افشای مذاکره هند با طالبان

پیش از این هند حاضر به گفت و گوی مستقیم با گروه طالبان در افغانستان نبود و از قدرت گرفتن دوباره این گروه ابراز نگرانی می‌کرد. 

"هندوستان تایمز" در این خصوص گزارش داد: این اقدام هند از دو جهت اهمیت پیدا می‌کند: اول اینکه نشان دهنده تغییر سیاست دهلی نو در مقابل طالبان است. دوم اینکه در زمانی انجام می‌شود که نیروهای خارجی از جمله آمریکا درحال ترک خاک افغانستان هستند و این تحولات نقش طالبان در آینده افغانستان را مهمتر می‌کند. 
تماس هند با طالبان بیشتر از سوی مقامات امنیتی در دهلی و محدود به رهبران طالبانی است که هند آن‌ها را "ملی گرا" می‌داند و معتقد است آن‌ها تحت نفوذ کشور دیگری نیستند. 
یک مقام ارشد امنیتی هند گفت: ما چند ماه است که با رهبران طالبان ارتباط برقرار کرده‌ایم، اگرچه این ارتباط بیشتر حالت اکتشافی دارد. دیدار مستقیم با طالبان انجام نشده است اما ما پیام‌های خود را به ملا برادر انتقال داده‌ایم. ما با شاخه‌های دیگر طالبان نیز گفت و گو کرده‌ایم. این گفت و گوها با وجود عدم اعتماد از سوی هر دو طرف انجام شده است. 
ملا برادر از اعضای ارشد گروه طالبان است در راس هیأت مذاکره کننده این گروه می‌باشد. او از جمله افرادی است که از سنین پایین در نبردها علیه شوری سابق مشارکت داشته و از بنیان گذاران اصلی طالبان است. در دوره حکومت طالبان بر افغانستان وی به عنوان فرمانده طالبان در کابل انتخاب شد. 
ارتباط هند با ملا برادر مهم است زیرا وی کسی بود که در ماه فوریه سال ۲۰۲۰ قرارداد خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را با مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا امضا کرد. 
یک مقام دیگر هندی گفت: ما گزینه‌های اولیه برای عدم ارتباط با گروه طالبان و تلاش برای قوی کردن اتحاد شمالی را امتحان کردیم. اما تغییرات عمده‌ای اتفاق افتاده است و برخی در دهلی معتقدند داشتن ارتباط با تعدادی از رهبران طالبان در راستای منافع هند است. 
وزارت امور خارجه هند هنوز در این خصوص بیانیه‌ای منتشر نکرده است. 
اگرچه به گفته مقامات هندی این کشور بزرگ‌ترین سرمایه گذار منطقه‌ای در روند بازسازی و توسعه افغانستان است و تاکنون سه میلیارد دلار در این کشور سرمایه گذاری کرده است اما دهلی دیرتر از سایر کشورهای منطقه و جهان حاضر به ارتباط با گروه طالبان شد. 
در دو سال اخیر دهلی نو در موارد مختلف دلیل عدم ارتباط با گروه طالبان را بیان کرده است. این کشور نگران افزایش خشونت‌ها در افغانستان و امنیت گروه‌های اقلیت هندو و سیک در افغانستان می‌باشد. 
هند پیش از این اعلام کرده بود که این کشور به دنبال تحقق یک روند صلح با رهبری مردم و دولت افغانستان است. هند همچنین اعلام کرده است که هرگونه توافق صلح نباید به ایجاد فضاهای خارج از کنترل که در آن‌ها گروه‌های تروریستی رشد کنند منجر شود. 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.