وی افزود: از آن زمان تاکنون تعداد قابل توجهی شرکت تولیدکننده محصولات فولادی و نوردی احداث  شدند و به این کسب و کار ورود کردند. با ورود رقبای قدرتمند بخش دولتی و خصوصی با تکنولوژی روز و نیز رکود در ساخت و سازهای مسکن و پروژه‌های عمرانی، شرکت گروه ملی در شرایط نامطلوبی قرار گرفت و بخش قابل توجهی از سهم بازار خود را از دست داد. با توجه به شرایط شرکت و ضرورت اجرای استراتژی‌‌های تعالی سازمانی، هیات‌مدیره بر آن شد تا با بررسی توانمندی‌‌های موجود در شرکت و شناسایی فرصت‌‌ها و تهدیدهای محیطی، نسبت به تدوین استراتژی احیا و توسعه اقدام کند.

مدیرعامل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران ادامه داد: به همین منظور چهار طرح استراتژیک تحت عنوان طرح‌های بنیادین احیا و توسعه گروه ملی فولاد در راستای افزایش میزان تولید و فروش، تولید محصول جدید در کشور، ارتقای کیفیت محصولات، توسعه صادرات و ارتقای جایگاه رقابتی شرکت در دستور کار قرار گرفت.

جعفر یوسفی تاکید کرد: طرح‌های گروه ملی در قیاس با سایر سرمایه‌‌گذاری‌‌های مطرح در کشور با توجه به زیرساخت‌‌های موجود در شرکت، ضمن سودآوری مطلوب‌‌تر با کمترین میزان سرانه سرمایه‌‌گذاری برای ایجاد اشتغال، در کمترین زمان ممکن اجرا  شده و به بهره‌‌برداری خواهند رسید.

وی گفت: این چهار طرح که در راستای اهداف یادشده اجرا خواهند شد عبارتند از:  طرح ارتقای ظرفیت تولید تا سقف ۹۰ درصد ظرفیت اسمی، طرح توسعه کارخانه فولادسازی با تکمیل فاز ۲ فولادسازی به ظرفیت تولید ۴۳۰ هزار تن شمش، طرح توسعه کارخانه کوثر با اجرای پروژه کلاف کوثر و طرح توسعه کارخانه لوله‌‌سازی با اجرای پروژه تولید لوله درون‌‌چاهی کیسینگ و تیوبینگ صنعت نفت.