شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۹ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۵۹۵۹

  • فرصت‌های از دست‌رفته «گلفود»

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: نمایشگاه گلفود دبی (Gulfood) از ۲۹ بهمن تا ۳ اسفند ۱۴۰۲ در شهر دبی کشور امارات متحده عربی برگزار شد. این نمایشگاه یکی از پربازدیدترین رویدادهای حاضر در تقویم بوده و مکان ملاقات صنایع و بزرگ‌ترین جایگاه فروش سال به حساب می‌‌‌آید. چند‌هزار شرکت در این نمایشگاه غرفه‌‌‌ دارند تا با ۸۵هزار بازدیدکننده از بیش از ۱۹۰ کشور جهان ملاقات کرده و تجارت انجام دهند. نمایشگاه غذای خلیج فارس (Gulfood) بزرگ‌ترین رویداد تجاری در حوزه خوراکی و مهمانداری است که طعم‌‌‌های جهانی، کسب و کارهایی در سطح جهانی را ملاقات می‌کنند. این نمایشگاه که بیش از ٢٥سال از تاسیس آن می‌‌‌گذرد، در بین صادرکنندگان برای بازگشت فوق‌‌‌العاده سرمایه شهرت یافته است.
  • سهم ۷ درصدی نان صنعتی در سفره خانوارها

    دنیای‌اقتصاد: پس از حذف یارانه آرد صنف و صنعت، رقابت بین نان‌‌‌های سنتی و صنعتی به مسیر دیگری هدایت شد و این مساله موجب شد سهم نان‌‌‌های حجیم و نیمه حجیم در سبد خانوارها کمتر از قبل نیز شود. در واقع در حالی که بسیاری از صنایع به گفته تحلیلگران در مرحله زیان‌دهی قرار دارند، صنف و صنعت نان‌‌‌های حجیم و نیمه حجیم نیز به گفته فعالان این حوزه شرایط خوبی ندارند. به این معنا که اگر فعالان این صنعت بخواهند فقط روی تولید نان تمرکز داشته باشند زیان‌‌‌ده هستند، اما غالبا الان در کنار تولید نان‌‌‌ها؛ تولید و عرضه نان‌‌‌های شیرین را هم در برنامه کاری خود قرار داده‌‌‌اند تا بتوانند امورات خود را بگذرانند در غیر این صورت زیان‌ده هستند. به‌خصوص اینکه الان وضعیت صنعت نان‌‌‌های صنعتی به نحوی است که فعالان این بخش به صورت رقابتی کار می‌‌‌کنند.
  • وضع عوارض ۵۰ درصدی به معنای ممنوعیت صادرات خرما است

    دنیای‌اقتصاد: در نشست خبری که با محوریت تنظیم بازار خرمای ماه رمضان برگزار شد محسن رشیدفرخی رئیس انجمن خرمای ملی ایران با گلایه از وضع عوارض صادراتی ۵۰درصدی آن هم در آستانه ماه رمضان گفت: وضع چنین عوارضی عملا به معنای ممنوعیت صادرات است. آن هم در شرایطی که ۵۰درصد مصرف خرمای ایران چه برای مصرف داخل و چه برای صادرات در ماه مبارک رمضان رقم می‌خورد. رشید‌فرخی افزود: اگر نتوانیم به این هدف دست یابیم برای بعد از ماه رمضان دچار مشکل می‌شویم چون بعد از ماه رمضان هوا به سمت گرما می‌رود و گرما همواره موجب کاهش مصرف می‌شود. این در حالی است که از ابتدای مرداد ۱۴۰۳ هم خرمای جدید وارد بازار می‌شود و قطعا مشکل دو‌چندان می‌شود. رئیس انجمن ملی خرمای ایران با بیان اینکه ارزش صادراتی خرمای ایران سالانه تا نیم میلیون دلار می‌رسد، خاطرنشان کرد: با این حال طبق آمارهای گمرکی تا الان ۲۱۰ میلیون دلار از این مقدار محقق شده و ۲۴۰میلیون دلاری که باید محقق شود برای ماه رمضان باید عملیاتی شود. اما در صورت اعمال عوارض ۵۰ درصدی صادرات قطعا رسیدن به این ارقام امسال شدنی نیست و این به معنای متضرر شدن ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون دلاری در این بخش است.
  • شرکت به‌‌‌پخش ۱۳۰۰ میلیارد تومانی شد

    دنیای اقتصاد: شرکت به‌‌‌پخش توانست در بهمن سال‌جاری رکورد فروش یک‌هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی را به ثبت رساند. سیامک ربیعی، مدیرعامل شرکت به‌‌‌پخش ضمن بیان این مطلب با تاکید بر اینکه استفاده از ظرفیت‌‌‌های ارزشمند سرمایه انسانی در بهبود فروش شرکت موثر است، افزود: تقویت زیرساخت و توسعه راهکارهای لجستیکی، به‌کارگیری بهتر فناوری اطلاعات، بهبود فرآیندها و روش‌ها نیز در این راه مورد تاکید است. وی تصریح کرد: هماهنگی بیشتر و تامین به موقع کالا توسط تامین‌‌‌کنندگان در کنار بیم‌‌‌های ناشی از شرایط حاکم بر اقتصاد تحریمی کشور برای ثبت رکورد جدید در ماه‌‌‌ پایانی سال‌جاری و تا پایان سال مورد تاکید است. ربیعی رکورد بعدی شرکت را یک‌‌‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی کرد.
  • آنچه نستله و سایر غول‌‌های مواد غذایی در مورد تورم می‌‌گویند

    دنیای‌اقتصاد: نستله، بزرگ‌ترین فروشنده مواد غذایی بسته‌‌بندی شده در جهان، به دیگر غول‌‌های مواد غذایی و نوشیدنی پیوست و کاهش فروش خود در سال گذشته را ناشی از تورم وحشتناک در این سال عنوان کرد. نستله، پپسی و کرافت‌‌هاینز همگی تورم را عامل افت فروش خود در سال ۲۰۲۳ می‌دانند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر