گروه بین‌الملل- کوفی عنان، فرستاده ‌ویژه سازمان ملل متحد، دمشق را ترک کرد. این در شرایطی است که سفر دو روزه‌ او به سوریه، دستاورد ویژ‌ه‌ای به همراه نداشت. همزمان درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و مخالفان مذاکره با دولت را رد می‌کنند.

به گزارش دویچه وله، سفر کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به سوریه روز یکشنبه بدون دستیابی به نتیجه مشخصی به پایان رسید. عنان در این سفر دو روزه دو بار با بشار اسد ملاقات و پیشنهادهایی را برای حل بحران کنونی در سوریه ارائه کرد. او پس از این دیدارها در جمع خبرنگاران «پایان دادن به کشتار مردم» را شرط اصلی برای یافتن راه‌حلی سیاسی برای خروج از وضعیت فعلی در این کشور دانست و گفت: «موقعیت دشوار می‌شود اما ما نباید امیدمان را از دست بدهیم. من خوشبین هستم.»

کوفی عنان اضافه کرد که در دیدار با بشار اسد ضرب‌المثلی آفریقایی را بیان کرده که می‌گوید: «اگر نمی‌توانی جهت باد را عوض کنی، جهت بادبان‌ها را تغییر بده.»

در مقابل بشار اسد با رد پیشنهادهای کوفی عنان، گفت‌وگو با مخالفان را «تا زمانی که گرو‌ه‌های تروریستی مسلح در تلاش برای ایجاد اغتشاش و بی‌ثبات کردن کشور هستند» ناممکن خواند. رییس‌‌جمهوری سوریه اضافه کرد که اعتراضات مردمی در این کشور از سوی «گروه‌های تروریستی» و «با حمایت کشورهای خارجی» سازماندهی می‌شود.

در سوی مقابل، مخالفان دولت نیز هرگونه مذاکره در شرایط کنونی را «دور از واقعیت و بی‌معنی» توصیف کرده‌اند.

در تحولی دیگر مرتبط با سوریه، گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، روز یکشنبه، پس از دیدار با مقامات عربستان سعودی در کنفرانسی خبری در ریاض، «تغییرات صلح‌آمیز» در سوریه را در کنار پایان خشونت‌ها یکی از نکات محوری در برخورد با بحران کنونی در این کشور دانست.

سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان نیز بشار اسد را به «کشتار مردم کشورش» متهم کرد.

از سوی دیگر اتحادیه اروپا در نظر دارد تا تحریم‌های جدیدی را علیه دولت سوریه وضع کند. این تحریم‌ها بیش از همه پروازهای هوایی غیرنظامی و تردد کشتی‌های دریایی را نشانه گرفته‌اند. کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا فشارهای ناشی از تحریم‌های اقتصادی به همراه اقدامات دیپلماتیک را اهرم کنونی اتحادیه اروپا برای مجبور ساختن دولت سوریه به توقف سرکوب خشونت‌آمیز شهروندانش دانست.

همزمان با سفر کوفی عنان به دمشق، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه از موضع‌ این کشور در قبال سوریه دفاع کرد.

اتحادیه عرب و روسیه به‌رغم اختلاف‌نظرها در این نشست بر سر طرح مشترک پنج ماده‌ای برای پایان دادن به بحران سوریه به توافق رسیدند. در این طرح از طرفین درگیر در سوریه خواسته شده تا سلاح‌هایشان را زمین گذارند و بر سر میز مذاکره بنشینند. در همین شرایط اتحادیه عرب نیز از خواست پیشین خود مبنی بر کناره‌گیری بشار اسد از قدرت عقب‌نشینی کرده است.