شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۲ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۳۲

  • سه شرط رشد صنعت

    دنیای اقتصاد-گروه صنعت و معدن: اقتصاد ایران همچنان نفتی است. نگاهی به فهرست شرکت‌های برگزیده کشور که در همایش ۵۰۰شرکت برتر ایران معرفی شدند، نشان می‌دهد که پنج‌شرکت از ۱۰شرکت برتر ایران، ۱۹شرکت از ۵۰شرکت برتر ایران و ۳۰شرکت از ۱۰۰شرکت اول فهرست IMI۵۰۰ در زمره صنایعی هستند که در بخش‌‌‌های نفت، فرآورده‌‌‌های نفتی و پتروشیمی به فعالیت مشغولند؛ موضوعی که در جریان برگزاری بیست‌وششمین دوره انتخاب شرکت‌های برتر سال به پرسش اصلی همایش بدل شد و پاسخ‌‌‌های جالبی هم از سوی وزیران اقتصاد و صمت به آنها داده شد. جالب‌‌‌ترین پاسخ را عباس علی‌‌‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت داد که با یادآوری ضرورت افزایش سهم ایران از تجارت بین‌الملل، از حذف قیمت‌گذاری دستوری، هدفمند کردن یارانه‌‌‌ها در اقتصاد ایران و تک‌‌‌نرخی کردن ارز به‌عنوان پیش‌‌‌نیازهای تحول سیاستگذاری بخش صنعت سخن گفت.
  • چالش رقابت دولتی‌ها با بنگاه‏‏‌های خصوصی

    دنیای‌اقتصاد: نمایندگان بخش خصوصی و دولتی درنشست نود و هفتم شورای ‌‌‌گفت‌‌‌وگوی استان تهران که به بررسی نقش شورای رقابت در حمایت از بخش خصوصی اختصاص داشت، به بررسی چالش رقابت شرکت‌‌‌های دولتی، نیمه‌‌‌دولتی و شبه‌‌‌دولتی با بنگاه‌‌‌های خصوصی پرداخته و مصادیق تجربه‌‌‌شده گرفتار در این مشکل را بررسی کردند. در این نشست مطرح شد که شورای رقابت توان مالی و اجرایی کافی برای مقابله با انحصار و دفاع از رقابت و بخش خصوصی را ندارد.
  • ۲۸ استان کشور دچار کم‌بارشی

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب گفت: در حالی که بر اساس آمار بلندمدت توقع بر این بود که تاکنون متوسط بارش کشور حدود ۱۰۰میلی‌متر باشد، متاسفانه حدود ۵۵میلی‌متر بارش صورت گرفته است. به گزارش خبرگزاری مهر، عیسی بزرگ‌‌‌زاده گفت: در حالی که بر اساس آمار بلندمدت توقع بر این بود که تاکنون متوسط بارش کشور حدود ۱۰۰میلی‌متر باشد، حدود ۵۵میلی‌متر بارش صورت گرفته است؛ این به آن معناست که در سال آبی جاری از نظر حجم بارش، کشور ۴۴‌درصد نسبت به بلندمدت ۵۵ ساله عقب است و حتی در مقایسه با گذشته، حدود ۴۰درصد کاهش بارندگی صورت گرفته است.
  • فرصت گفت‌وگوی تجاری تمدن‌ها

    دنیای اقتصاد-گروه بازرگانی: مصر یکی از بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌‌‌‌‌ترین کشورهای اسلامی است. جمعیت نزدیک به ۱۱۰‌میلیون نفری مصر، این کشور را به یک بازار پرجاذبه برای شرکای تجاری تبدیل‌کرده است. علاوه‌بر این، رشد مستمر مصر در سال‌های گذشته باعث‌شده تا این کشور نیازهای وارداتی جدیدی پیدا کند. همه این عوامل به‌همراه نزدیکی‌های فرهنگی ایران و مصر، ایجاب می‌کند تا سیاستگذاران ایرانی پتانسیل‌های مصر را به‌عنوان یک شریک قابل‌اتکا درنظر داشته باشند، بااین‌حال روابط تجاری ایران و مصر، به‌تبع روابط سیاسی دو کشور نوسانات زیادی داشته‌است، درحالی‌که پس از توافق ایران و قدرت‌های جهانی، حجم تجارت ایران و مصر به رقم ۲۱۸‌میلیون دلار رسید، مبادلات تجاری دو کشور در سال‌۹۸ با افت قابل‌توجه، رقم ۷‌میلیون دلار را ثبت کرد. به دلیل ظرفیت‌های بالای همکاری‌های اقتصادی ایران و مصر، مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در یک گزارش ساختار اقتصادی مصر و تاریخچه روابط اقتصادی این کشور با ایران را موردتحلیل قرار داده‌است.
  • درخواست از مراجع برای ورود به مساله تعطیلات

    دنیای‌اقتصاد: تعطیلی دو روز در هفته برای کارکنان دولت و بخش‌خصوصی منصفانه است و شاغلان ایران مستحق این هستند که استراحتی دو‌روزه داشته باشند، چنانچه در اکثر کشورهای جهان مردم از این حق برخوردار هستند. در جدول کاری کشورهای جهان تنها ایران و جیبوتی هستند که یک روز تعطیل دارند؛ آن‌هم روز جمعه که در عمده کشورهای جهان درمیان روزهای تعطیل نیست.
  • اتاق تهران خطاب به اتاق اربیل

    دنیای‌اقتصاد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در واکنش به درخواست تحریم کالاهای ایرانی از سوی اتاق بازرگانی اربیل عراق، با اشاره به پیوندهای تاریخی دیرینه و علقه‌‌‌‌‌های فرهنگی‌هزاران‌ساله دو ملت از جامعه تجار و بازرگانان ایران و عراق خواست که رنج‌‌‌‌‌های دیرینه برای دستیابی به میراث امروز را فراموش نکنند و با چنگ زدن به بندهای مودت، با سینه‌‌‌‌‌ای گشاده آینده درخشان توسعه همکاری‌های دوجانبه را مدنظر داشته باشند.
  • افزایش قیمت تون‌ماهی اقتصادی است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان شیلات با اشاره به اینکه بیش از ۱۰‌درصد صید کل اقیانوس هند را ایرانی‌‌‌‌ها انجام می‌دهند و بیش از ۴۵‌درصد از صید کشور تون ماهیان هستند، گفت: قصد داریم در فاز‌اول اقدامات خود، تازه‌خوری تون ماهیان را افزایش دهیم. به گزارش «ایسنا» سید‌حسین حسینی در حاشیه همایش «ماهی‌گیری مسوولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون ماهیان» مهم‌ترین صید ما از دریا را تون ماهیان دانست و گفت: بیش از ۴۵‌درصد صید کشور تون ماهیان است. او ادامه داد: صیادان ما در اقیانوس هند با هزار شناور رتبه اول در غرب اقیانوس هند و در کل اقیانوس هند رتبه دوم را دارند. بیش از ۱۰‌درصد صید کل اقیانوس هند را ایرانی‌‌‌‌ها انجام می‌دهند. رئیس سازمان شیلات کشور افزود: یکی از بحث‌های قدیمی در آبزی مصرفی، کنسرو است. این زنجیره ارزش باید تکمیل و به‌روز شود و بتوانیم علاوه‌بر کنسرو، قابلیت‌های دیگر فرآوری را در دستور کار داشته باشیم. این اقدام هم به ارزان‌سازی و هم به فراوانی محصول و افزایش سهم سفره از آبزیان کمک خواهد کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر