شماره روزنامه ۶۰۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۸ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۸۸۸

  • چرا آتش‌بس در غزه تمدید نشد؟

    دنیای‌اقتصاد: پس از پایان آتش‌بس، اسرائیل حملات خود را از سر گرفت و به دنبال این حملات ده‌ها فلسطینی جان خود را از دست دادند. ارتش اسرائیل با ریختن برگه‌هایی از آسمان به مردم بخش‌هایی از جنوب ویران‌شده هشدار داد که آنجا را تخلیه کنند؛ زیرا بمباران سنگین‌تری در راه است. ۷صبح دیروز جمعه پایان زمان‌ آتش‌بس بود و تلاش‌های مصر، قطر و ایالات متحده برای تمدید آتش‌بس به جایی نرسید.
  • سند محرمانه از ۷ اکتبر

    دنیای‌اقتصاد: همزمان با ناکام ماندن تلاش‌های مصر، قطر و ایالات متحده برای تمدید آتش‌بس و شروع حملات وحشیانه اسرائیل به غزه از ۷صبح روز گذشته به وقت محلی، روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی از این راز پرده برداشت که اسرائیل از یک‌سال پیش در جریان عملیات حماس بوده است. این روزنامه به سند ۴۰صفحه‌ای تحت عنوان «دیوار اریحا» اشاره می‌کند که نقطه به نقطه، دقیقا تهاجم حماس را ترسیم کرده بود. سند ترجمه‌شده که توسط نیویورک تایمز بررسی شده، تاریخی را برای حمله تعیین نکرده، اما حمله روشمندی را توصیف کرده است که برای غلبه بر استحکامات اطراف نوار غزه، تصرف شهرهای اسرائیل و حمله به پایگاه‌های نظامی کلیدی، از جمله یک مرکز فرماندهی طراحی شده بود. حماس این طرح را با دقت پیاده کرد. این سند به‌طور گسترده در میان رهبران نظامی و اطلاعاتی اسرائیل پخش شد؛ اما کارشناسان به این نتیجه رسیدند که بر اساس اسناد و اظهارات مقامات، حمله‌ای در این مقیاس از توانایی‌های حماس خارج است.
  • دیپلمات، تا لحظه مرگ

    دنیای‌اقتصاد: قدرتمندترین وزیر امور خارجه ایالات متحده در دوران پس از جنگ که هم مورد تحسین و هم عتاب قرار گرفت، هنری آلفرد کیسینجر بود. میراث پیچیده او هنوز در روابط با چین، روسیه و خاورمیانه طنین‌انداز است. هنری کیسینجر، دانشمندی که به دیپلمات تبدیل شده بود، مهندسی گشایش درهای ایالات متحده به چین را برعهده داشت. همچنین او بود که درباره خروج این کشور از ویتنام مذاکره کرد و از حیله‌گری، جاه‌طلبی و تعقل برای بازسازی روابط قدرت آمریکا با اتحاد جماهیر شوروی در اوج جنگ سرد استفاده کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، او که گاهی برای انجام این کار ارزش‌های دموکراتیک را زیر پا گذاشته بود، روز چهارشنبه در خانه خود در کنتِ کانکتیکات، درگذشت. او در زمان فوت ۱۰۰سال داشت.
  • در نشست آب‌وهوای دبی چه می‌گذرد؟

    دنیای‌اقتصاد: رهبران جهان در دبی برای نشست سالانه آب و هوایی سازمان ملل متحد هم آمدند و خواستار اقدام فوری برای کاهش گرمایش جهانی شدند. «دیوید ژلز» در گزارش یک‌دسامبر در نیویورک تایمز نوشت، چارلز سوم (پادشاه بریتانیا)، میا موتلی (نخست‌وزیر باربادوس)، ولودیمیر زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) و ویلیام روتو (رئیس‌جمهور کنیا) از جمله کسانی بودند که دیروز جمعه در دومین روز از نشست معروف به COP۲۸، سخنرانی کردند.
  • استاد بازی‌‌ها: هنری کیسینجر و هنر دیپلماسی خاورمیانه‌‌ای

    مارتین ایندیک ترجمه: محمدحسین باقی
    پرز ایده‌ خود را مبنی بر ایجاد مالکیت مشترک اسرائیل-اردن در کرانه‌ باختری پیشنهاد کرد که پادشاه آن را رد و تاکید کرد که اسرائیل باید مقداری عقب‌نشینی کند. آلون با ارائه‌ ایده‌ «ابتدا اریحا» با کریدوری به رام‌الله پاسخ داد. پادشاه بر عقب‌نشینی در تمام جبهه اصرار داشت. آنها فقط در یک موضوع می‌توانستند نقطه‌ مشترکی پیدا کنند: همان‌طور که رابین رویارویی با فورد و کیسینجر را توصیف کرد، «ما هر دو یک نگاه مشترک به سازمان آزادی‌بخش فلسطین داریم و هیچ کشور سومی بین خود نداریم.»
  • کلاس بی دانشجوی هیلاری در کلمبیا

    اسکای‌نیوز: معترضان حامی فلسطین در کلاس درس هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در دانشگاه کلمبیا حاضر نشدند و بیرون از کلاس تحصن کردند. دانشجویان فریاد «هیلاری، هیلاری، نمی‌توانی پنهان شوی» سر می‌دادند. آنها در حالی شعار می‌دادند و یادداشت‌های اعتراضی در دست داشتند، شاهد عبور هیلاری کلینتون بانوی اول سابق و وزیر خارجه دولت اوباما از مقابلشان بودند. معترضان همچنین بنری داشتند که روی آن نوشته بود «روی دستان کلمبیا خون است.» دانشگاه کلمبیای آمریکا، در نیویورک است. دانشجویان معترض شعار می‌دادند «شما در حال حمایت از نسل‌کشی هستید» و شعار «فسطین را آزاد کنید، آزاد کنید» سر دادند. برخی از آنها نیز علیه هیلاری کلینتون شعار می‌دادند و می‌گفتند: «شرم بر تو باد.» اوایل نوامبر هم دانشجویان به نشانه اعتراض جلسه سخنرانی کلینتون را ترک کردند تا مخالفتشان را با حمایت این چهره سرشناس از حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه ابراز کنند.
  • پوتین برنده جنگ اوکراین است

    دنیای‌اقتصاد – گروه بین‌الملل: نشریه اکونومیست در یکی از سرمقاله‌های خود به موضوع جنگ اوکراین پرداخته است و اشاره می‌کند که اکنون بزرگ‌ترین سرمایه ولادیمیر پوتین فقدان دید استراتژیک مقامات اروپایی نسبت به بحران اوکراین است که باعث شده است روسیه فعلا دست برتر را داشته باشد. از منظر تحلیلگران این نشریه، برای اولین‌بار از آغاز جنگ در فوریه۲۰۲۴ به نظر می‌رسد که پوتین می‌تواند برنده باشد. رئیس‌جمهور روسیه کشورش را وارد مسیر جنگ کرده و قدرت داخلی‌اش را نیز تقویت کرده است. او از خارج محموله‌های تسلیحاتی دریافت می‌کند و در ایجاد اتحاد «جهان جنوب» علیه آمریکا نقش داشته است. از همه مهم‌تر، او توانسته است باور غرب را به اینکه اوکراین می‌تواند و باید درپایان جنگ به یک دموکراسی اروپایی شکوفا تبدیل شود، تضعیف کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر