شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۳ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۵۹۷۳

  • سهم وام‌های امهالی از تسهیلات بانکی

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس تازه‌‌ترین گزارش بانک مرکزی، مجموع تسهیلات بانک‌ها در انتهای بهمن سال‌جاری مجموعا به بیش از ۴‌هزار و ۷۹۷‌هزار میلیارد تومان رسید. بر اساس همین گزارش مجموعا تعداد اشخاص حقیقی و حقوقی که تا یازدهمین ماه سال تسهیلات دریافت کرده‌‌اند، به بیش از ۱۵.۸ میلیون نفر می‌رسد. ارزش تسهیلات امهالی طی این مدت هم به مبلغی درحدود ۸۵.۸‌هزار میلیارد تومان رسیده که حدود ۱۹۵.۵‌هزار بدهکار بانکی را شامل می‌شود. این به آن معناست که حدود ۱.۸‌درصد از مجموع تسهیلات سال‌جاری را تسهیلات امهالی تشکیل می‌دهد.
  • پلتفرم ویژه سرمایه‌گذاری برد-برد

    پلتفرم‌های تامین مالی جمعی، سرمایه‌گذاری معاف از مالیات را با سود بالاتر از بازارهای موازی و صندوق‌ها و ریسک کنترل‌شده به سرمایه‌گذاران ارائه می‌کنند.
  • فاصله ۲۰ تا ۳۰ درصدی نرخ فعلی بیمه شخص ثالث با نرخ فنی

    دنیای‌اقتصاد: بیمه شخص ثالث نوعی بیمه اجباری است که باعث می‌شود در یک حادثه رانندگی زیان مالی و جانی، شخص ثالث زیان کند و تمامی‌‌خسارات جانی و مالی به شخص ثالث تحت پوشش بیمه شخص ثالث برسد. تغییر شرایط اقتصادی و بالا رفتن قیمت خدمات در کشور بحثی مهم است و در نتیجه قیمت بیمه نیز دستخوش تغییراتی می‌شود که به دنبال آن قیمت بیمه‌‌نامه‌‌های شخص ثالث نیز افزایش خواهد داشت. اما در کنار این افزایش قیمت، گزینه پنهانی برای بیمه‌‌های شخص ثالث وجود دارد که باعث افزایش بیش از پیش قیمت بیمه‌‌نامه می‌شود. در این گفت‌‌وگو سراغ عضو شورای عالی بیمه کشور رفته‌‌ایم تا درباره بیمه شخص ثالث و قوانین آن بیشتر بدانیم.
  • ساماندهی موسسه نور در بانک ملی حاصل تجربه، دانش و شهامت مدیریت بود

    دنیای‌اقتصاد: در مراسم تقدیر از دست‌‌اندرکاران ساماندهی موسسه مالی اعتباری نور در بانک ملی ایران که با حضور محمد طالبی دبیرکل بانک مرکزی، محرمیان معاون فناوری‌‌های نوین بانک مرکزی، انتظاری رئیس هیات‌مدیره، درویش روحانی عضو هیات‌مدیره، شاکری مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک و تنی چند از مدیران بانک ملی و موسسه نور برگزار شد، طالبی اظهار کرد: آنچه در روند این ساماندهی طی یک زمان کوتاه رخ داد، حاصل همکاری هر سه مجموعه و انباشت تجربه، دانش و شهامت مدیریتی در شرکت خدمات انفورماتیک بود.
  • ضرورت انسجام و همدلی برای حل مشکلات و ارتقای جایگاه صنعت بیمه

    دنیای‌اقتصاد: علی‌‌رضا یزدان‌‌دوست در مراسم پنجاه و هشتمین سالروز تاسیس سندیکای بیمه‌‌گران ایران، به بررسی چالش‌‌ها و فرصت‌‌های پیش روی صنعت بیمه کشور پرداخت. به گزارش روابط عمومی بیمه ملت، رئیس هیات رئیسه سندیکای بیمه‌‌گران ایران در این مراسم که با حضور علی استادهاشمی رئیس کل و اعضای هیات عامل بیمه مرکزی، محسن پورکیانی دبیرکل سندیکای بیمه‌‌گران و مدیران عامل شرکت‌های بیمه و دبیران و اعضای برگزیده سندیکا برگزار شد، با اشاره به مشکلات برخی رشته‌‌های بیمه‌‌ای مانند بیمه شخص ثالث و درمان، گفت: ریشه این مشکلات نه در داخل صنعت بیمه، بلکه در تصمیمات و سیاست‌‌های خارج از این حوزه نهفته است. وی به عنوان مثال به عدم‌تناسب تعرفه‌‌های درمانی با هزینه‌‌های واقعی اشاره کرد و افزود: این موضوع به ضرر شرکت‌های بیمه و در نهایت، بیمه‌‌گذاران تمام می‌شود. برای حل این مشکل، نیازمند توجه بیشتر به بحث مدیریت ریسک و همچنین نظارت دقیق بر مناقصات و قراردادهای بیمه تکمیلی درمانی هستیم. مدیرعامل بیمه ملت در ادامه با تاکید بر ضرورت انسجام و همدلی بین نهادهای تصمیم‌گیر و فعالان صنعت بیمه، گفت: هدف‌‌گذاری مشترک در میان این نهادها می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد.
  • صورت‌های مالی و اساسنامه جدید در مجامع بیمه اتکایی ایرانیان

    دنیای‌اقتصاد: مجامع عمومی عادی سالانه و عمومی فوق‌‌العاده بیمه اتکایی ایرانیان با حضور ۶۵.۹۷‌درصد صاحبان سهام، حسابرس و بازرس قانونی و نمایندگان بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد. در این جلسه، پس از ارائه گزارش هیات‌مدیره توسط محمد رضا کشاورز مدیرعامل بیمه اتکایی ایرانیان و استماع گزارش حسابرس، صورت‌های مالی سال مالی منتهی به ۳۰ آذرماه جاری با اکثریت آرای حاضرین مورد تصویب قرار گرفت. بیمه اتکایی ایرانیان در سال مالی گذشته موفق به تحقق سود خالص ۵۹۰۶۳۸۷ میلیون ریال شد که با تصویب مجمع ۲۰۰ ریال به ازای هر سهم بین سهامداران تقسیم شد.
  • طرح جدید بیمه پاسارگاد در پایان سال

    دنیای‌اقتصاد: عیدانه بیمه پاسارگاد در ایام پایانی سال ۱۴۰۲، با اجرای طرح تخفیف ۱۰ درصدی برای بیمه‌‌نامه‌های بدنه خودرو از ابتدای اسفند ماه ۱۴۰۲ تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ فعال شده است. همچنین طرح تخفیف بیمه‌‌نامه آتش‌‌سوزی بیمه پاسارگاد ویژه منازل مسکونی با ۳۰درصد تخفیف، واحدهای غیرصنعتی با ۲۰‌درصد تخفیف و واحدهای صنعتی با ۱۰‌درصد تخفیف برای متقاضیان خرید این بیمه‌‌نامه از ابتدای اسفند ماه سال ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین سال ۱۴۰۳ اجرایی شده است.
  • افزایش سرمایه دو بانک ملی و سپه تا آخر امسال

    بازار: عضو هیات‌مدیره بانک ملی خبر داد: افزایش سرمایه دو بانک ملی و سپه تا پیش از پایان سال انجام شده و در صورت‌های مالی دو بانک خود را نشان می‌دهد. صمد عزیزنژاد در خصوص روند اجرایی انتشار اوراق دو بانک ملی و سپه گفت: قانون‌گذار هدف‌گذاری کرده بود تا در شهریور امسال افزایش سرمایه این دو بانک در صورت‌های مالی ۶ماه اول بانک‌های ملی و سپه لحاظ شود منتها به لحاظ شناسایی و ارزش‌گذاری دارایی‌ها، این امر میسر نشد. وی افزود: برنامه‌ریزی دو بانک ملی و سپه بر این بود که تا انتهای آذرماه، دارایی‌ها شناسایی و اوراق منتشر شود ولی باتوجه به اینکه برخی دارایی‌ها را سازمان بورس قبول نداشت بنابراین بانک ملی و سپه شروع به شناسایی و ارزش‌گذاری‌های دارایی‌های خود کردند و دارایی‌های جدید را به تایید سازمان بورس رساندند. عزیزنژاد ادامه داد: در هفته اخیر دارایی‌های بانک ملی و سپه از سوی سازمان بورس، تایید نهایی و مجوز انتشار اوراق از سوی سازمان برنامه و بودجه اخذ شد بنابراین تاپایان سال اوراق منتشر و این افزایش سرمایه در صورت‌های مالی بانک سپه و ملی لحاظ خواهد شد. وی در پایان تصریح کرد: افزایش سرمایه بانک‌ها موجب کاهش نیاز به منابع بانک مرکزی برای تسهیلات دهی می‌شود.
  • تفاهم بانک صادرات ایران و گروه ماموت برای انجام پروژه‌‌های مشترک استارت‌آپی

    بازار: مدیرعامل بانک صادرات ایران در بازدید از گروه ماموت ضمن در جریان قرار گرفتن فعالیت‌‌های گروه ماموت اظهار امیدواری کرد: در دوره تحول بانک بتوان با شرکای تجاری اقدامات و پروژه‌‌های مشترک را اجرایی کرد. به گزارش بانک صادرات، در این بازدید که یاسر مرادی عضو هیات‌‌مدیره، سیدکاظم مرتضوی اسکویی معاون شعب، مهدی رزمی معاون اعتبارات، محمد وطن‌‌پور معاون بانکداری جامع، هدایت نصرالهی مدیر امور حوزه مدیریت و ارتباطات و عباس شهروی مدیر شعب استان البرز، مدیرعامل بانک را همراهی می‌‌کردند، در بدو ورود به شهرک صنعتی ماموت از شعبه بانک صادرات ایران مستقر در شهرک بازدید و عملکرد شعبه را بررسی و تکالیفی را برای شعبه جهت تحقق اهداف پایان سال بیان کردند. پس از آن با همراهی فردوس مالک گروه ماموت و مومنی مدیرعامل گروه از خط تولیدهای این مجموعه بازدید کردند. سپس در جلسه مشترک به بیان موضوعات و حوزه‌‌های همکاری پرداختند و برنامه‌‌ای برای توسعه این همکاری‌‌ها تبیین کردند.
  • سامانه نظارت هوشمند برای تسهیلات مسکن

    در نهمین همایش سالانه بازرسی بانک مسکن با حضور مدیرعامل بانک و برخی مدیران، از سامانه نظارت هوشمند به عنوان اولین سامانه هوشمند بازرسی در شبکه بانکی رونمایی شد.
  • قرارداد درون‏‏‌گروهی ساخت «نیروگاه سیکل ترکیبی» غدیر

    به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت سرمایه‌گذاری برق و انرژی غدیر، اولین قرارداد درون‌‌‌گروهی گروه سرمایه‌گذاری غدیر، میان هلدینگ برق و انرژی غدیر و مجتمع فولاد نی‌‌‌ریز با موضوع احداث «نیروگاه سیکل ترکیبی زیم‌‌‌اور ساری» امضا شد.
  • پالایشگاه نفت تهران پتروپالایشگاه شد

    رئیس هیات‌مدیره و رئیس کارگروه سرمایه‌گذاری پالایشگاه نفت تهران از خرید بیش از ۵۰‌درصد سهام پتروشیمی شازند از سوی پالایشگاه نفت تهران و تبدیل این مجتمع پالایشی به پتروپالایشگاه خبر داد. وحید عبیری در این باره گفت: بر اساس سند راهبردی و مطالعات بلندمدت متخصصان و کارشناسان بازار سرمایه و پالایشگاه و بررسی‌‌‌های تحلیلی کمیته‌‌‌ سرمایه‌گذاری، شرکت پالایش نفت تهران ۵۱.۳‌درصد از سهام عمده پتروشیمی شازند متعلق به گروه توسعه ملی به ارزش حدودی ۲۴.۱‌هزار میلیارد تومان را خریداری کرد.
  • تنظیم‌گری حول مسوولیت شرکت‌ها

    ندا کردونی / کارشناس ارشد مدیریت توسعه
    یکی از موانع جدی در راه تحقق اهداف توسعه پایدار و ارتقای نقش بخش خصوصی در توسعه متوازن جامعه، عدم‌شفافیت در خصوص جایگاه استانداردها، موازین، مقررات، قوانین و هنجارها در حوزه گزارشگری غیرمالی (پایداری) در نسبت با نظام حقوقی است. در هر نظام حقوقی، بسته به رویه و سنت حاکم بر آن، قواعد در سطوح مختلفی طبقه‌بندی می‌شوند تا بتوانند اصول و اهداف مورد نظر خود را در بهترین و متناسب‌ترین حالت به اجرا درآورند. مقررات و موازین مرتبط با گزارشگری پایداری در بخش خصوصی نیز از این قاعده مستثنی نیست و از این جهت ضروری است تا جایگاه این‌گونه مقررات و موازین در نسبت با نظام حقوقی و الزامات قانونی و فرا قانونی روشن شود. از این رو، هم‌افزایی شکل گرفته حول پیش‌نویس پیشنهادی از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با عنوان قانون مسوولیت اجتماعی شرکتی حائز اهمیت است و امید است با ادامه رویکرد مسوولانه و ذی‌نفع‌محور از سوی این مرکز، ما همچنان شاهد مشارکت پررنگ‌تر بخش خصوصی در فرآیندهای سیاستگذاری به‌ویژه حول مسوولیت اجتماعی و پایداری کسب و کارها باشیم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر