شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

  • راه تحریم‌زدایی

    دنیای اقتصاد: «حضور تجار خارجی در اکسپو ۲۰۲۴ بی‌سابقه بود»؛ این جمله‌ای از مجید تکبیری، رئیس ستاد بر‌‌گزاری ایران‌اکسپو در پا سخ به خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» بود.رئیسی همچنین به توانمندی جمهوری‌اسلامی ایران در زمینه صدور خدمات فنی-مهندسی اشاره کرد و گفت: امروز جمهوری‌اسلامی ایران با اتکا به توان متخصصان و مهندسان خود در ۲۰کشور جهان در حال اجرای طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ است که می‌توان از این توان و ظرفیت در جهت توسعه دیگر کشورها نیز بهره‌‌‌‌‌برد.
  • ماموریت محوری اتاق‌های مشترک

    اتاق‌های مشترک بازرگانی به‌عنوان بازوی راهبردی اتاق‏‏‏‏‌‎ بازرگانی، نقش کلیدی و محوری در توسعه و رونق تجارت با کشورهای هدف و ارتقای سطح مناسبات تجاری دارند. این اتاق‌ها با تدوین رابطه کارآمد با دولت و نهاد حاکمیت و سیاستگذار از یک‌سو و اتاق بازرگانی به‌عنوان نهاد بالادستی از سوی دیگر می‌توانند در راستای پیشبرد اهداف دیپلماسی اقتصادی و تجاری نقش محوری و کلیدی ایفا کنند، با این‌وجود برخی موانع بر سر راه فعالیت این اتاق‌ها وجود دارد که باعث‌شده ارتباط این اتاق‌ها با کشورهای هدف کمرنگ باشد. کارشناسان با تاکید بر رفع موانع بر سر راه فعالیت این اتاق‌ها، اتاق‌های مشترک را بازوی راهبردی اتاق بازرگانی می‌دانند که می‌توانند در دستیابی به اهد اف تجاری و صادراتی بسیار موثر عمل کنند.
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار

    دنیای‌اقتصاد: وزیران عضو شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی به استناد اصل یکصدوسی‌وهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با رعایت تصویب‌نامه اصلاحات بعدی آن تصویب کردند که مهدی سرابندی به مدت سه‌سال به عنوان عضو موظف هیات‌مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار انتخاب شود.
  • برای تحقق شعار سال گلوگاه‌های تولید برداشته شود

    دنیای‌اقتصاد: محمدجواد امانی، رئیس اتاق اهواز، حل مشکلات بخش‌خصوصی را برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم موثر دانست و بر لزوم رسیدگی به مشکلات صنایع کوچک به‌عنوان مردمی‌‌‌‌ترین بخش اقتصاد تاکید کرد. رئیس اتاق اهواز با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان در حوزه‌های مختلف گفت: برای تحقق شعار سال ‌با تعامل بخش‌خصوصی و نهادهای مرتبط، گلوگاه‌های تولید در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی و دیگر بخش‌های اقتصادی باید برداشته شوند.
  • تاسیس کارخانه تولید خودکار

    دنیای‌اقتصاد: علی‌اکبر رفوگران پدرش را قانع کرد تا با تاسیس کارخانه بیک در ایران موافقت کند. برای این کار در پاریس به دیدار بیک (موسس و رئیس کارخانه بیک) رفت. او گفت: آقای رفوگران چه کاری می‌توانم برایتان بکنم؟ وی که از قبل خودش را برای این لحظه آماده کرده‌بود، از او یک ماشین تزریق پلاستیک به‌اضافه یک قالب خودکار دست‌دوم خواست و حاضر شد پول آن را همان لحظه بپردازد، سپس گفت: اگر توانستم تولید خودکار را به سطحی برسانم که مورد رضایت شما باشد، اجازه تولید خودکار بیک در ایران را به من بدهید، اگر نتوانستم، ماشین تزریق را نگه می‌دارم و قالب را به شما برمی‌گردانم تا در فرصت مناسب به هرکس خواستید بفروشید و بعدا پولش را به من بدهید. بیک لبخندی زد و این پشتکار را به او تبریک گفت.
  • دشواری‌های محیط کسب‌وکار با سامانه‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد: در نشست پانزدهم کمیسیون «بهبود محیط کسب‌وکار و رفع موانع تولید» اتاق بازرگانی تهران، موانع تحقق شعار سال مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و از تعدد سامانه‏‏‌های دولتی که بوروکراسی سنگینی را برای فعالیت‏‏‌های اقتصادی کشور ایجاد کرده است، به عنوان یکی از موانع مهم جهش تولید با مشارکت مردم یاد شد.پانزدهمین جلسه کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار و رفع موانع تولید اتاق تهران که نخستین نشست این کمیسیون در سال جدید بود، با محوریت تعدد سامانه‏‏‌ها و بررسی موانع تحقق شعار سال برگزار شد. محمدرضا نجفی‏‏‌منش، رئیس این کمیسیون، در ابتدای نشست با اشاره به شعار سال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: تجربه سال‌های گذشته به ما نشان داده است که هر سال به‏‏‌رغم توجه عمیق مقام معظم رهبری در انتخاب شعار سال و تاکید ایشان بر تلاش عمومی و بسیج همه دستگاه‏‏‌ها و نهادها برای تحقق آن، بسیاری از نهادها در جهت رفع موانع موجود و رسیدن به این هدف حرکت نمی‏‏‌کنند.
  • تسریع انتقال به آینده‏‏‌ای کم کربن

    دنیای‌اقتصاد: از آنجا که جهان همچنان با چالش‌های ناشی از تغییرات آب‌وهوایی دست و پنجه نرم می‌کند، نیاز به منابع انرژی پایدار و تجدیدپذیر هرگز به این اندازه مبرم نبوده است. پذیرش گسترده وسایل نقلیه الکتریکی (EVs) به دلیل محدودیت‌های فناوری باتری موجود که اغلب بر مواد گران‌قیمت، کمیاب و مضر برای محیط‌زیست متکی است، با مشکل مواجه شده است. اینجاست که سیستم‌های باتری بدون آلایندگی جدید به کار می‌‌‌آید؟
  • شناسایی ۲۸ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در سال گذشته

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت شهرک‌‌‌های صنعتی تهران از شناسایی ۲۸نیاز فناورانه و رفع ۱۰نیاز فناورانه واحدهای صنعتی طی سال ۱۴۰۲ خبر داد.
  • ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ۵‌هزار مگاوات افزایش می‌‌‌یابد

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از امکان صادرات برق ایران به اروپا از طریق ترکیه با مشارکت شرکت‌های بخش خصوصی فعال در بازارهای برق منطقه‌‌‌ای در هشت‌اه عادی سال خبر داد.
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی

    دنیای‌اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ صادرات محصولات نساجی ۴۸۹میلیون دلار و واردات آن ۲.۲میلیارد دلار بود.براساس آمار گمرک ایران، میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به ۴۸۹میلیون دلار رسید. به گزارش خبرگزاری مهر، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶‌درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند. همچنین عمده‌‌‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی شامل کف‌‌‌پوش‌‌‌های غیرمخملی‌باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰میلیون دلار بوده است.
  • ساخت شهرک صنعتی پوشاک هنوز آغاز نشده است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه ساخت شهرک صنعتی پوشاک هنوز شروع نشده است، گفت که این شهرک در حال تغییر مکان است‏‏‌.محمود سیجانی در گفت‏‏‌وگو با «ایسنا»، اظهار کرد: ابتدا قرار بود شهرک صنعتی پوشاک در نزدیکی شمس‌آباد ساخته شود، اما به دلیل مشکلاتی که در حوزه زمین وجود داشت، قرار شده این شهرک در نزدیکی فرودگاه امام خمینی (ره) جانمایی شود.رئیس سازمان صمت استان تهران با بیان اینکه اطلاعات دقیق‏‏‌تر درباره اینکه ساخت شهرک صنعتی پوشاک در چه مرحله‏‏‌ای قرار دارد، در اختیار شرکت شهرک‏‏‌های صنعتی استان تهران است، گفت: البته این احتمال وجود دارد که با انجام اصلاحاتی، شهرک صنعتی پوشاک در همان جای قبلی ساخته شود.
  • ۲۴ برابر شدن قبوض برق برای مشترکان پرمصرف

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر، استفاده از کولر گازی در مناطق عادی را با افزایش سه‌برابری مصرف و ٢٤برابر شدن قبض برق خانگی همراه دانست.
  • میزبانی اصفهان از مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا

    دنیای‌اقتصاد-اصفهان: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: این کلانشهر میزبان بر‌‌گزاری دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفت‌‌‌‌‌‌‌‌وگوی همکاری آسیا (ACD) است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» از اصفهان، امیر کشانی در نشست مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با رایزنان اقتصادی و بازرگانی سفارتخانه‌‌‌‌‌‌‌‌های کشورهای عضو مجمع گفت‌‌‌‌‌‌‌‌وگوی همکاری آسیا (ACD) افزود: این اجلاس به پیشنهاد دبیرخانه ACD به میزبانی اصفهان، روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود.
  • برنامه جهش تجارت با قاره امید

    دنیای اقتصاد: دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با حضور رئیس‌جمهور ایران و نمایندگانی از ۳۰ کشور آفریقایی، روز جمعه در حالی برگزار شد که تجارت ایران با کشورهای آفریقایی برخلاف انتظارات افت قابل‌توجهی را در سال‌گذشته تجربه کرده‌است.سفر تابستان گذشته رئیس‌جمهور به آفریقا و اظهارات او در این سفر به روشنی نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی است، با این‌وجود در مسیر افزایش حجم تجارت ایران با اقتصاد روبه‌رشد قاره آفریقا دو مانع جدی وجود دارد. مشکل اول که ایران کنترل بیشتری بر آن دارد، مربوط به نبود ابزارهای لازم برای تجارت است.
  • وزیر کشاورزی: امنیت غذایی مهم‌ترین مقوله حکمرانی طبیعی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی در پیامی به نخستین نشست شورای‌حکام مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌‌‌‌‌خشک، بر اقدام فوری و مشترک کشورها برای پیشگیری و مقابله با تخریب سرزمین و چالش‌های تغییرات اقلیمی، بیابانزایی، خشکسالی و فرسایش خاک تاکید کرد. به گزارش روابط‌عمومی وزارت جهادکشاورزی، محمدعلی نیکبخت در پیامی به نخستین نشست شورای‌حکام، خواستار توسعه دانش و فناوری، ارتقای آگاهی، حمایت مالی و علمی، ظرفیت‌‌‌‌‌سازی و بسیج منابع در سطوح ملی و بین‌المللی شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر