.به گزارش ایسنا، بزرگ‌ترین نمایشگاه خودروی چین روز پنج‌شنبه (۲۵ آوریل) در پکن آغاز به کار کرده و معروف‌ترین‌های خودرو، جدیدترین مدل‌های الکتریکی خود را به نمایش گذاشتند که نشان می‌دهد چگونه بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان در حال حاضر و بدون توجه به گذشته، در وضع الکتریکی قرار دارد. برگزارکنندگان اعلام کردند که خودروسازان قرار است ۱۱۷ مدل برقی جدید در مقابل ۹۳ مدل سال گذشته را در نمایشگاه شانگهای ارائه کنند، در‌حالی‌که در مجموع ۲۷۸ خودروی جدید انرژی نو به نمایش گذاشته خواهند شد که ۷ مورد بیشتر از سال گذشته است.
  • استقبال ۷۶هزار دستگاهی از شیائومی

    دنیای اقتصاد: شیائومی نزدیک به ۷۶هزار سفارش برای خودروی SU۷ ثبت کرده و بیش از ۱۰هزار تحویل در ژوئن را هدف قرار داده است.لی جون، بنیانگذار چینی شیائومی، اعلام کرد که تا ۲۴ آوریل ۷۵هزار و ۷۲۳سفارش برای سدان الکتریکی اسپرت این شرکت به ثبت رسیده است.لی طی رویدادی در اولین روز رسانه‌ای نمایشگاه خودروی پکن گفت شیائومی بیش از ۱۰۰هزار تحویل برای SU۷ در سال ۲۰۲۴ را هدف قرار داده است و قصد دارد تجارت خودرویی خود را برای سه سال آینده ۱۰۰ درصد بر بازار چین متمرکز کند.
  • باخت قطعه‌سازان به واردات

    دنیای اقتصاد: وزارت صمت طبق روالی معمول در ابتدای هر سال برنامه تولید خودرو را اعلام می‌کند. این در شرایطی است که فعالان صنعت قطعه تاکید دارند، تولید بدون توان واقعی قطعه‌سازان به خودروساز دیکته می‌شود. آمارهای معتبر از سوی مجلس نیز از کاهش تولید و فروش قطعات خودرو در سال گذشته خبر می‌دهد.
  • پرداخت تسهیلات ارزی به واردات اتوبوس

    دنیای اقتصاد: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پرداخت تسهیلات ارزی واردات اتوبوس با نرخ سود ۹درصد گفت: شرکت‌ها تا صبح فردا برای اعلام تعداد ناوگان وارداتی فرصت دارند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدکمال هادیانفر یادآور شد: برای اتوبوس برون‌شهری مبلغ ۶۰۰میلیون یورو و همچنین ۴هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات با سود ۹درصد از محل منابع داخلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون‌شهری در نظر گرفته شده است. وی افزود: در فاز نخست ۱۵۰میلیون یورو برای واردات اتوبوس با عمر کمتر از ۵ سال (قیمت هر دستگاه تا ۲۲۰هزار دلار) در نظر گرفته شده است. متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا صبح امروز تعداد اتوبوسی را که امکان واردات دارند به معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کنند. بر اساس دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ اولویت واردات اتوبوس با شرکت‌های حمل‌ونقلی یا کارگزارهای آنهاست.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر